Reply to this topicStart new topic
> Проблем след инсталацията на Suse-10.x
netbull
публикация 30.01.2007г. в 23:58ч.
Коментар: #1

Новак
*

Група: Потребители
Съобщения: 22
Дата на регистрация: 25.01.2007г.
Потребител # 1 999

Проблема се състои в това, че през целия процес на инсталиране на линукса мишката работи (дори и след последната стъпка, която е за детектване на хардуера), но след зареждането на системата мишката неработи.

От какво може да е проблема и как може да се оправи ?

Допълнение: РС-то на който съм инсталирал системата не е първа младост. Преди Suse пробвах да инсталирам и други системи като Ubuntu и Fedora, но там дори и в процеса на инсталиране неработеше, за това се спрях на Suse -9.1. където нямаше никакви проблеби, но реших да сложа по-новата версия и...кофти.
Go to the top of the page

+Quote Post
_DeXteR_
публикация 31.01.2007г. в 00:11ч.
Коментар: #2

Linux Fan

Съобщения: 219
Дата на регистрация: 20.06.2006г.
От: _,.-*~ Русе ~*-.,_
Потребител # 521

Дръпни си Слакуер 11 там процеса на инсталация не е със графична среда и т.н
или Убунту 6.10 но забравих съкращението т.е да се инсталирва под конзолна среда като 5.4
а относно мишката може да е стар модел мишка или USB-то ти да е некфо дърво...
най-добре махни мишката когато стигне до там за детектване на хардуер и когато тръгне линуксат я вкарай и виж резултата. Успех
Едит: И щом машината ти не е кой знае какво няма смисъл да си записваш СуСе 10х защото много товари машината там минимално да ти върви доста добре линукса ти трябва поне 512 рам и 900мхз
най добре ще е ако си сложиш Убунту или слакуер а в най лошият случей един хардкоре линукс
така нареченият ФрееБСД smile.gif Успехsmile.gif
С Уважение, Мартин

+Quote Post
netbull
публикация 31.01.2007г. в 00:15ч.
Коментар: #3

Новак
*

Потребител # 1 999

мерси, но точно това ме озадачава. Как може да работи нормално през всички фази на инсталирането, а като зареди системата да не работи :/, а пък въпроса, че е стара...такава е, но мисля че и при инсталацията няма да работи, защото така се държи при Убунту (затова не го инсталирах него)

+Quote Post
_DeXteR_
публикация 31.01.2007г. в 00:21ч.
Коментар: #4

Linux Fan

Потребител # 521

Добре де пусни си БИОС-а на компа и провери там за мишката нещо
или си вземи мишка която има софтуер, демек ... нещо около 30лв със 4 бутона някаде
и със сигурност няма да имаш проблеми защото при по съвремените версии на Линукс
при всеки нов релейс добавят нови драйвъри за мишки и всичко останало, а ако мишката ти е дърво неква със 2 бутона даже няма и скрол нищо чудно да не ти върви на линукс-а smile.gif :mellow:

+Quote Post
netbull
публикация 31.01.2007г. в 00:26ч.
Коментар: #5

Новак
*

Потребител # 1 999

хехе значи ще ти опиша дръвцето, Genius 3 /ТРИ/ бутона (средният не е scroll wink.gif), за да я сменя...абе продават ли се още мишки с квадратна букса ? biggrin.gif

+Quote Post
_DeXteR_
публикация 31.01.2007г. в 00:29ч.
Коментар: #6

Linux Fan

Потребител # 521

Казват се " КОМ " продават се някаде само не ми казвай че използваш преходник
от КОМ към USB тогава повече няма какво да ти обяснявам защо мишката не ти върви smile.gif

+Quote Post
netbull
публикация 31.01.2007г. в 00:39ч.
Коментар: #7

Новак
*

Потребител # 1 999

неее. никакви преходници не използвам...абе то линукса ми трябваше, за да използвам една програма (тя работи само под линукс) и аз ербап си слагам друга ОС, но за да не прецакам моя комп на един друг (по-стар). И сложих Suse-9.1, и след това започна ходене по мъките.

За да се инсталира програмата ми трябваха около 20 библиотеки и инструменти...е инсталирах ги от дисковете на линукса, но...тъпата програма ме мрази и иска новите версии на библиотеките и инструментите и си каза "абе айде от мен да мине ще и ги дам". Е да ама НЕ то ми тряят други библиотеки за да инсталирам тези по-новите версии и изпих една активия с мюсли и си казах "СТИГА!" wink.gif Реших да сложа новата версия

неее. никакви преходници не използвам...абе то линукса ми трябваше, за да използвам една програма (тя работи само под линукс) и аз ербап си слагам друга ОС, но за да не прецакам моя комп на един друг (по-стар). И сложих Suse-9.1, и след това започна ходене по мъките.

За да се инсталира програмата ми трябваха около 20 библиотеки и инструменти...е инсталирах ги от дисковете на линукса, но...тъпата програма ме мрази и иска новите версии на библиотеките и инструментите и си каза "абе айде от мен да мине ще и ги дам". Е да ама НЕ то ми тряят други библиотеки за да инсталирам тези по-новите версии и свалях ли свалях и изпих една активия с мюсли и си казах "СТИГА!" wink.gif Реших да сложа новата версия на Suse и ще направя FULL INSTALL белким там ги има и не се занимавам с глупости, но сега не програмата ме мрази ами тъпата мишка (лирично отклонение -> Еххх да имах котка..)

+Quote Post
_DeXteR_
публикация 31.01.2007г. в 00:40ч.
Коментар: #8

Linux Fan

Потребител # 521

Хаха, незнам какво да ти кажа... пускай FreeBSD , Knoppix , xubuntu, edubuntu, и ако при последното
едубунту неуспееш, си запиши 98 smile.gif))) Успех !

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

RSS Олекотена Версия Сега е: 06:12 - 25.08.2026г.

Калдейта Ком ЕООД - © 2003-. Всички права запазени.