Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Текст като лъскаво бижу с Adobe Illustrator

SolidSoul   трудност:    видян: 23291

Този урок ще ви научи как да направите ефект на лъскаво бижу върху текст с Илюстратор. Ще създадете текстурата и ще можете да я прилагате върху текстове.

 

1. Създаване на шарка

 

Триъгълници

 

Първо ще ви е нужно да включите мрежата Ctrl/Command+". Също трябва да включите View>Snap to Grid. Така работата ви ще бъде по лесна. Нека да започнем, като нарисуваме триъгълник с Pen Tool. След това приложете преливка върху него с цветове светло към тъмно розово. Нарисувайте друг триъгълник обърнат надолу точно до първия. На новия триъгълник приложете бяла преливка.

 

Редове от триъгълници

 


Селектирайте двата триъгълника и задръжте Alt/Option, докато влачите настрани за да създадете тяхно копие. С командата Ctrl/Command+D повторете тази стъпка докато направите един ред с триъгълници. Изберете целия ред и издърпайте едно копие на долу след това го преместете на дясно, както е показано горе.

 

Площ на шарката

 


Изберете двата реда и направете копия на долу за да създадете  шарката. С Rectangle Tool начертайте квадрат, който да обхваща площта на повторение на шарката. Уверете се, че горната и долната част са обхванати правилно. Също лявата и дясната част на триъгълниците трябва да са наполовина. Изберете  произволно някои от триъгълниците и променете техния нюанс за да добавите повече разнообразие на шарката.

 

Изключване на Stroke

 


Когато сте готови с шарката изберете квадрата и махнете Stroke (трябва да е none). Това ще определи повтарящата се област, когато създадете шарката в Swatch. Натинсете Ctrl/Command+shift+[ за да преместите слоя най-отдолу. Изберете всички форми и ги смалете, като задържите Shift. Отворете панела Swatches и придърпайте шарката в него. Вашата шарка е вече готова.

 

Swatches

 


Страници: 1 2 3 »

Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: IT Новини