Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Метални кабели и тръби

fix3d   трудност:    видян: 7394


Кабелите и тръбите са доста използвани когато се прави някакъв интерфейс защото добавят някаква идентичност и все пак не се използват за централни елементи, а по-скоро за детайли. В този урок ще видите един начин да направите такива кабели от метал.
Стъпка 1: Направете нов документ във Photoshop 600х600 пиксела с бял фон. Сега изберете Pen Tool инструмента и направете пътечка подобна на тези горе. Ако не се получи пътечка, а формата ви се запълни с цвят изтрийте направеното и от горната лента проверете дали долу показания бутон е активира. Направете си пътечката.След като си направите пътечката отидете на панела "Channels" (Windows > Channels), направете нов канал в черно, именувайте го "alpha1"


Стъпка 2: Изберете Brush Tool, за четка изберете 13пиксела с твърди краища. Натиснете F5 и повторете настройките показани долу:Стъпка 3: Изберете отново инструмента Pen Tool, изберете канала, който направихте в стъпка 1. Натиснете с десният бутон в/у пътечката и изберете "Stroke Path". От панела, който ще се отвори изберете "Brush Tool", натиснете OK.Сега ще имате бяла линия с форма на пътечката. Приложете филтъра Filter > Blur > Gaussian и въведете 3.0px за стойност.

Стъпка 4: Задръжте CTRL и натиснете на канала, би трябвало да се зареди селекция на бялото поле, точно като на картинката долу:Върнете се панела със слоевете и направете нов, прозрачен слой над слоя с име "background". Именувайте го "Wire". Вземете кофата (Bucket) и запълнете селекцията с цвета #888888.

ЗАБЕЛЕЖКА: Не се отказвайте от селекцията докато не кажа :)


Стъпка 5: Сега Filter > Render > Lighting effects и повторете настройките. Не се притеснявайте ако накрая кабела не изглежда точно като моя. Дори и най-малката разлика може да доведе до съществени разлики, но това и хубавото на тази техника. Няма 2 кабела, които да изглеждат напълно единично.Стъпка 6: Изберете отново четката и я настройте като по-долу. Ако не може да намерите показаната четка явно трябва да заредите пакета "Assorted Brushes". Този пакет си го има във Photoshop-a, така че трябва само да натиснете F5 (както сте с четката), да натиснете на стрелката в десния ъгъл и от там най-долу трябва имате този пакет. Изберете диаметър 13пиксела.Стъпка 7: Върнете се на Pen Tool-а, изберете черно.
И сега като в стъпка 3 натиснете с десния бутон и изберете "Stroke Path", изберете "Brush Tool" и натиснете OK. Ако сте следвали урока би трябвало да имате приятен метален кабел.

Стъпка 8: Като финална стъпка приложете Filter > Sharpen > Sharpen More. И сега вече може да се откажете от селекцията. И ето вашия кабел е готов за употреба.

Коментари (1)

sprocker на 08.12 2006 в 15:45ч.
Урока ми беше изключително полезен, не само от гледна точка на създаването на кабел, но научих много нови техники за които не бях подозирал. Благодаря ти.

Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: IT Новини