Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Основи на обработката в Sound Forge

Herbaliser   трудност:    видян: 18464

 

Процесите на обработка в Sound Forge най-често включват cut, copy, paste, clear/delete, mix и trim/crop. Повечето от тези функции използват клипбордът (clipboard), който е нещо като временно "хранилище", което има за цел да "запомни" командата, която сте извършили. Клипбордът също така може да бъде използван за преместване на файл или част от файл от един прозорец в друг.

Инструменти за обработка

От меню Edit изберете Tool, след което изберете някой от инструментите, за да смените активният такъв (селектираният инструмент до този момент).Можете да сменяте инструмента и от иконката, разположена горе в ляво на прозореца на файла.


Screen 1.JPGScreen 2.jpg1. Edit Tool
От меню Edit изберете Tool, и от подменюто изберете Edit (или направо Ctrl+D).Този инструмент се използва за правене на селекции, и за позициониране на курсора (мигащата вертикална линия).

Screen 3.jpg


2. Magnify Tool
Отново отидете в Edit > Tool, и от подменюто изберете Magnify, за да активирате Magnify tool.
Този инструмент се използва за приближаване (zoom) в дадена област на файла, без да изгубите селекцията ако предварително сте направили такава.Влачете с мишката върху някоя област, по този начин очертавате мястото, което ще увеличите.


Magnify 1.JPG

Magnify 2.JPG

Можете да zoom-вате и при активен инструмент Edit tool, което даже е по-лесно.Сложете курсора на мястото, което искате да увеличите, след което завъртете скролера на мишката напред.


Страници: 1 2 »

Коментари (1)

cawo на 01.10 2006 в 11:39ч.
абе пичове, извинявайте за офтопика, ама къде мога да намеря тутове за Sony Vegas 7.0 - никъде не намирам такива из нета... тука що не качите някой такъв?!

Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: IT Новини