Reply to this topicStart new topic
> Проблем с импортването на .avi файлове в Adobe Premier и WMM
iceless
публикация 31.03.2009г. в 17:12ч.
Коментар: #1

Новак
*

Група: Потребители
Съобщения: 7
Дата на регистрация: 31.03.2009г.
От: Варна, Морето, Сините Вълни
Потребител # 6 928

Значи като се опитам да import-на .avi файл в Adobe Premier CS4 се показва само като audio и няма картина. В Sony Vegas пък въобще не ми ги импортва, а в Windows Movie Maker-a пък ми изписва това
КОД
D:\Downloads\Volcano - Natures inferno (1997)\Volcano.2003.valio.avi could not be imported. The required codec was not downloaded automatically because the Download codecs automatically check box is not selected in the Options dialog box.

Ако можете да ми помогнете или да ми кажете как да го оправя ще ви бъда безкрайно благодарен. Мерси предварително smile.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
riki4
публикация 31.03.2009г. в 17:43ч.
Коментар: #2

Редовен потребител

Съобщения: 214
Дата на регистрация: 26.03.2009г.
От: Русе
Потребител # 6 903

ЦИТАТ(iceless @ 31.03.2009г. в 18:12ч.) *
Значи като се опитам да import-на .avi файл в Adobe Premier CS4 се показва само като audio и няма картина. В Sony Vegas пък въобще не ми ги импортва, а в Windows Movie Maker-a пък ми изписва това
КОД
D:\Downloads\Volcano - Natures inferno (1997)\Volcano.2003.valio.avi could not be imported. The required codec was not downloaded automatically because the Download codecs automatically check box is not selected in the Options dialog box.

Ако можете да ми помогнете или да ми кажете как да го оправя ще ви бъда безкрайно благодарен. Мерси предварително smile.gif

Да, Premier-a прави проблеми с avi файловете и не работи с тях.....за Movie Maker и Sony Vegas не коментирам, защото не съм работил с тях, но Maker-a за мен не е видео-обработваща програма а нескопосано Майкрософтско приложение (както и др. такива на Microsoft biggrin.gif ). Аз препоръчвам Power Director .Много е лесна, интуитивна и е подходяща както за начинаещи така и за напреднали. Не зная какво точно искаш да направиш, но предполагам, че ще ти свърши работа.

Успех!!!

+Quote Post
iceless
публикация 31.03.2009г. в 18:08ч.
Коментар: #3

Новак
*

Потребител # 6 928

ЦИТАТ(riki4 @ 31.03.2009г. в 18:43ч.) *
Да, Premier-a прави проблеми с avi файловете и не работи с тях.....за Movie Maker и Sony Vegas не коментирам, защото не съм работил с тях, но Maker-a за мен не е видео-обработваща програма а нескопосано Майкрософтско приложение (както и др. такива на Microsoft biggrin.gif ). Аз препоръчвам Power Director .Много е лесна, интуитивна и е подходяща както за начинаещи така и за напреднали. Не зная какво точно искаш да направиш, но предполагам, че ще ти свърши работа.

Успех!!!

Ем тъпото е, че до сега на 3 програми не става да импортвам .avi файлове, при положение че преди съм импортвал на WMM. Ще пробвам програмата дет ми препоръча пък ще видим. Мерси много smile.gif

+Quote Post
iceless
публикация 31.03.2009г. в 19:01ч.
Коментар: #4

Новак
*

Потребител # 6 928

Току що си записах Power Director и ето какво става, когато се опитам да импортна .avi

Мисля, че има свързано нещо с някакви кодекси ма като не разбирам нищо от тях ...

Това съобщение е било редактирано от iceless на 31.03.2009г. в 19:06ч.

+Quote Post
riki4
публикация 31.03.2009г. в 20:06ч.
Коментар: #5

Редовен потребител

Потребител # 6 903

ЦИТАТ(iceless @ 31.03.2009г. в 20:01ч.) *
Мисля, че има свързано нещо с някакви кодекси ма като не разбирам нищо от тях ...

Заинтригува ме проблемът ти, тъй като често обработвам видео и прочие. Поразгледах в доста форуми какво са писали хората, тъй като на мен не ми се беше появявал този проблем(с Director-a), та погледнах да видя дали има нещо полезно по въпроса....и от малкото инфо което имаше си правя извод, че наистина проблем може да правят и кодеците. Специално за Power Director, в сайта им има много добре направена таблица с всички формати, които поддържат различните версии. Трябва да си видиш филмчето какъв точно формат е, защото .AVI има още сума разновидности и не се знае какво точно е твоето филмче....и какви поддържат продуктите, които имаш.

