Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Леко вълнение с Adobe Illustrator

SolidSoul   трудност:    видян: 26090

Ето какво ще получите в края на този урок:

 

Предварителен преглед

 

Стъпка 1

 

Нека да започнем, като начертаем една окръжност с Ellipse Tool. Задръжте Shift, докато чертаете върху платното за да направите окръжността перфектна. След това я запълнете с Gradient Fill от панела с инструменти. Цветовете по подразбиране на програмата са бяло към черно.

 

Нова окръжност запълнена с преливка

 

Стъпка 2

Отворете си панела Gradient (Window > Gradient). В падащото меню на Type изберете Radial и след това крайната точка на преливката - квадратчето със стрелка отгоре. Променете цвета и на син от палитрата с цветове.

 

Промяна на преливката

 

Стъпка 3

 

Изберете първата точка на преливката и я променете с тъмно син цвят. Направете нова точка, като кликнете между текущите две и променете цвета и с бял. Повторете това за да направите още една точка със син цвят между новата и крайната дясна.

 

Промяна на цветовете в градиента

 

Стъпка 4

 

Трябва да продължим да повтаряме последната стъпка, докато получим нещо подобно на резултата показан долу. Най-тъмната точка трябва да е тази в средата. Не обръщайте много внимание на вълнението, което ще се получи в този етап на урока. По късно можем да променим това.

 

Допълване на още точки в градиента

 


Страници: 1 2 3 4 »

Коментари (1)

ivan1988 на 26.08 2016 в 17:00ч.
Урока е добър, но аз лично взимам една HD снимка на вода, увеличавам контраста и пускам Live Trace, в настройките намалявам цветовете и смуутвам обектите така се получава същия ефект.

Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: IT Новини