Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Системен диск с BartPE

fix3d   трудност:    видян: 20773


Вижте как може да се направи системен диск, съдържащ важни системни програми, които могат да спасят повреденият ви компютър във всеки един момент.

Да се направи такъв диск е една много добра идея. Този диск може да ви бъде от полза ако настъпи някакъв проблем с вашата ОС и по този начин не може да се стартира нормално самият компютър. Всъщност Bart PE представлява програма, която взема основните части от Windows XP или 2K, прехвърля ги на диск и така на него вече се намира една малка ОС, която може да изпълнява основни системни функции. Например може да се използва мрежа, да се разглеждат файлове, записване на дискове и много други екстри. Когато вие създавате диска показвате на Bart PE кои програми искате да се намират на него освен малката ОС. За да направите това трябва да сложите някои plug - in -и към Bart PE. Аз лично когато създавам такъв диск заедно с операционната система на диска слагам и Nero Burning ROM, Irfan View, Partition Magic, McAfee и с тези програми мога да оправя всеки възникнал проблем с моят компютър.

Когато запишете системният диск, сложете го в CD-ROM устройството и рестартирайте компютъра. Уверете се, че вашият BIOS поддържа зареждане от диск (описано в статията. . . . . . . . ). АкоBIOS може да зарежда от диск то тогава системният диск ще започне да се изпълнява и когато приключи изпълнението ще имате възможност да използвате отново компютъра си, но този път с една ОС, която съдържа само основният набор от системни функции заедно с няколко програми, които сте сложили при направата на този диск.

От какво се нуждаете

  1. Първото нещо е Bart PE. Чрез тази програма ще се създава системният диск.
  2. Инсталационни дискове с Windows XP или Windows 2000. От тези дискове BartPE ще вземе необходимите й файлове.
  3. Service Pack 1 или 2. Трябва инсталационните файлове на вашата ОС да са актуализирани с минимум SP1.
  4. Nero Burning ROM (или друга програма за "печене" на дискове)
  5. Записвачка :)


Актуализиране на вашите инсталационни файлове на Windows XP.

Инсталирайте Bart PE на компютъра си. Когато завършите оставете на старата програмата, защото първо ще трябва да направите нещо друго.

Вземете инсталационният диск на Windows XP и копирайте цялото му съдържание в някоя директория на твърдият диск. Аз ще използвам директорията C:WIN. След като всичко се копира в директорията намерете си Service Pack 1 или 2 (за предпочитане е SP2 ) и го сложете в друга директория на твърдият диск. Аз ще сложа пакета в C:SP. Всъщност сега е момента, в който трябва да спомена, че ако инсталационните файлове на вашият Windows XP са актуализирани с някой сервизен пакет няма нужда да правите това отново, защото това, което ще трябва да се направи сега е именно това - да се актуализират инсталационните файлове на WinXP, защото не актуализирани не могат да се използват от Bart PЕ.

Когато свалите горните две неща на твърдият диск е време да актуализирате Windows XP с Service Pack. За да направите това отидете в Start -> Run и напишете следният текст:

óðîöè - uroci.com


sp. exe е името на Service Pack -а

Както виждате първо пишете мястото, на което се намира Service Pack (в моя случай - c:spsp. exe) последвано от-s:. След нея пишете мястото където се намират инсталационните файлове на Windows XP (в моя случай - c:win ). Когато натиснете бутона ОК ще се появи следният прозорец:

óðîöè - uroci.comТой ясно ни показва, че в момента се прехвърлят необходимите файлове за извършването на актуализацията. Когато те се прехвърлят и са на твърдият диск вече може да започне и самата актуализация:

óðîöè - uroci.comСега е времето, през което инсталационните файлове на Windows XP ще се осъвременят с Service Pack 2. Когато завърши този процес ще се появи прозорецът:

óðîöè - uroci.comТова означава, че вече инсталационните файлове на вашият Windows XP са интегрирани със Service Pack 2 и могат да се използват от Bart PE.


Страници: 1 2 3 »

Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: Национален Бизнес | Bomba.bg | IT Новини | Диплома.бг | TRAVEL туризъм | Реферати | AmAm.bg | Иде.ли | Курсови работи | Фото Форум | Spodeli.net | Фото-Култ | Atol.bg | Elmaz.com | MobileBulgaria.com | Казанлък.Com