Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Завъртане на картинка

Ledenata   трудност:    видян: 13808


1. Отваряте снимката, чийто наклон ще коригирате. Снимката, която съм взела от http://go.funpic.hu си е съвсем наред, но не намерих по-подходяща за целта. Ето я и нея:

uroci.com / Photoshop - Ledenata


2. Трябва да зададете ъгъла на промяна. Това става, като изберете инструмента за измерване /Measure Tool/– с натискане на буквата I или от лентата с инструменти. Ето къде се крие този инструмент:

uroci.com / Photoshop - Ledenata


Кликнете веднъж за начална точка и влачете с ляв бутон на мишката, докато решите, че това е, което искате, после отпуснете бутона. Аз мисля да следвам линията между прозорците на първи и втори етаж.

uroci.com / Photoshop - Ledenata


3. След това отивате на Image/Rotate Canvas/Arbitrary... Веднага ще ви се покаже прозорец, който ви информира какъв е ъгъла на корекцията, според линията, която сте начертали в предишната точка. Просто потвърдете с ОК.

uroci.com / Photoshop - Ledenata


4. В този момент изображението ви изглежда по-зле от всякога,

uroci.com / Photoshop - Ledenata


но имате поне два варианта да изрежете вече завъртяната картинка.

1) С правоъгълника за маркиране си правите селекция, като се придържате в рамките на снимката. Ако не успеете от първия път, опитвайте, докато стане. Когато вече сте доволни от маркировката, избирате от меню
Image/Crop
– така се изрязват всички ненужни кривотии.

2) Друг начин да изрежете желаната част от изображението е, като изберете инструмента Crop Tool - натиснете буквата С. Очертайте правоъгълник и после натиснете Enter. Ако не ви харесва резултата, винаги може да се върнете назад от палитрата History. Ето го моя краен резултат:

uroci.com / Photoshop - Ledenata


Успех на всички! :)
Автор: Ledenata

 Коментари (5)

nikola796 на 17.01 2007 в 22:20ч.
Готино уроче.Благодаря
mitev1234 на 28.05 2007 в 00:52ч.
Моят начин : Ctrl A - маркира всичко; Ctrl T и вече може да сде върти свободно накъдето си искаш. До тук супер. Ама оставят едни грозни бели крачета, които ще помоля някой по-умен да каже как да махнем :)
mitev1234 на 28.05 2007 в 00:57ч.
Може пак по горните начини. Защо пък не.
garganel на 30.08 2007 в 15:32ч.
а още по лесно е ако просто с crop tool(C) маркираш каквото искаш завърташ с ръкохватките които се получават enter и готово;защо правите всичко колкото се може по сложно пък го обяснявате и на начинаещи
hakera_155 на 30.08 2007 в 15:42ч.
Може и по лесно със Croop tool (c) вие знаете как се прави ;) .

Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: IT Новини