Reply to this topicStart new topic
> Помогнете с решаването на 1 задачка
haymanata
публикация 28.04.2011г. в 16:28ч.
Коментар: #1

Новак
*

Група: Потребители
Съобщения: 4
Дата на регистрация: 15.08.2009г.
Потребител # 7 789

MS SQL базаданни с една таблица за данни на клиента.Полетата в таблицата са:
CustomerID(Клиент Номер) - 10 символа текст,уникално поле
Name(Име)-140 символа текст
VatNum(ДДС Хомер/Булстат)-15 символа текст
CountryID-връзка към друга таблица за държавите(CountryID(3символа),Name(140 символа)),избор от падащо меню при въвеждане.
Да се напише програма за въвеждане на данните за клиента,която да валидира въведения VatNum през web service-а на следния адрес:
(повече информация за услугата тук: линковете FAQ и Help в лявата част са различни от тези горе в дявсно,тези от ляво са по-полезните).Приема се че в полето VatNum се попълват номерата заедно с кода на държавата(например за България BG1234567890).
Данните да се изобразяват на Tab контрол,от който първата страница да е с grid а втората с отделните полета като формуляр за попълване.
Да може да се търси клиент по част от името,номера или ДДС номера му.
Програмата да има функция(която се активира с бутон) за експорт на данните за всички клиенти в XML формат.

Това ми е задачката, която за сега я мъдра трябва да я напиша на Visual Basic език, който си нямам на идея, но тава както и да е.Това ми е задачка дадена ми като кандидаствах за работа интересното е че я дадоха за вкъщи добре направих си базата данни, която е таблица с колоните са ми CustomerID,Name и VATNum с свързана към тях таблица на CountryID и Name направена на Microsoft Access 2003.Оттук как да довърша програмата в Visual Basic? ;( дайте някакви уроци сам да си я направа.
Това, което мисля, че трябва да направа е да създам 3 масива с име CustomerID,Name и VATNum, който да е с 10,140,15 символа да задам да се въвеждат данните към тях в таблицата и за VATNum да проверява в за грешки и да ги поправя примерно.И на там това за "Данните да се изобразяват на Tab контрол,от който първата страница да е с grid(това незнам какво трябва да бъде мисля че един вид подчертано или нещо от този сорт), а втората с отделните полета като формуляр за попълване.
Да може да се търси клиент по част от името,номера или ДДС номера му.
Програмата да има функция(която се активира с бутон) за експорт на данните за всички клиенти в XML формат." си нямам на идея как ще стане sad.gif
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

RSS Олекотена Версия Сега е: 06:50 - 25.08.2026г.

Калдейта Ком ЕООД - © 2003-. Всички права запазени.