Reply to this topicStart new topic
> Къде да уча анимация?
overneathe
публикация 19.05.2009г. в 01:03ч.
Коментар: #1

Новак
*

Група: Потребители
Съобщения: 7
Дата на регистрация: 13.05.2006г.
Потребител # 328

Здравейте,
преди доста години се занимавах с 3D анимация на 3DSMax, но за жалост имаше дълъг период, в който много от интерестите ми изчезнаха напълно (не, не са наркотици :] ). Тъй като все още ми предстои да вляза в университет се разрових малко, но не можах да открия такъв, в който да се специализира анимация на каквато и да е програма.
Та мога ли да Ви помоля за малко помощ в откриването на университет (в София), в който мога да специализирам? И ако е възможно и малко детайли около програмата и предметите?

Благодаря предварително. clap.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
overneathe
публикация 22.05.2009г. в 14:32ч.
Коментар: #2

Новак
*

Потребител # 328

Тук никой не учи анимация?

+Quote Post
alexandercho
публикация 29.05.2009г. в 01:42ч.
Коментар: #3

Новак
*

Съобщения: 9
Дата на регистрация: 29.05.2009г.
Потребител # 7 202

Здравей.
В България можеш да учиш анимация на две места. 1. НАТФИЗ 2. НБУ .
Имай в предвид обаче:
1. в НАТФИЗ се изучава не компютърната анимация, а онази с скиците...сеш са?
2. в НБУ ще те научат на едно голямо НИЩО! Ако искаш задължително да се научиш да правиш хубави анимации, можеш да си седнеш на дупето и да се учиш сам. В България няма училище, което ще ти даде качествено образование, камо ли пък 3Д.
Ако си още интусиазиран, като за начало, започни да рендиш хубави визуализации, после започни с анимация.
Когато стигнеш до анимацията ти предлагам да си вземеш ето това дискче:
https://www.cg-academy.net/es_catalog/produ...49r0fplcf8o1cvt

smile.gif

+Quote Post
overneathe
публикация 1.06.2009г. в 01:55ч.
Коментар: #4

Новак
*

Потребител # 328

ЦИТАТ(alexandercho @ 29.05.2009г. в 01:42ч.) *
Здравей.
В България можеш да учиш анимация на две места. 1. НАТФИЗ 2. НБУ .
Имай в предвид обаче:
1. в НАТФИЗ се изучава не компютърната анимация, а онази с скиците...сеш са?
2. в НБУ ще те научат на едно голямо НИЩО! Ако искаш задължително да се научиш да правиш хубави анимации, можеш да си седнеш на дупето и да се учиш сам. В България няма училище, което ще ти даде качествено образование, камо ли пък 3Д.
Ако си още интусиазиран, като за начало, започни да рендиш хубави визуализации, после започни с анимация.
Когато стигнеш до анимацията ти предлагам да си вземеш ето това дискче:
https://www.cg-academy.net/es_catalog/produ...49r0fplcf8o1cvt

smile.gif

Проблемът беше не че не мога да моделирам добре. Но мисля да следвам анимация и по-късно да продължа в чужбина с бакалавър. Там могат да ме научат на нещо. Благодаря за отговорa! :]

+Quote Post
alexandercho
публикация 1.06.2009г. в 21:33ч.
Коментар: #5

Новак
*

Съобщения: 9
Дата на регистрация: 29.05.2009г.
Потребител # 7 202

ЦИТАТ(overneathe @ 1.06.2009г. в 01:55ч.) *
Проблемът беше не че не мога да моделирам добре. Но мисля да следвам анимация и по-късно да продължа в чужбина с бакалавър. Там могат да ме научат на нещо. Благодаря за отговорa! :]

За нищоsmile.gif
Няма смисъл да записваш тук каквото и да било. Вместо да изгубиш четири години в това, как се настройва ментал рей и как да измоделираш някакъв стол, по-добре си стой вкъщи и зубри. Ако си достатъчно упорит ще успееш още на втората година да правиш хубави анимации. Всичко зависи строго от твоите доходи. Препоръчвам ти ако ще канд. сега - записвай "Компютърни медиини технологии" в НБУ. Разгледай модулите на сайта им, за да ти стане по-ясно. Приготвяш си едно стабилно портфолио и си вътре wink.gif ( разбира се и на ТОП трябва да се явиш ).

Между другото сега се сетих и за още едно място където можеш да учиш сходни неща. Арт колежа в София. Няма изпит, но има страшна входна такса( около 2000 на ср. ) Като си имаш пак едно на ум - неполучаваш степен бакалавър. cool.gif

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

RSS Олекотена Версия Сега е: 09:03 - 26.08.2026г.

Калдейта Ком ЕООД - © 2003-. Всички права запазени.