2 Страници: V   1 2 >  
Closed TopicStart new topic
> Създаване на сайт само с CSS
Гост_BUGZ_SY_Гост
публикация 2.02.2007г. в 11:44ч.
Коментар: #1

Гост

Здравейте! До края на месеца ще се мъчим да правим сайт, само на css. Достатъчно е да се направи само главната страница. smile.gif
Краен срок: 28.02.2007 smile.gif

По идея на Marian
Go to the top of the page

+Quote Post
bubust
публикация 3.02.2007г. в 13:46ч.
Коментар: #2

ГлавореЗ

Група: Потребители
Съобщения: 600
Дата на регистрация: 4.01.2007г.
От: София.
Потребител # 1 823

Ей, сега трябва да взимам и да чета как става номера с CSS biggrin.gif Може пък и да измайстора нещо, което да става за състезаниицето. cool.gif

+Quote Post
fix3d
публикация 12.02.2007г. в 09:58ч.
Коментар: #3

photoshoper

Съобщения: 1 701
Дата на регистрация: 18.01.2006г.
Потребител # 11

То хубаво да си направите сайт само с div-ове и css, но май ще е по-важно да се обясни как и защо се прави това smile.gif

+Quote Post
Marian
публикация 21.02.2007г. в 17:35ч.
Коментар: #4

Аз съм Българче!

Съобщения: 285
Дата на регистрация: 16.01.2006г.
От: Стара Загора
Потребител # 7

Аз мисля, че всеки би се сетил. Една от ползите да се прави такъв тип, страница да бъде супер лек, и да прави максимално малко трафик. Да бъде само с дивове (аз лично не ги обичам) Но принципно търсещите машини се объркват до колкото знам когато е само с таблици и затова по добре се разбирали с дивове-те и пр.

Много важно. Истинските дизайнери се познават точно в такива проекти защото тук се играе яко с цветове и стилове, и си проличават много неща. smile.gif

Успех на всички.

Друго не мога да се сетя за сега.

+Quote Post
The_Fallen
публикация 21.02.2007г. в 19:04ч.
Коментар: #5

Редовен потребител

Съобщения: 256
Дата на регистрация: 19.08.2006г.
Потребител # 805

Така си се получава чист дизайн и никакво програмиране... поне JavaScript да се използваше?!

+Quote Post
Marian
публикация 22.02.2007г. в 19:10ч.
Коментар: #6

Аз съм Българче!

Съобщения: 285
Дата на регистрация: 16.01.2006г.
От: Стара Загора
Потребител # 7

Искам да съм в журито, или поне да огледам проектите. smile.gif

+Quote Post
Гост_BUGZ_SY_Гост
публикация 22.02.2007г. в 19:27ч.
Коментар: #7

Гост

ЦИТАТ(Marian @ 22.02.2007г. в 20:10) *
Искам да съм в журито, или поне да огледам проектите. smile.gif

Ми..то още няма sad.gif

+Quote Post
Angel
публикация 24.02.2007г. в 08:01ч.
Коментар: #8

Новак
*

Съобщения: 45
Дата на регистрация: 15.04.2006г.
Потребител # 185

Привет,

Нещо ви куцат съзтезанията. Никакви условия, никакво жури, кой и как ще оценява кандидатите и тяхните творения, този/тези хора дали ще имат достатъчно знания за да могат да оценят даден кандидат?

Хайде да се състезаваме в направата на Кола? Но кола е много общо казано, има ги на 3 колела на 4 на 10 ... с различни двигатели, различна ходова част, окачване и т.н. същото е и при сайтовете. С това описание нищо не правите.

И най-вече ме засяга какви са критерийте за оценяване и кой ще оценява? Защото ако е някой, който е прочел 2-3 урока в някой сайт и мисли че знае всичко и може да оценява хора знаещи и можещи в пъти повече от него, тогава оценката няма да е обективна и реална, което води до отблъскване на можещите участници.

Замислете се над тези неща wink.gif

+Quote Post
Гост_BUGZ_SY_Гост
публикация 24.02.2007г. в 12:47ч.
Коментар: #9

Гост

ЦИТАТ(Angel @ 24.02.2007г. в 09:01) *
Привет,

Нещо ви куцат съзтезанията. Никакви условия, никакво жури, кой и как ще оценява кандидатите и тяхните творения, този/тези хора дали ще имат достатъчно знания за да могат да оценят даден кандидат?

