5 Страници: V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Гласуване:Най-добра лична страница
Кoй е вашият фаворит?
Не можете да видите резултата от анкетата, преди да сте гласували. Моля, влезте и гласувайте, за да научите резултатите.
Всичко гласове: 10
Нерегистрирани не могат да гласуват 
hantodor
публикация 29.07.2007г. в 16:47ч.
Коментар: #16

Новак
*

Група: Потребители
Съобщения: 34
Дата на регистрация: 25.07.2007г.
Потребител # 3 384

ЦИТАТ(bugz_sy @ 29.07.2007г. в 16:34ч.) *
Едва ли ще спечелиш с трабант wink.gifПредлагам да продължим на лични съобщения, за да не лазим по нервите на модераторите wink.gif
OKДруг въпрос имам. Ефекта със зареждане само тази част от страницата, която е нова не се ли постига и с фреймове?

Това съобщение е било редактирано от hantodor на 29.07.2007г. в 16:51ч.
Go to the top of the page

+Quote Post
bugz_sy
публикация 29.07.2007г. в 16:48ч.
Коментар: #17

Dr. Help

Съобщения: 262
Дата на регистрация: 13.03.2007г.
От: Стола пред компа
Потребител # 2 363

ЦИТАТ(hantodor @ 29.07.2007г. в 17:47ч.) *
OKДруг въпрос имам. Ефекта със зареждане само тази част от страницата, която е нова не се ли постига и с фреймове?Този ефект не се ли постига и с фреймовете?

Да, но не става ли супер дървено? smile.gif

+Quote Post
hantodor
публикация 29.07.2007г. в 16:50ч.
Коментар: #18

Новак
*

Потребител # 3 384

ЦИТАТ(bugz_sy @ 29.07.2007г. в 17:48ч.) *
Да, но не става ли супер дървено? smile.gif

Е сега пък дървено било biggrin.gif Всички обиждате ферймчетата без да се изтъкват конкретни причини?

+Quote Post
bubust
публикация 29.07.2007г. в 17:19ч.
Коментар: #19

ГлавореЗ

Съобщения: 600
Дата на регистрация: 4.01.2007г.
От: София.
Потребител # 1 823

ЦИТАТ(bugz_sy @ 29.07.2007г. в 16:34ч.) *
...за да не лазим по нервите на модераторите wink.gif

blink.gif Ти пък се изказа. blink.gif

Аз се въздържам от оценка на сайтовете, защото част от тях вече съм виждал и състезанието или де да знам как да го нарека беше подготвено идеално...

+Quote Post
acidmartin
публикация 29.07.2007г. в 18:43ч.
Коментар: #20

Бакалавър

Съобщения: 455
Дата на регистрация: 8.03.2007г.
Потребител # 2 317

hantodor, във всеки сайт, които се занимава с website usability, standards compliance, usability, SEO и unobtrusive scripting можеш да прочетеш защо не се препоръчва да използваш фреймове. А когато придобиеш и повечко опит и рутина в уеб-програмирането, ще стигнеш до същия извод. A и няма да питаш едно и също ли е XmlHTTPRequest и frame (:

BTW, искам да помоля па бъда изваден от състезанието. Дори нямам спомен да съм участвал, помня само, че казах, че съм закъснял.

+Quote Post
hantodor
публикация 29.07.2007г. в 18:53ч.
Коментар: #21

Новак
*

Потребител # 3 384

ЦИТАТ(acidmartin @ 29.07.2007г. в 19:43ч.) *
hantodor, във всеки сайт, които се занимава с website usability, standards compliance, usability, SEO и unobtrusive scripting можеш да прочетеш защо не се препоръчва да използваш фреймове. А когато придобиеш и повечко опит и рутина в уеб-програмирането, ще стигнеш до същия извод. A и няма да питаш едно и също ли е XmlHTTPRequest и frame (:

BTW, искам да помоля па бъда изваден от състезанието. Дори нямам спомен да съм участвал, помня само, че казах, че съм закъснял.