П.С. Това е за сега, което мога да кажа. Ако случайно намеря още нещо ще пиша. smile.gif

Това съобщение е било редактирано от riki4 на 31.03.2009г. в 20:06ч.

+Quote Post
iceless
публикация 31.03.2009г. в 21:26ч.
Коментар: #6

Новак
*

Потребител # 6 928

ЦИТАТ(riki4 @ 31.03.2009г. в 20:06ч.) *
Заинтригува ме проблемът ти, тъй като често обработвам видео и прочие. Поразгледах в доста форуми какво са писали хората, тъй като на мен не ми се беше появявал този проблем(с Director-a), та погледнах да видя дали има нещо полезно по въпроса....и от малкото инфо което имаше си правя извод, че наистина проблем може да правят и кодеците. Специално за Power Director, в сайта им има много добре направена таблица с всички формати, които поддържат различните версии. Трябва да си видиш филмчето какъв точно формат е, защото .AVI има още сума разновидности и не се знае какво точно е твоето филмче....и какви поддържат продуктите, които имаш.

П.С. Това е за сега, което мога да кажа. Ако случайно намеря още нещо ще пиша. smile.gif

Video file import formats HD MPEG-2, DVR-MS, DV-AVI, DAT, MPEG-1, MPEG-2, VOB, VRO with Dolby Digital 5.1/2.1, WMV, WMV-HD, MOV, MOD, live capture, TOD, AVCHD (M2T), MPEG-4 AVC (H.264)

Това мисля, че са форматите. Не виждам .avi, но не знам дали DV-AVI е същото. И все пак 4-те програми за редактиране и правене на клипчета не ми четат .avi-та (под .avi-та имам предвид филм на Nationals Geografic, изтеглен от замунда, рандом клипчета и клипчета които съм правил на класа ми - с моя фотоапарат). Имам на ум, че може да са някакви кодекси, понеже след като се опитам да импортна клипче в WMM, което преди съм импортвал без проблем, ми излиза това:

КОД

Не знам дали трябва да се тегли нещо, да се записва или преинсталира, но ако знаете - кажете плс.

riki4 мерси много, че си се наел да се ровиш, аз просто си нямам представа от какво може да е, щот съм нов в таз област. 10х

+Quote Post
iceless
публикация 1.04.2009г. в 03:31ч.
Коментар: #7

Новак
*

Потребител # 6 928

Ем извинете, че ви изгубих времето. каза се, че наистина проблемът бил в кодеците ( просто до сега не се бях занимавал с това и не знаех какво представляват angry.gif - брат ми се занимаваше с тях). Инсталирах си нови. Мерси все пак за обърнатото внимание и за препоръчания Power Director. Първо на него ще пробвам да работя.

+Quote Post
iceless
публикация 1.04.2009г. в 17:29ч.
Коментар: #8

Новак
*

Потребител # 6 928

Сега пък mp3 не моа отварям в директора пффф...

+Quote Post
riki4
публикация 2.04.2009г. в 10:08ч.
Коментар: #9

Редовен потребител

Потребител # 6 903

ЦИТАТ(iceless @ 1.04.2009г. в 17:29ч.) *
Сега пък mp3 не моа отварям в директора пффф...

Ами сложи си и аудио кодеци!!!!

+Quote Post
iceless
публикация 2.04.2009г. в 10:27ч.
Коментар: #10

Новак
*

Потребител # 6 928

ЦИТАТ(riki4 @ 2.04.2009г. в 11:08ч.) *
Ами сложи си и аудио кодеци!!!!

Нямам представа какви ми трябват, от къде да ги взема и как да си инстална без да пречат на другите ...

+Quote Post
riki4
публикация 2.04.2009г. в 11:49ч.
Коментар: #11

Редовен потребител

Потребител # 6 903

Идваш ей тука:

Избираш си един от пекетите...ако искаш можеш и да проаш с два-три tongue.gif Не се притеснявай нищо няма да пречи.

Това съобщение е било редактирано от riki4 на 2.04.2009г. в 11:50ч.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

RSS Олекотена Версия Сега е: 11:57 - 25.08.2026г.

Калдейта Ком ЕООД - © 2003-. Всички права запазени.