Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Уеб 2.0 значки с Adobe Illustrator

SolidSoul   трудност:    видян: 12174

Какво са Уеб 2.0 значките? Това са балони в съвременните сайтове, които се използват за привличане на вниманието за дадена услуга или съобщение. Някои общи черти, които често се използват за уеб 2.0 значки са ярки цветове, лъскави ефекти, преливки, обли ъгли и форми на звезди. Ако ги използвате правилно те могат да ви помогнат във търговията на вашия сайт.

 

Работа със Star Tool

 

Това са комбинациите, които ще използваме с този инструмент. Кликнете върху платното за работа и плъзнете с мишката за да създадете форма на звезда. Без да пускате мишката натиснете стрелките надолу/нагоре за да увеличите/намалите точките на звездата. Освен това може да задържите Ctrl и да влачите с мишката, за да промените радиуса на формата докато получите това, което ви харесва. С тези две команди може лесно да направите различни форми на звезди.

 

Star Tool

Звезди със Star Tool

 

1. Създаване на форма

 

Вземете Star Tool и направете формата показана долу. Използвайте техниката, която обясних преди малко.

 

Първа форма

 

2. Разделяне на формата

 

Направете дубликат на формата, като натиснете Ctrl+C за да я копирате и Ctrl+F за да сложите копието отгоре. Със Pencil или Pen Tool начертайте една бърза вълна преминаваща през формата. Изберете горната форма и вълната, която начертахте и отворете прозореца Pathfinder (Window > Pathfinder). Изберете опцията Divide за да разделите формата на две части. Програмата ще ги групира, след като ги раздели. Натиснете Ctrl+Shift+G за да отмените групирането. Изберете нежеланата долна половина от разделената форма и я изтрийте.

 

Вълна разделяща формата на две части


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Страници: 1 2 »

Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: IT Новини