Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Избор на хостинг и регистрация на домейн - стъпка по стъпка

seopal   трудност:    видян: 19378

Избирането на хостинг компания и регистрирането на домейн име всъщност не е толкова трудо, колкото изглежда, стига да знаете какво да правите. Като всяко нещо и регистрирането на домейн изисква последователни действия, сега ще се спрем най-напред на регистрирането на домейн, тъй като преди да изберете хостинг, най-добре е да сте регистрирали вече домейн име.

Изберете уникално име на домейн 

Първата стъпка от регистрирането на домейн е да изберете име за него. Важно е да отделите време на тази първа крачка по сдобиването със собствен домейн, защото преди всичко името, което изберете, трябва да е уникално. Освен това то трябва да е кратко, но все пак да описва вашата сфера на дейност. Когато решавате, кое точно да е името на домейна, се уеверете, че няма да се допсунат грешки при изписването му. Избягвайте пунктуационни знаци като тирета. Намислете си поне три варианта на домейн име, за да имате резервни.

Проверете дали домейн името е свободно

След като сте се спрели на няколко варианта за име на домейн, е добре да проверите дали то е свободно, това може да стане ето от тук:  whois-search.com. Ако се окаже, че е заето, можете да се опитате да преработите домейн името като промените или добавите някоя дума. Ако ви се вижда прекалено сложно и всички варианти за домейн имена, които опитате са заети, може да се обърнете км компания, която се занимава с регистриране на домейн, оттам и ще ви посъветват какво да направите.

Регистриране на домейн името 

След като вече сте проверили дали е свбодно избраното от вас домейн име, идва и ред да изберете къде да го регистрирате. За тази цел посетете сайтовете на най-популярните домейн регистратори(компании) и вижте какво мислят клиентите им за тях. Из инетрнет ще има множество отзиви и мнения на техни потребители, с помощтта, на които ще се ориентирате. Едни от най-известните ще спомена тук - GoDaddy.com и Name.com.

Избор на домейн пакет

След като се ивършили горните стъпки, сега е ред на това да изберете какъв домейн пакет ще заплатите. Това предимно зависи от вас и възможностите ви. По принцип страндартно домейн комапниите предлагат възможност за регистрация от порядъка на 1 до 10 години. Според мен водещата сила в избора тук е с какви пари разполагате. А ако се чудите дали има значение как ще гледат търсачките на вашия домейн според пакетния план, сте на права посока, защото има значение. По принцип домейните регистрирани за дълъг период от време се харесват повече на търсачките, затова се ползват и си приоритет. Ако пък искате домейнът и хостингът ви да вървят ръка за ръка, може да комбинирате пакетните услуги и така да заплатите по-малко, сайтове като NameCheap.com предлагат тази възможност. 

Избор на хостинг компания

След като сте изпълнили всички тези задължителни стъпки, идва ред и на избора на хостинг. Тук също трябва да съобразите редица неща преди да се спрете на някоя компания.

Очертайте ясно целите си 

Едно от нещата, които трябва да направите преди да се спрете на хостинг фирма, е да изясните какво точно искате и какви са целите ви. Дали говорим за малък и среден бизнес или желаете просто малко да подобрите визията на фирмата си, дали искате този бизнес да се разраства, планирате ли да имате онлайн печалби. Когато сте отговорили на тези въпроси, ще знаете към какъв хостинг пакет да се насочите и какви средства си струва да вложите. Ако пък целите са крайно любителски, може би безплатният хостинг е най-доброто решение. 

Техническа поддръжка като критерии за избор на хостинг комапния

Друга важна стъпка при избора на хостинг компания е да изискате хостинг доставчикът да разполага с поддръжка. Различните хостинг компании ще ви предлагат поддръжка, която се извършва по различни начини, за някои ще е чрез е-мейл или телефон, може би онлайн чат. Имайте предвид, че имейлът не е за предпочитане, особено в случай, че имате проблем с е-мейлите точно. Друго нещо, което е важно, е работното време на поддръжката, не е удачно да предлагат различно от 24x7x365. Вие би трябвало да сте доста придирчиви, ако сайтът ви, например, е за онлайн продажби и разчитате на 24/7 поток от онлайн клиенти. 
Най-добрият начин да се провери дали е истина това, което хостинг компаниите твърдят за поддръжката, е като се тества, направете обаждания късно нощем, рано сутрин или в уикендите, така ще се уверите най-добре.

Провете хостинг компанията 

Други стъпки, които трябва да предприемете, е да видите какво се включва в пакета с улуги, важно е да предлагат BackUp, страниците на сайта ви да зареждат бързо, проверете техните убесайтове и се ориентирайте от там доколко ще сте доволни от хостинг улсугите. Важна стъпка преди избора на хостинг е да проверите легитимността на хостинг фирмата и какво е общесвтеното мнение за нея. 

Най-важната стъпка преди да закупите хостинг пакета е да прочетете внимателно договора си и да се уверите, че сте задали всичките си въпроси, преди да сте се обвързали с техните услуги. Трябва да изпреварите времето като се опитате да обхванете всички евентуални проблеми, които могат да се появят. Коментари (1)

valkan65 на 24.03 2015 в 17:56ч.
Наистина полезен съвет !!!... Смятам , че би било още по-полезно ако някой се наеме да извърши цялата процедура срещу приемливо заплащане ,...все пак не всички знаем Английски език ??!...

Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: Национален Бизнес | Bomba.bg | IT Новини | Диплома.бг | TRAVEL туризъм | Реферати | AmAm.bg | Иде.ли | Курсови работи | Фото Форум | Spodeli.net | Фото-Култ | Atol.bg | Elmaz.com | MobileBulgaria.com | Казанлък.Com