![]() ![]() |
17.01.2011г. в 16:21ч.
Коментар:
|
|
|
Новак ![]() Група: Потребители Съобщения: 2 Дата на регистрация: 16.01.2011г. От: Sofia Потребител # 15 538 |
Въпрос:Питам има ли разлика в формат wav.стандарт и използваният формат за запис от windows media player Audio формат на файлове? |
|
|
7.06.2011г. в 20:24ч.
Коментар:
|
|
|
Новак ![]() Група: Потребители Съобщения: 6 Дата на регистрация: 7.06.2011г. Потребител # 18 916 |
.WAV (или WAVE) е звуков формат стандарт на Microsoft и IBM за съхранение на звук (аудио) на PC. Въпреки, че даден WAV файл може да побере компресирано аудио с всеки кодек, най-разпространен формат е PMC(pulse-code modulation) аудио данни. Тъй като PCM използва некомпресиран начин на съхранение без загуба, който поддържа всички образци от една аудио песен (audio track) професионалните потребители или звуковите експерти биха предпочели да използват формат WAV за максимално качество на звука. WAV файл може да се промени и видоизмени с относителна лекота, използвайки софтуер.
.WMA (windows media audio) е патентован компресиран аудио формат разработен от Microsoft. Първоначално е бил конкурент на .mp3 форматът, но с въвеждането на Apple's iTunes Music Store той се наложи като конкурент на напредналото аудио кодиране използвано от Apple. Голям брой потребителски устройства, които варират от преносими-ръчни музикални устройства до преносими CD плейъри и DVD плейъри поддържат възпроизвеждането на WMA файлове. По отношение на броя на поддържаните устройства, WMA е на второ място след MP3 по популярност. .WAV не са компресирани файлове, които запазват 100% от тяхното качество, когато се копират от диск на компютъра, но заемат най-много пространство. MP3 и WMA са различни компресирани формати. Те се наричат губещи информация формати, защото, когато един WAVЕ файл се компресира в MP3 или WMA файлове, се губи качеството на звукът. В крайна сметка WAV файловете са най-добрите, ако имате купища гигабайти свободно пространство. Те са непрактични за съхранение на Вашия компютър, особено ако имате много албуми, които искате да съхранявате там. Аз лично предпочитам .mp3 форматът пред .wma Това съобщение е било редактирано от ivansemkov88 на 7.06.2011г. в 20:27ч. |
|
|
8.06.2011г. в 22:19ч.
Коментар:
|
|
![]() Доктор - уроци ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Съобщения: 836 Дата на регистрация: 15.11.2008г. Потребител # 6 111 |
flac и ape са истинските формати за мен. Gzip компресия на файлове без загуба на данни качеството. Е, стига човек да няма нищо против 50MB на файл
|
|
|
30.09.2012г. в 14:09ч.
Коментар:
|
|
|
Новак ![]() Група: Потребители Съобщения: 5 Дата на регистрация: 30.09.2012г. Потребител # 22 495 |
wp3 форматът е за предпочитане, разлика има.
|
|
|
1.04.2013г. в 15:22ч.
Коментар:
|
|
|
Новак ![]() Група: Потребители Съобщения: 6 Дата на регистрация: 1.04.2013г. Потребител # 23 167 |
Съгласен съм с последния коментар!
|
|
|
1.04.2013г. в 15:22ч.
Коментар:
|
|
|
Новак ![]() Група: Потребители Съобщения: 6 Дата на регистрация: 1.04.2013г. Потребител # 23 167 |
Съгласен съм с последния коментар!
|
|
|
![]() ![]() |