Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Как да премахнем пукането от семплите

Herbaliser   трудност:    видян: 9474

 

В този урок накратко ще ви покажа как да премахнете пукането, което се появява понякога когато "лууп-вате" някой семпъл.


Това пукане се получава, когато звукът започва по-рязко (както е показано на скрийн шота), или когато завършва рязко, изведнъж.

Screen 1.jpg1. Отворете файла.Приближете (Zoom) почти докрай, в самото му начало. Селектирайте 2-3мс от звука, като започнете селекцията точно преди началото му.

Screen 2.JPG2. Отидете в меню Process, след което изберете командата Fade -> In.

Screen 3.JPG3. Приближете до почти максимална степен в края на семпъла, селектирайте 2-3 мс от края на звуковата вълна (като селекцията трябва да обхване и много малка част от полето след нейния край).След това приложете Fade Out.

Screen 4.JPGТози процес ще направи резките начало и край на звука по-плавни, и по този начин ще избегнете евентуалното "пукане".

  Работните файлове от урока.Коментари (2)

МЕГАТОН на 24.10 2006 в 03:40ч.
ВЪПРОСА Е КАК ДА СЕ СКАНИРАТ ТОЧНО КЪДЕ СЕ НАМИРАТ ЗАЩОТО КУРСОРА МИНАВА БЪРЗО ИНАЧЕ СЕ ЧУВАТ. ТОВА СЪС FADE IN/OUT Е ДОБРО РЕЩЕНИЕ НО СТАВА МНОГО БАВНО И С МНОГО ПРОБИ!
vpdmusic на 26.05 2011 в 13:13ч.
@МЕГАТОН: Вариантите са два:
1) Аз бих ти препоръчал да отфилтрираш ниските и средните честоти. После можеш с маркери да отбележиш пуканията във високочестотния диапазон. След това да насложиш само маркерите върху оригиналния файл и да започнеш да корегираш.
2) Забавяш движето на маркера като смениш sample rate честотата на по-ниска (например от 44,100 kHz превключваш на 8 KHz).

Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: IT Новини