Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Анимиране на част от картинка

Ledenata   трудност:    видян: 21511


Този урок ще ви покаже как може да си преоразмерявате и слагате анимирани гифчета в обикновено изображение. Ще използвам тези две картинки:

uroci.com / Photoshop - Ledenata

uroci.com / Photoshop - Ledenata

1. Стартирайте си Image Ready и се убедете, че панела за анимация е отворен. Ако не е, от меню WINDOW изберете ANIMATION.
2. Отворете си анимираното гифче. Моята анимация се състои от 6 слоя и 6 фрейма.

uroci.com / Photoshop - Ledenata

3. Отворете неанимираното изображение, в което ще добавяте анимацията. Важно! Ако вече сте си сейфали файла в JPG формат, трябва първо да го отворите във Фотошоп-а и от там да се прехвърлите в Image Ready, в противен случай няма да можете да го сейфате като гиф в края на урока!
4. Изберете инструмента за местене

uroci.com / Photoshop - Ledenata

5. Кликнете на гифчето и се убедете, че е селектиран най-горния слой, който в моя случай е слой
6. Сега трябва да свържем слоевете, така че когато местим горния, всички останали слоеве да го последват. До реда с името на всеки слой виждате по 2 квадратчета, които са много важни за нашия урок. Първото прави слоевете видими, като цъкнете на окото пред слоя, така че то да се покаже, а второто свързва слоевете. Свържете слоевете. Трябва да се покаже верига в съседното квадратче. Може да свържете всичките слоеве, като цъкнете в квадратчето с веригата на слой 5 и извлачите с мишката надолу през останалите слоеве. Като отпуснете бутона, ще видите, че се е появила верига и в квадратчетата пред другите слоеве.

uroci.com / Photoshop - Ledenata


Страници: 1 2 3 »

Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: IT Новини