Хайде да се състезаваме в направата на Кола? Но кола е много общо казано, има ги на 3 колела на 4 на 10 ... с различни двигатели, различна ходова част, окачване и т.н. същото е и при сайтовете. С това описание нищо не правите.

И най-вече ме засяга какви са критерийте за оценяване и кой ще оценява? Защото ако е някой, който е прочел 2-3 урока в някой сайт и мисли че знае всичко и може да оценява хора знаещи и можещи в пъти повече от него, тогава оценката няма да е обективна и реална, което води до отблъскване на можещите участници.

Замислете се над тези неща wink.gif

Здравей,
знаем, че състезанията ни куцат. Журито за момента са потребителите на форума. Пуска се анкета и се гласува. Знаем, че този метод не е добър, но за момента е това. Ако имате някакви предложения, пишете в нова тема или драснете едно лс wink.gif

+Quote Post
Angel
публикация 24.02.2007г. в 22:25ч.
Коментар: #10

Новак
*

Съобщения: 45
Дата на регистрация: 15.04.2006г.
Потребител # 185

ЦИТАТ(BUGZ_SY @ 24.02.2007г. в 13:47) *
Здравей,
знаем, че състезанията ни куцат. Журито за момента са потребителите на форума. Пуска се анкета и се гласува. Знаем, че този метод не е добър, но за момента е това. Ако имате някакви предложения, пишете в нова тема или драснете едно лс wink.gif

Привет,

Аз съм ги дал във формата на въпроси wink.gif

Колкото до журито, точно заради това ви пропадат конкурсите (най-много). Никой няма да иска да пропилее няколко часа работа, само за да му каже някой: 'мене ме кефи, затова гласувам за тебе'.

Мисля, че ползата от такива конкурси е не да ти казват 'кефи супер братле', а да ти оценят творбата от към, дизайн, код, изпълнение и да ти покажат къде грешиш, какво може да промениш, просто да се доразвиваш, а не да си губиш времето.

+Quote Post
firedesire
публикация 5.03.2007г. в 11:32ч.
Коментар: #11

God-Emperor
**

Съобщения: 87
Дата на регистрация: 19.12.2006г.
Потребител # 1 709

Дали ще има предложения за това състезание или да заключвам темата? Помислете още малко smile.gif

+Quote Post
bubust
публикация 5.03.2007г. в 15:09ч.
Коментар: #12

ГлавореЗ

Съобщения: 600
Дата на регистрация: 4.01.2007г.
От: София.
Потребител # 1 823

След като започнат да се правят пари от сайта, един голям процент (да не казвам голяма дума) от приходите ще отива за състезанията, така че и самите участници ще имат по-голям стимул. Засега е така.

@ Fire - май няма да има, защото май няма много потребители разбиращи от CSS. Аз се опитах, но се провалих и затова не съм пуснал нищо.

+Quote Post
The_Fallen
публикация 5.03.2007г. в 15:18ч.
Коментар: #13

Редовен потребител

Съобщения: 256
Дата на регистрация: 19.08.2006г.
Потребител # 805

Добре ама CSS не е език за програмиране smile.gif. Ако бяхте казали DHTML=JS +CSS това е друго.

+Quote Post
Гост_BUGZ_SY_Гост
публикация 5.03.2007г. в 16:17ч.
Коментар: #14

Гост

ЦИТАТ(The_Fallen @ 5.03.2007г. в 16:18) *
Добре ама CSS не е език за програмиране smile.gif. Ако бяхте казали DHTML=JS +CSS това е друго.

Нали знаеш, че нищо не зацепвам от програмиране smile.gif Може да пуснем и конкурс с DHTML, но като гледам как се втурват всички да пишат... <_<

+Quote Post
sunerphey
публикация 5.03.2007г. в 23:31ч.
Коментар: #15

Новак
*

Съобщения: 8
Дата на регистрация: 9.12.2006г.
Потребител # 1 648

Аз ще се включа. Без пиксел картинки нали? smile.gif

+Quote Post

2 Страници: V   1 2 >
Closed TopicStart new topic
3 потребители преглеждат тази тема в момента (3 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

RSS Олекотена Версия Сега е: 11:08 - 11.10.2026г.

Калдейта Ком ЕООД - © 2003-. Всички права запазени.