Reply to this topicStart new topic
> Проблем след инсталиране на Dreamweaver 8.
dendri
публикация 25.02.2011г. в 14:41ч.
Коментар: #1

Новак
*

Група: Потребители
Съобщения: 2
Дата на регистрация: 25.02.2011г.
Потребител # 16 565

Здравейте.
Първо да благодаря за полезният сайт и за чудесните уроци.
Чрез вас и един подобен сайт, само от вкъщи, станах доста добра във Photoshop-а (рисувам доста и за това ми пасна програмата) и продължавам да се уча с удоволствие.
Но реших да се развивам и в други посоки - искам да науча поне основите на това как се прави сайт. В това съм съвсем начинаеща.

За съжаление още след инсталацията на Dreamweaver запецнах. Знам, че за някои от вас това ще прозвучи смешно и ще ме посъветвате да се откажа, щом и една инсталация не мога да направя както трябва.. Ще бъда много благодарна на другите, които имат желание и време човешки да ми обяснят къде бъркам.
Ето и как изглежда моята програма (извинявам се за голямата снимка)

Виждати ли текста, както много от иконите меню-лентата горе? На точки са, размити някак си, просто не се виждат както трябва...
И преди съм инсталирала Dreamwever и явно нещо не направих, та пак беше така. Тогава се отказах да си блъскам главата, но сега ще се инатя.
Предварително благодаря за съветите.
Go to the top of the page

+Quote Post
fakeuser
публикация 25.02.2011г. в 20:43ч.
Коментар: #2

Доктор - уроци

Съобщения: 836
Дата на регистрация: 15.11.2008г.
Потребител # 6 111

В приложенията, които аз правя, засивени или заточковани иконки означават едно - неактивни бутони/менюта. Силно подозирам, че всичко това е неактивно поради липсата на отворен файл.. дай едно File -> New и дай шотче как изглежда тогава wink.gif

П.с. Ако наистина искаш да се научиш да правиш сайтове, DreamWeaver, Web Page Maker и тем подобни нямат място на твоя компютър... Сайтовете се пишат на ръка, чрез текстови редактори. Ако искаш може да използваш дори Notepad. Все пак те съветвам да започнеш с някакъв една идея "по-умен", например Notepad 2 или Notepad++ - те имат опции за оцветяване на синтаксиса на написания код.

П.п.с. Какво ти трябва да знаеш, за да можеш да правиш сайтове? Лист с линкове:
  • HTML - език за описание на структурата и съдържанието на една страница. повече тук:
    • XHTML - в общи линии същото, но е малко по-строго структурирано. Препоръчително е да схванеш първо горното, за да оцениш само разликите wink.gif
  • CSS - Език, описващ разположението и стилът на всеки един компонент от дадена WEB страница. Разширява изключително много вградените възможности на самия HTML
  • Java Script - от всичко изброено, това е единствения истински език за програмиране. Далеч не е задължително да имаш познания в тази област, но чрез JS (JavaScript) страницата може да бъде "обогатена" чрез допълнителни специални ефекти, анимации, допълнителна функционалност и въобще динамичност на една страница.

Това може да изглежда много, но с отворени тези страници в браузера и гледайки кода на собственото си творение, човек се научава наистина wink.gif Ако имаш талант, няма да се ограничиш с основи, а ще разшириш познанията си и ще можеш да правиш професионални сайтове smile.gif

Това съобщение е било редактирано от fakeuser на 25.02.2011г. в 20:44ч.

+Quote Post
dendri
публикация 28.02.2011г. в 13:24ч.
Коментар: #3

Новак
*

Съобщения: 2
Дата на регистрация: 25.02.2011г.
Потребител # 16 565

fakeuser, много ти благодаря за отговора.
Оказа се съвсем прав. Когато отворих нов документ всичките икони станаха с нормални контури и цветове.

Понякога нещо толкова малко и просто, може да ти опъне нервите. Хубаво е когато има хора, които могат да ти го обяснят.
Относно съвета ти за програмните езици и аз често съм се замисляла дали не е по-добре да започна от там. Със сигурност ще съм по-гъвкава и сигурна в това, което правя. Обичам да уча и доколкото имам време, всичко ново ми е интересно. Спирало ме това, че никога не съм била много добра в техническите дисциплини, а HTML, Java,CSS и т.н. ми се струват именно такива. Не че не ми е било адски любопитно как се структурира един сайт - bodyq head и т.н. Притеснява ме, че ще е все едно да започна да уча мандарин. Всичко се учи -да, но дали ще ми пасне на художественото мислене?! Винаги повече съм разчитала на визуализациите. Т.е. да го видя, да го изработвам докато си го гледам с картинките и всичко...
Опитах само веднъж, нещо съвсeм, съвсем просто и архаично на Notpad, обаче като видях крайния резултат се уплаших направо (много зле беше) и за успокоение си направих няколко колажа на Photoshopa. (-:
Благодаря още веднъж за линковете, още днес ще ги разгледам. Може пък и да ми е по силите.

Това значи ли, че Dreamweaver не е добра програма или просто е за по-късно, когато науча другото?

+Quote Post
fakeuser
публикация 2.03.2011г. в 21:10ч.
Коментар: #4

Доктор - уроци

Съобщения: 836
Дата на регистрация: 15.11.2008г.
Потребител # 6 111

Не, не е за по-късно, по-скоро наистина е като за прохождане в подобна област. В действителност не бих могъл да коментирам сложността на работата с програмата, тъй като никога не съм я използвал smile.gif Това, което обаче съм виждал в интернет пространството, сътворено от тази и подобни програми обикновено е доста... неприятно за окото laugh.gif Предполагам, че това до голяма степен зависи и от човека, който прави страницата де... Ако постигнеш задоволителни за теб резултати, тогава ползвай го, докато не се научиш wink.gif /От страна на кода, който продуцира програмата обаче съм силно резервиран - файловете придобиват ненужна големина, а страница ненужна тежест/

Относно писането на ръка... Ами предполагам, че и с обработката на изображения не си се справяла перфектно от самото начало laugh.gif Нормално е в началото да продуцираш нещо грозно, с повече знание за повече техники и похвати почваш да го правиш по-красиво. Програмиране в HTML и CSS няма, то е.. просто описване на обекти, свойства и съдържание. Като се понаучиш, би могла да постигнеш такива резултати:

/като се абстрахираш от по-смотаните.../

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

RSS Олекотена Версия Сега е: 11:04 - 25.08.2026г.

Калдейта Ком ЕООД - © 2003-. Всички права запазени.