![]() ![]() |
16.04.2010г. в 10:07ч.
Коментар:
|
|
|
Новак ![]() Група: Потребители Съобщения: 1 Дата на регистрация: 16.04.2010г. Потребител # 10 836 |
Здравейте на всички! От няколко дена съм на Ubuntu 9.10 - desktop и имам проблем със субтитрите. Когато си пусна някой филм и субтитрите ми излизат с някакви арабски символи. Пробвах доста плейъри, но винаги ми ги показва така. Пробвах да се поровя и в езикови настройки, но нямаше никакъв ефект. Моля да ми кажете как да оправя този проблем. Благодаря предварително! |
|
|
16.04.2010г. в 23:07ч.
Коментар:
|
|
![]() Доктор - уроци ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Съобщения: 836 Дата на регистрация: 15.11.2008г. Потребител # 6 111 |
Субтитрите, които използваш, са кодирани с cp-1251 енкодинг, а използвания по подразбиране в линукс средите е разбира се Unicode. В зависимост от използвания плейър проблема се решава по различен начин... Ако използваш стандартния Totem, то може да пипнеш енкодинга в настройките. Някъде из Preferences се намираше.. Нещо като Encoding used for subtitles. Сменяш го на Windows-1251, намира се под Cyrillic (ако са групирани въобще). При следващото отваряне на файл със субтитри промените ще станат видими
|
|
|
![]() ![]() |