Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

5 съвета при SEO оптимизация за локално търсене

SEO » SEO
svetto   трудност:    видян: 48690

Както може би сте забелязали напоследък при все повече търсения в Гугъл се показват резултати според населеното място, в което се намирате.  Ето например как изглеждат нещата за ключова дума „врати“ ако сте в София:

seo оптимизация за локално търсене

Макар броят на ключовите думи и фрази, за които се показват локални резултати все още да не е много голям и този тип резултати да не са налични за по-малките населени места, определено това е тенденцията и вбъдеще оптимизацията за локално търсене ще има все по-ключово значение.

В този урок ще ви дам 5 съвета, които могат да подобрят вашето класиране в локалното.

1.     

           1. Направете си регистрация в Google Places for Business. При попълване на данните бъдете сигурни че те отговарят на условията посочени в Quality guidelines for Google Places - https://support.google.com/places/answer/107528?hl=bg. Едно от най-важните неща е да не добавяте ключови думи в полето за име на фирмата.

След като направите регистрацията, на адреса, който сте посочили, ще бъде изпратена картичка с пин код за потвърждение. Обикновено картичката пристига за около седмица и половина. Ако не пристигне в рамките на две седмици може да изпратите нова заявка. След като потвърдите кода информацията за фирмата ви ще започне да се показва в Google Maps.

Ако имате офиси на различни места е необходимо да регистрирате отделен листинг за всяка локация.

2.     

           2. Регистрирайте бизнеса си в локални директории. Такива са например GetLokal, YellowPages, Ukazatel. Важно е навсякъде да изписвате името на фирмата, адреса и телефона по един и същ начин. Направете си план за регистрациите. Например по 2 или 3 на седмица. Ако ги направите наведнъж, това може да се счете за спам и да има отрицателен ефект.

 

3.      3. Искайте ревюта от вашите клиенти, както в локалния листинг в Google, така и в по-големите директории. Може да отпечатате специални брошури, в които да опишете точно как и къде става писането на мнение за вашия бизнес.

 

4.      4. Създайте KML карта. KML карта може да направите с онлайн инструмента от FreemapTools. Сложете маркера на точното място, въведете име и описание. В описанието може да включите адрес и телефон. След това съхранете файла. Следващата стъпка е да качите картата в Google Maps-Моите места-Създаване-Импортиране. Зареждате файла, който създадохте по-рано и натискате бутона „Готово“.

 

5.      5. Добавете гео мета тагове. Гео мета таговете се поставят в <head> частта на страницата и изглеждат по следния начин:

<meta name="geo.region" content="BG" />

<meta name="geo.placename" content="Sofia" />

<meta name="geo.position" content="42.705982;23.152451" />

<meta name="ICBM" content="42.705982, 23.152451" />

За целта трябва да разполагате с точните координати на вашия адрес. Може да ги намерите чрез Google maps или да използвате генератор на гео мета тагове като например - http://www.geo-tag.de/generator/en.html.


 Коментари (2)

FaniDesign на 09.01 2014 в 14:27ч.
Чудесен съвет. Да наистина това в бъдеще ще има ключово значение.
ivan1988 на 26.08 2016 в 16:48ч.
Това с гео мета таговете е интересно, аз чаках около 2 седмици докато ми изпратят писмо от гугъл, в писмото има код, който се въвежда за оторизация на акаунта.

Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: IT Новини