Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Рисуване на реалистична трева

fix3d   трудност:    видян: 7868


Стъпка 1
В стъпка едно имаме 2 слоя. Фонов слой и слой който съдържа прост стрък трева. Аз постигнат тази проста форма като направих сфера и след това като използвах "Elliptical Marquee Tool" изрязах тази форма. След това експериментирах с филтъра "Wave" (Filter/Distort/Wave).

Стъпка 2
В тази стъпка копирах слоя със стръка 2пъти. Използвах "Free Transform Tool" (Cttrl+T), за да ги направя различни по размер и наклон. Тъмните кръгове, които се виждат на горната картинка са местата където с помощта на "Burn Tool"-а съвсем леко затъмних имитирайки сенки. А тези сенки слагам там където един стрък трева минава под друг стрък.

Стъпка 3
Продължих да копирам слоеве, като променям леко формата с "Free Transform Tool"-а. Също така започнах да променям цвета използвайки "Burn Tool"-a. Вече се събраха малко слоеве, така че групирам някой от тях (но не всички, по-късно ще ми трябват отделни стръкове).

Стъпка 4
Копирайте слой съдържащ 5/6 стръка трева, направих го по-малък и с мека четка и инструмента "Erase Tool" го изтрих съвсем леко, така че стана леко прозрачен.

Стъпка 5
Сега всичко допира до копиране на вече съществуващи като се променя размера и цвета. Запомнете че трябва в началото да си да са по тъмни, а също така и непосредственото разположение на стръкове води до по-наситени сенки. Не забравяйте да добавите и няколко по-светли стръка, за да не се изгуби контраста, може да са оцветени в светло жълто-зеленикаво.

Завършена трева
Това изображение е направено с тази техника просто копиране, триене, смяна на цвета, сенки и тнт.
Автор: John Shannon
Превод: Н.Александренко
Коментари (3)

sisaria на 03.05 2006 в 15:18ч.
наистина е като истинска
magi на 28.08 2006 в 00:18ч.
От повечето опити да се доближат до реалните обекти това е едно от най-добрите..
sprocker на 07.12 2006 в 17:03ч.
Поздравления. Наистина добър ефект. Много по0лезен.

Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: IT Новини