Пак започнахме с общите приказки, след като нищо съществено не можем да извадим срещу фреймовете.

+Quote Post
acidmartin
публикация 29.07.2007г. в 19:07ч.
Коментар: #22

Бакалавър

Потребител # 2 317

Напротив, мога, защото се занимавам професионално с уеб вече 6-7 години и то не в коя да е фирма, но за теб ще е по-добре да го прочетеш от баш специалисти от W3C например, защото каквото и да кажа аз, или някои друг от форума, а тук определено има хора, които разбират от тези неща ти ще си знаеш своето.

Ето ти един пример - твой посетител отваря не фреймсета, а накоя от вътрещните страници, индексирана от Google. Какво се случва? Няма навигация (защото тя е в отделен фрейм) към другите страници. Посетителя си тръгва. Например, опитай това:

Почети малко, наистина е добре за теб. Аз също чета, нищо че се барам за разбирател.

Не се заяждам, ако си останал с това впечатление. Но съм защитник на доброто уеб-програмиране и се опитвам да помагам. Включих се в темата, защото забелязах, че коментираш моя сайт и то по много неколегиален, некомпетентен и непрофесионален начин.

Успех в конкурса.

Това съобщение е било редактирано от acidmartin на 29.07.2007г. в 19:32ч.

+Quote Post
hantodor
публикация 29.07.2007г. в 20:20ч.
Коментар: #23

Новак
*

Потребител # 3 384

ЦИТАТ(acidmartin @ 29.07.2007г. в 20:07ч.) *
Напротив, мога, защото се занимавам професионално с уеб вече 6-7 години и то не в коя да е фирма, но за теб ще е по-добре да го прочетеш от баш специалисти от W3C например, защото каквото и да кажа аз, или някои друг от форума, а тук определено има хора, които разбират от тези неща ти ще си знаеш своето.

Ето ти един пример - твой посетител отваря не фреймсета, а накоя от вътрещните страници, индексирана от Google. Какво се случва? Няма навигация (защото тя е в отделен фрейм) към другите страници. Посетителя си тръгва. Например, опитай това:

Почети малко, наистина е добре за теб. Аз също чета, нищо че се барам за разбирател.

Не се заяждам, ако си останал с това впечатление. Но съм защитник на доброто уеб-програмиране и се опитвам да помагам. Включих се в темата, защото забелязах, че коментираш моя сайт и то по много неколегиален, некомпетентен и непрофесионален начин.

Успех в конкурса.

И примерът ти дори показва некомпетентност. С един метатаг задаваш да се индексира само главната страница. Погледни в Google и ще видиш, че там има само index-а на моя сайт.
Проблемите с индексирането на фреймовете от търсачките отдавна са история.
Интересно след като не ме познаваш откъде се съмняваш в моя професионализъм. Виж обаче за твое сведение това:
Ако може цитирай къде съм коментирал товоя сайт?

Това съобщение е било редактирано от hantodor на 29.07.2007г. в 20:29ч.

+Quote Post
acidmartin
публикация 29.07.2007г. в 20:33ч.
Коментар: #24

Бакалавър

Потребител # 2 317

Горкото... То дори не знае, че Google не индексира по мета тагове. Утре ще ти напиша едно задълбочено кейс стъди на сайта и ще ти го постна тук, за да си го четеш, защото виждам, че си компетентен. Само да те светна, че за да укажеш да не се индексира определена страница слагаш в нея мета таг no-robots / no-follow. Или слагаш тези страници в директория /_private.

Какво да видя на hattrick.org? Че е несeмaнтичен, невалиден и т.н? Или че си го правил ти? BTW, аз също програмирам на asp/asp.net, тъкмо можеш да ме светнеш и там.

И предлагам да ми пишеш PM, за да не се излагаш (:

Това съобщение е било редактирано от acidmartin на 29.07.2007г. в 20:42ч.

