Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Фон и силует на жена

SolidSoul   трудност:    видян: 19076

Правим нов файл с резолюция 500 х 500 пиксела. Запълваме фона с бяло ако той не е с този цвят. Взимаме инструмента Pen Tool и правим фигурата, която е показана долу:

 

Фифура

 

Сега правим нов слой и на него с инструмента Gradient Tool правим фон по същия начин показан на картинката долу (цветовете са efa107 и fff4c0). Като направим фона натискаме alt и без да го пускаме с левия бутон на мишката кликваме между слоя на който работим в момента и между слоя с фигурата, която направихме преди малко с Pen Tool. По този начин ще направим маска и ще получим това, което е показано долу:

 

Преливка на фигурата

 

Следващата стъпка е да направим няколко окръжности с различни цветове. Затова взимаме инструмента Ellipse Tool и правим окръжностите, като във всяка една трябва да има още две. За да направим правилни окръжности натискаме shift и влачим с мишката, докато решим че големината е достатъчна. Всяка окръжност трябва да е с различни размери.

 

Окръжности

 

В долната картинка са показани всички кодове на цветовете от окръжностите:

 

Цветове на окръжностите

 

Сега трябва да си направим един клон. За целта ще използваме Pen Tool, а за листата Ellipse Tool. Цвета на първия клон е този #f8ceb5.

 

Клон

 

Сега правим две копита на този клон и с Free Transform (ctrl+t) завъртаме двете копита така както е показано долу. На първото копи цвета е този #d4e6cc, а на второто е този #e2cdde:

 

Още клонки

 

Сега отваряме картинка с момиче и трием фона с инструмента Erase Tool.

 

 

Кликваме два пъти върху слоя на картинката и трябва да се отвори прозорец на който ще зададем настройките от картинката долу:

 

Layer Style настройки

 

Като сме готови трябва да преместим силуета в нашия фон, който правихме по горе в урока. Силуета трябва да сложим в най горния слой или на нов слой, който трябва да е най отгоре. И последната стъпка е да направим показаната форма долу с Pen Tool и с този цвят #a4d7f6.

 

Ето го и крайния резултат:

 

Краен резултат на

 

Източник: www.adobetutorialz.comКоментари (2)

Insan3 на 22.09 2011 в 19:41ч.
Харесва ми това, че всичко е ръчно направено, не като някои хора, които използват готови четки.И урока е много добър!
maider634 на 01.10 2011 в 00:48ч.
Хубав урок, но има и по-лесни начини за премахване на фон от Erase Tool. ;)

Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: IT Новини