![]() ![]() |
29.07.2007г. в 16:47ч.
Коментар:
|
|
|
Новак ![]() Група: Потребители Съобщения: 34 Дата на регистрация: 25.07.2007г. Потребител # 3 384 |
ЦИТАТ(bugz_sy @ 29.07.2007г. в 16:34ч.) ![]() Едва ли ще спечелиш с трабант OKДруг въпрос имам. Ефекта със зареждане само тази част от страницата, която е нова не се ли постига и с фреймове?
Това съобщение е било редактирано от hantodor на 29.07.2007г. в 16:51ч. |
|
|
29.07.2007г. в 16:48ч.
Коментар:
|
|
![]() Dr. Help ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Съобщения: 262 Дата на регистрация: 13.03.2007г. От: Стола пред компа Потребител # 2 363 |
ЦИТАТ(hantodor @ 29.07.2007г. в 17:47ч.) ![]() OKДруг въпрос имам. Ефекта със зареждане само тази част от страницата, която е нова не се ли постига и с фреймове?Този ефект не се ли постига и с фреймовете? Да, но не става ли супер дървено? |
|
|
29.07.2007г. в 16:50ч.
Коментар:
|
|
|
Новак ![]() Група: Потребители Съобщения: 34 Дата на регистрация: 25.07.2007г. Потребител # 3 384 |
ЦИТАТ(bugz_sy @ 29.07.2007г. в 17:48ч.) ![]() Да, но не става ли супер дървено? Е сега пък дървено било |
|
|
29.07.2007г. в 17:19ч.
Коментар:
|
|
![]() ГлавореЗ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Съобщения: 600 Дата на регистрация: 4.01.2007г. От: София. Потребител # 1 823 |
ЦИТАТ(bugz_sy @ 29.07.2007г. в 16:34ч.) ![]() ...за да не лазим по нервите на модераторите Аз се въздържам от оценка на сайтовете, защото част от тях вече съм виждал и състезанието или де да знам как да го нарека беше подготвено идеално... |
|
|
29.07.2007г. в 18:43ч.
Коментар:
|
|
|
Бакалавър ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Съобщения: 455 Дата на регистрация: 8.03.2007г. Потребител # 2 317 |
hantodor, във всеки сайт, които се занимава с website usability, standards compliance, usability, SEO и unobtrusive scripting можеш да прочетеш защо не се препоръчва да използваш фреймове. А когато придобиеш и повечко опит и рутина в уеб-програмирането, ще стигнеш до същия извод. A и няма да питаш едно и също ли е XmlHTTPRequest и frame (:
BTW, искам да помоля па бъда изваден от състезанието. Дори нямам спомен да съм участвал, помня само, че казах, че съм закъснял. |
|
|
29.07.2007г. в 18:53ч.
Коментар:
|
|
|
ЦИТАТ(acidmartin @ 29.07.2007г. в 19:43ч.) ![]() hantodor, във всеки сайт, които се занимава с website usability, standards compliance, usability, SEO и unobtrusive scripting можеш да прочетеш защо не се препоръчва да използваш фреймове. А когато придобиеш и повечко опит и рутина в уеб-програмирането, ще стигнеш до същия извод. A и няма да питаш едно и също ли е XmlHTTPRequest и frame (: BTW, искам да помоля па бъда изваден от състезанието. Дори нямам спомен да съм участвал, помня само, че казах, че съм закъснял. Пак започнахме с общите приказки, след като нищо съществено не можем да извадим срещу фреймовете. |
|
|
29.07.2007г. в 19:07ч.
Коментар:
|
|
|
Бакалавър ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Съобщения: 455 Дата на регистрация: 8.03.2007г. Потребител # 2 317 |
Напротив, мога, защото се занимавам професионално с уеб вече 6-7 години и то не в коя да е фирма, но за теб ще е по-добре да го прочетеш от баш специалисти от W3C например, защото каквото и да кажа аз, или някои друг от форума, а тук определено има хора, които разбират от тези неща ти ще си знаеш своето.
