Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Телена мрежа с Adobe Illustrator

SolidSoul   трудност:    видян: 12573

1. Създаване на зигзаг мрежа

 

зиг-заг

 

Първо вземете Line Tool от панела с инструменти и начертайте една права вертикална линия. Направете я дълга колкото желаете да бъде дълга вашата мрежа. Приложете зигзаг ефекта от меню  Effect > Distort & Transform > Zig Zag. Настройте Ridges и Size, така че да получите форма на телена мрежа. От настройката Points изберете Corner.

 

Round Corners

 

Сега трябва да заоблите ъглите. Първо отидете в меню Effect > Stylize > Round Corners и дайте някаква стойност за да заоблите острите ъгли. След това направете Stroke с тъмно сив цвят и Weight 5pt.

 

Stroke

 

Селектирайте линията и я копирайте (Ctrl/Command + C), след това поставете дубликата отгоре (Ctrl/Command +F). Променете дубликата със стойност 1pt и светло сив цвят на Stroke.

 

2. Смесване

 

Blend

 

Сега ще трябва да смесите двете линии за да получим 3D визия. Отидете в меню Object > Expand Appearance за да разширите обектите. След това отидете в меню Object > Expand за да разширите контура (Stroke). Контура ще се превърне във форми. Селектирайте двете форми и отидете в меню Object > Blend > Make за да ги смесите. Отидете в меню Object > Blend > Blend Options и там настройте Specified Steps на 3. И накрая трябва да разширите смеските преди да ги разделите в следващата стъпка. Отидете в меню Object > Expand за да разширите мрежата.

 


Страници: 1 2 »

Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: IT Новини