![]() ![]() |
28.12.2009г. в 01:49ч.
Коментар:
|
|
|
Новак ![]() Група: Потребители Съобщения: 1 Дата на регистрация: 28.12.2009г. Потребител # 9 269 |
Направих си сайт, използвайки Google Webmasters Tools и го удостоверих, а сега се опитвам да го индексирам. Съставих си Google Sitemap чрез Free Online Google Sitemap Generator. Изтеглих си файла в XML формат и трябва да го кача в директорията на сайта - папка public_html /. За целна си инсталирах FTP клиент - FireFTP - добавка на Mozilla Firefox. В настройките посочих като домейн google.com, но не зная потребителското име и паролата, които трябва да използвам. Опитах различни комбинации и всички варианти, за които се сетих. Вече съм в пълна безизходица. Всеки съвет ще ми е от полза. Ако можете помогнете! Ето и URL:
Прикачени файлове
|
|
|
28.12.2009г. в 03:29ч.
Коментар:
|
|
![]() Доктор - уроци ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Съобщения: 836 Дата на регистрация: 15.11.2008г. Потребител # 6 111 |
Ами... ще те разочаровам, не е нужно да генерираш Sitemap, защото Google Sites го прави автоматично
За сверка може да се погледне и в помощния център на Google |
|
|
15.02.2012г. в 17:40ч.
Коментар:
|
|
|
Новак ![]() Група: Потребители Съобщения: 12 Дата на регистрация: 15.02.2012г. Потребител # 21 761 |
Не се занимавай с тази карта на сайта, ако целта ти е просто да ти индексират сайта. Трябва ти линк от друг сайт и Гугъл веднага ще индексира твоя. По бавния начин е просто да си събмитнеш адреса в Гугъл.
|
|
|
16.02.2012г. в 22:54ч.
Коментар:
|
|
![]() Доктор - уроци ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Съобщения: 836 Дата на регистрация: 15.11.2008г. Потребител # 6 111 |
Не, няма. Паяка ще види линка и ще маркира страницата за обхождане, но дали ще индексира или не зависи от неговото собствено мнение колко важно е съдържанието на страницата. От друга страна създаването на карта на сайта не е някакво "безсмислено" удоволствие - то е в помощ в някаква степен. Първо те подсигурява, че дори до някоя страница да няма друга връзка от самия сайт, търсачката ще знае за съществуването ѝ... От друга страна, ако използваш някой от инструментите на Google (Webmaster tools, Analytics и т.н.) можеш да видиш колко и кои от страниците са вече индексирани, при условие че си посочил къде се намира картата на сайта...
П.с. няма нужда да копаеш теми на половин година, само за да си билднеш линковете... |
|
|
23.03.2014г. в 15:03ч.
Коментар:
|
|
|
Новак ![]() Група: Потребители Съобщения: 2 Дата на регистрация: 21.02.2014г. Потребител # 23 738 |
1 година чета по форуми за тия сайтове,блогове и т.н и нищо не мога да разбера малоумен ли съм?Правя блогове пробно искам един път да ми се получи и да почна да се занимавам сериозно ето последния който направих и май само аз си го посещавам sites-traffic.blogspot.com споделям го в facebook,google+,в един друг сайт но го забравих в яхоо незнам каде се поства в реддит ме баннаха
Това съобщение е било редактирано от lucifer13 на 23.03.2014г. в 15:04ч. |
|
|
![]() ![]() |