Ето ти един пример - твой посетител отваря не фреймсета, а накоя от вътрещните страници, индексирана от Google. Какво се случва? Няма навигация (защото тя е в отделен фрейм) към другите страници. Посетителя си тръгва. Например, опитай това: Почети малко, наистина е добре за теб. Аз също чета, нищо че се барам за разбирател. Не се заяждам, ако си останал с това впечатление. Но съм защитник на доброто уеб-програмиране и се опитвам да помагам. Включих се в темата, защото забелязах, че коментираш моя сайт и то по много неколегиален, некомпетентен и непрофесионален начин. Успех в конкурса. Това съобщение е било редактирано от acidmartin на 29.07.2007г. в 19:32ч. |
|
|
29.07.2007г. в 20:20ч.
Коментар:
|
|
|
ЦИТАТ(acidmartin @ 29.07.2007г. в 20:07ч.) ![]() Напротив, мога, защото се занимавам професионално с уеб вече 6-7 години и то не в коя да е фирма, но за теб ще е по-добре да го прочетеш от баш специалисти от W3C например, защото каквото и да кажа аз, или някои друг от форума, а тук определено има хора, които разбират от тези неща ти ще си знаеш своето. Ето ти един пример - твой посетител отваря не фреймсета, а накоя от вътрещните страници, индексирана от Google. Какво се случва? Няма навигация (защото тя е в отделен фрейм) към другите страници. Посетителя си тръгва. Например, опитай това: Почети малко, наистина е добре за теб. Аз също чета, нищо че се барам за разбирател. Не се заяждам, ако си останал с това впечатление. Но съм защитник на доброто уеб-програмиране и се опитвам да помагам. Включих се в темата, защото забелязах, че коментираш моя сайт и то по много неколегиален, некомпетентен и непрофесионален начин. Успех в конкурса. И примерът ти дори показва некомпетентност. С един метатаг задаваш да се индексира само главната страница. Погледни в Google и ще видиш, че там има само index-а на моя сайт. Проблемите с индексирането на фреймовете от търсачките отдавна са история. Интересно след като не ме познаваш откъде се съмняваш в моя професионализъм. Виж обаче за твое сведение това: Ако може цитирай къде съм коментирал товоя сайт? Това съобщение е било редактирано от hantodor на 29.07.2007г. в 20:29ч. |
|
|
29.07.2007г. в 20:33ч.
Коментар:
|
|
|
Горкото... То дори не знае, че Google не индексира по мета тагове. Утре ще ти напиша едно задълбочено кейс стъди на сайта и ще ти го постна тук, за да си го четеш, защото виждам, че си компетентен. Само да те светна, че за да укажеш да не се индексира определена страница слагаш в нея мета таг no-robots / no-follow. Или слагаш тези страници в директория /_private.
Какво да видя на hattrick.org? Че е несeмaнтичен, невалиден и т.н? Или че си го правил ти? BTW, аз също програмирам на asp/asp.net, тъкмо можеш да ме светнеш и там. И предлагам да ми пишеш PM, за да не се излагаш (: Това съобщение е било редактирано от acidmartin на 29.07.2007г. в 20:42ч. |
|
|
29.07.2007г. в 20:42ч.
Коментар:
|
|
|
ЦИТАТ(acidmartin @ 29.07.2007г. в 21:33ч.) ![]() Горкото... То дори не знае, че Google не индексира по мета тагове. Утре ще ти напиша едно задълбочено кейс стъди на сайта и ще ти го постна тук, за да си го четеш, защото виждам, че си компетентен. Само да те светна, че за да укажеш да не се индексира определена страница слагаш в нея мета таг no-robots / no-follow. Или слагаш тези страници в директория /_private. И предлагам да ми пишеш PM, за да не се излагаш (: Това беше пример за търсачките веее, нищо не разбираш Избягваш отговорите на конкретни въпроси и отговаряш само на това, за което можеш да извадиш нещо от контекста. |
|
|
29.07.2007г. в 20:45ч.
Коментар:
|
|
|
Признавам си, нищо не разбирам. Ти си богът на таблиците и на несемантичния код (: Отказвам се, но ще ти напиша case study-то, а ти ми намери някой, които да каже, че са глупости (:
|
|
|
29.07.2007г. в 23:02ч.
