![]() ![]() |
27.01.2007г. в 15:44ч.
Коментар:
|
|
![]() Новак ![]() Група: Потребители Съобщения: 34 Дата на регистрация: 30.10.2006г. Потребител # 1 358 |
Имам нужда от помощ за написването на една заявка: КОД $result = mysql_query("SELECT * FROM newsystem ORDER BY newsid DESC limit 10",$connect); това ще ми покаже последните 10 резултата, но аз искам да мога да покажа и останалите резултати, без първите 10, като потребителя цъкне на бутон "VIEW NEXT". Знам много малко за PHP и MySQL, затова питам. Такъв бутон например ще работи ли? КОД echo "<a href=# onClick='<?php $result = mysql_query("SELECT * FROM newsystem ORDER BY newsid DESC limit 10,100",$connect); ?>' class=more >more news</a>"
|
|
|
3.01.2008г. в 15:42ч.
Коментар:
|
|
|
Новак ![]() Група: Потребители Съобщения: 1 Дата на регистрация: 3.01.2008г. Потребител # 4 590 |
ЦИТАТ(cheeseus @ 27.01.2007г. в 16:44ч.) ![]() Имам нужда от помощ за написването на една заявка: КОД $result = mysql_query("SELECT * FROM newsystem ORDER BY newsid DESC limit 10",$connect); това ще ми покаже последните 10 резултата, но аз искам да мога да покажа и останалите резултати, без първите 10, като потребителя цъкне на бутон "VIEW NEXT". Знам много малко за PHP и MySQL, затова питам. Такъв бутон например ще работи ли? КОД echo "<a href=# onClick='<?php $result = mysql_query("SELECT * FROM newsystem ORDER BY newsid DESC limit 10,100",$connect); ?>' class=more >more news</a>" Кода в onclick се изпълнява при клиента ( в браузъра на клиента ). Там не можеш да изпълниш PHP код. Би могъл да направиш PHP скрипт, който да е нещо от типа на (не съм сигурен дали долния код ще работи, *1 се ползва за да се подсигуриш че в това поле на заявката има цифра, а не нещо друго, иначе могат да ти вкарат цял фрагмент от SQL ако го сложиш директно в заявката ... мисля че има някакъв парсиращ метод, виж в php.net): CODE <?php $con = some_function_to_get_connection(); $start=0; $end = 10; if( is_numeric( $_REQUEST['index_begin'] ) ) $start = $_REQUEST['index_begin']*1; if( is_numeric( $_REQUEST['index_end'] ) && $_REQUEST['index_end']*1 - $start <= 100 ) //максимален брой на веднъж $end = $_REQUEST['index_end']*1; else $end = $start+10; $result = mysql_query("SELECT * FROM newsystem ORDER BY newsid DESC limit $start,$end",$connect); /* заблежи че са " а не ' */ // попълване на таблица или за каквото друго ти трябват тези данни от таблицата ?> и след това CODE <script> function showResults(start,end){ document.forms[0].action="myscript.php"; } </script> <form> <input type="hidden" name="index_begin" value="0" /> <input type="hidden" name="index_end" value="10" /> </form> ... <a href="#" onClick='showResults(10,100)' class=more > ТОВА ЩЕ НАПУСНЕ СТРАНИЦАТА НА КОЯТО СИ !!!, ако искаш това да не става има няколко възможности:
Аз лично ти препоръчвам като за начало да се насочиш към 2-рото. Надявам се с това да съм ти помогнал |
|
|
![]() ![]() |