![]() ![]() |
25.02.2011г. в 14:41ч.
Коментар:
|
|
|
Новак ![]() Група: Потребители Съобщения: 2 Дата на регистрация: 25.02.2011г. Потребител # 16 565 |
Здравейте. Първо да благодаря за полезният сайт и за чудесните уроци. Чрез вас и един подобен сайт, само от вкъщи, станах доста добра във Photoshop-а (рисувам доста и за това ми пасна програмата) и продължавам да се уча с удоволствие. Но реших да се развивам и в други посоки - искам да науча поне основите на това как се прави сайт. В това съм съвсем начинаеща. За съжаление още след инсталацията на Dreamweaver запецнах. Знам, че за някои от вас това ще прозвучи смешно и ще ме посъветвате да се откажа, щом и една инсталация не мога да направя както трябва.. Ще бъда много благодарна на другите, които имат желание и време човешки да ми обяснят къде бъркам. Ето и как изглежда моята програма (извинявам се за голямата снимка) Виждати ли текста, както много от иконите меню-лентата горе? На точки са, размити някак си, просто не се виждат както трябва... И преди съм инсталирала Dreamwever и явно нещо не направих, та пак беше така. Тогава се отказах да си блъскам главата, но сега ще се инатя. Предварително благодаря за съветите. |
|
|
25.02.2011г. в 20:43ч.
Коментар:
|
|
![]() Доктор - уроци ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Съобщения: 836 Дата на регистрация: 15.11.2008г. Потребител # 6 111 |
В приложенията, които аз правя, засивени или заточковани иконки означават едно - неактивни бутони/менюта. Силно подозирам, че всичко това е неактивно поради липсата на отворен файл.. дай едно File -> New и дай шотче как изглежда тогава
П.с. Ако наистина искаш да се научиш да правиш сайтове, DreamWeaver, Web Page Maker и тем подобни нямат място на твоя компютър... Сайтовете се пишат на ръка, чрез текстови редактори. Ако искаш може да използваш дори Notepad. Все пак те съветвам да започнеш с някакъв една идея "по-умен", например Notepad 2 или Notepad++ - те имат опции за оцветяване на синтаксиса на написания код. П.п.с. Какво ти трябва да знаеш, за да можеш да правиш сайтове? Лист с линкове:
Това може да изглежда много, но с отворени тези страници в браузера и гледайки кода на собственото си творение, човек се научава наистина Това съобщение е било редактирано от fakeuser на 25.02.2011г. в 20:44ч. |
|
|
28.02.2011г. в 13:24ч.
Коментар:
|
|
|
Новак ![]() Група: Потребители Съобщения: 2 Дата на регистрация: 25.02.2011г. Потребител # 16 565 |
fakeuser, много ти благодаря за отговора.
Оказа се съвсем прав. Когато отворих нов документ всичките икони станаха с нормални контури и цветове. Понякога нещо толкова малко и просто, може да ти опъне нервите. Хубаво е когато има хора, които могат да ти го обяснят. Относно съвета ти за програмните езици и аз често съм се замисляла дали не е по-добре да започна от там. Със сигурност ще съм по-гъвкава и сигурна в това, което правя. Обичам да уча и доколкото имам време, всичко ново ми е интересно. Спирало ме това, че никога не съм била много добра в техническите дисциплини, а HTML, Java,CSS и т.н. ми се струват именно такива. Не че не ми е било адски любопитно как се структурира един сайт - bodyq head и т.н. Притеснява ме, че ще е все едно да започна да уча мандарин. Всичко се учи -да, но дали ще ми пасне на художественото мислене?! Винаги повече съм разчитала на визуализациите. Т.е. да го видя, да го изработвам докато си го гледам с картинките и всичко... Опитах само веднъж, нещо съвсeм, съвсем просто и архаично на Notpad, обаче като видях крайния резултат се уплаших направо (много зле беше) и за успокоение си направих няколко колажа на Photoshopa. (-: Благодаря още веднъж за линковете, още днес ще ги разгледам. Може пък и да ми е по силите. Това значи ли, че Dreamweaver не е добра програма или просто е за по-късно, когато науча другото? |
|
|
2.03.2011г. в 21:10ч.
Коментар:
|
|
![]() Доктор - уроци ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Съобщения: 836 Дата на регистрация: 15.11.2008г. Потребител # 6 111 |
Не, не е за по-късно, по-скоро наистина е като за прохождане в подобна област. В действителност не бих могъл да коментирам сложността на работата с програмата, тъй като никога не съм я използвал
Относно писането на ръка... Ами предполагам, че и с обработката на изображения не си се справяла перфектно от самото начало /като се абстрахираш от по-смотаните.../ |
|
|
![]() ![]() |