Коментар:
|
|
|
Редовен потребител ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Съобщения: 123 Дата на регистрация: 24.05.2007г. Потребител # 2 902 |
Не знам това конкурс ли е или какво...
1.Мисля,че конкурсите трябва да се правят от модераторите(става въпрос за самата тема,за да може да се гласува с анкета) 2.Не съм виждал по-експресен конкурс-3 дена 3.Това се превърна в говорилня или по-скоро спор(макар,че едната страна го приема за кавга). 4.Не мислите ли,че трябваше да има предварителни уговорки за сайтовете(дизайнът да е авторски най-малкото,защото темплейта си е път напряко) 5.Макар сайтовете да са 4 всъщност са 3(или 2 ако acidmartin се отказва).Извинявам се,но този с темплейта не го броя,просто защото е с темплейт-много ми харесва,но според мен е некоректно.Всъщност лични са само 2(на bugz_sy и acidmartin).Зъболекарския ако го е правила зъболекарката съм съгласен,но май не е. При такъв сериозен конкурс трябва да има ясни условия. Надявам се да не съм обидил никого. |
|
|
29.07.2007г. в 23:16ч.
Коментар:
|
|
|
Новак ![]() Група: Потребители Съобщения: 29 Дата на регистрация: 26.03.2007г. Потребител # 2 467 |
ЦИТАТ(tonim89 @ 30.07.2007г. в 00:02ч.) ![]() Не знам това конкурс ли е или какво... 1.Мисля,че конкурсите трябва да се правят от модераторите(става въпрос за самата тема,за да може да се гласува с анкета) 2.Не съм виждал по-експресен конкурс-3 дена 3.Това се превърна в говорилня или по-скоро спор(макар,че едната страна го приема за кавга). 4.Не мислите ли,че трябваше да има предварителни уговорки за сайтовете(дизайнът да е авторски най-малкото,защото темплейта си е път напряко) 5.Макар сайтовете да са 4 всъщност са 3(или 2 ако acidmartin се отказва).Извинявам се,но този с темплейта не го броя,просто защото е с темплейт-много ми харесва,но според мен е некоректно.Всъщност лични са само 2(на bugz_sy и acidmartin).Зъболекарския ако го е правила зъболекарката съм съгласен,но май не е. При такъв сериозен конкурс трябва да има ясни условия. Надявам се да не съм обидил никого. Напълно съм съгласен с теб. Трябва малко ред да се въведе тука Айде включвайте и мойто сайтче. Който гласува за него има една бира от мен Поне сам съм си го правил със скромните ми познания!!! Това съобщение е било редактирано от niko_85 на 29.07.2007г. в 23:16ч. |
|
|
30.07.2007г. в 08:03ч.
Коментар:
|
|
|
5.Макар сайтовете да са 4 всъщност са 3(или 2 ако acidmartin се отказва).Извинявам се,но този с темплейта не го броя,просто защото е с темплейт-много ми харесва,но според мен е некоректно.Всъщност лични са само 2(на bugz_sy и acidmartin).Зъболекарския ако го е правила зъболекарката съм съгласен,но май не е.
[/quote] Зъболекарския го правил сина на зъболекарката, т.е. аз. Ако прецените го изключете от състезанието, не се сърдя. |
|
|
30.07.2007г. в 10:02ч.
Коментар:
|
|
![]() Dr. Help ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Съобщения: 262 Дата на регистрация: 13.03.2007г. От: Стола пред компа Потребител # 2 363 |
ЦИТАТ(hantodor @ 30.07.2007г. в 09:03ч.) ![]() 5.Макар сайтовете да са 4 всъщност са 3(или 2 ако acidmartin се отказва).Извинявам се,но този с темплейта не го броя,просто защото е с темплейт-много ми харесва,но според мен е некоректно.Всъщност лични са само 2(на bugz_sy и acidmartin).Зъболекарския ако го е правила зъболекарката съм съгласен,но май не е. Зъболекарския го правил сина на зъболекарката, т.е. аз. Ако прецените го изключете от състезанието, не се сърдя. WTF?! Защо да го изкючват |
|
|
![]() ![]() |