+Quote Post
hantodor
публикация 29.07.2007г. в 20:42ч.
Коментар: #25

Новак
*

Потребител # 3 384

ЦИТАТ(acidmartin @ 29.07.2007г. в 21:33ч.) *
Горкото... То дори не знае, че Google не индексира по мета тагове. Утре ще ти напиша едно задълбочено кейс стъди на сайта и ще ти го постна тук, за да си го четеш, защото виждам, че си компетентен. Само да те светна, че за да укажеш да не се индексира определена страница слагаш в нея мета таг no-robots / no-follow. Или слагаш тези страници в директория /_private.

И предлагам да ми пишеш PM, за да не се излагаш (:

Това беше пример за търсачките веее, нищо не разбираш rolleyes.gif
Избягваш отговорите на конкретни въпроси и отговаряш само на това, за което можеш да извадиш нещо от контекста.

+Quote Post
acidmartin
публикация 29.07.2007г. в 20:45ч.
Коментар: #26

Бакалавър

Потребител # 2 317

Признавам си, нищо не разбирам. Ти си богът на таблиците и на несемантичния код (: Отказвам се, но ще ти напиша case study-то, а ти ми намери някой, които да каже, че са глупости (:

+Quote Post
tonim89
публикация 29.07.2007г. в 23:02ч.
Коментар: #27

Редовен потребител

Съобщения: 123
Дата на регистрация: 24.05.2007г.
Потребител # 2 902

Не знам това конкурс ли е или какво... blink.gif
1.Мисля,че конкурсите трябва да се правят от модераторите(става въпрос за самата тема,за да може да се гласува с анкета)
2.Не съм виждал по-експресен конкурс-3 дена blink.gif Те хората докато разберат за конкурса,ние вече ще излъчим победител.
3.Това се превърна в говорилня или по-скоро спор(макар,че едната страна го приема за кавга).
4.Не мислите ли,че трябваше да има предварителни уговорки за сайтовете(дизайнът да е авторски най-малкото,защото темплейта си е път напряко)
5.Макар сайтовете да са 4 всъщност са 3(или 2 ако acidmartin се отказва).Извинявам се,но този с темплейта не го броя,просто защото е с темплейт-много ми харесва,но според мен е некоректно.Всъщност лични са само 2(на bugz_sy и acidmartin).Зъболекарския ако го е правила зъболекарката съм съгласен,но май не е.

При такъв сериозен конкурс трябва да има ясни условия.
Надявам се да не съм обидил никого.

+Quote Post
niko_85
публикация 29.07.2007г. в 23:16ч.
Коментар: #28

Новак
*

Съобщения: 29
Дата на регистрация: 26.03.2007г.
Потребител # 2 467

ЦИТАТ(tonim89 @ 30.07.2007г. в 00:02ч.) *
Не знам това конкурс ли е или какво... blink.gif
1.Мисля,че конкурсите трябва да се правят от модераторите(става въпрос за самата тема,за да може да се гласува с анкета)
2.Не съм виждал по-експресен конкурс-3 дена blink.gif Те хората докато разберат за конкурса,ние вече ще излъчим победител.
3.Това се превърна в говорилня или по-скоро спор(макар,че едната страна го приема за кавга).
4.Не мислите ли,че трябваше да има предварителни уговорки за сайтовете(дизайнът да е авторски най-малкото,защото темплейта си е път напряко)
5.Макар сайтовете да са 4 всъщност са 3(или 2 ако acidmartin се отказва).Извинявам се,но този с темплейта не го броя,просто защото е с темплейт-много ми харесва,но според мен е некоректно.Всъщност лични са само 2(на bugz_sy и acidmartin).Зъболекарския ако го е правила зъболекарката съм съгласен,но май не е.

При такъв сериозен конкурс трябва да има ясни условия.
Надявам се да не съм обидил никого.

Напълно съм съгласен с теб. Трябва малко ред да се въведе тука biggrin.gif И кви са тия темплейти. То и баба знае така. Корумпирана работа.
Айде включвайте и мойто сайтче. Който гласува за него има една бира от мен biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Поне сам съм си го правил със скромните ми познания!!!

Това съобщение е било редактирано от niko_85 на 29.07.2007г. в 23:16ч.

+Quote Post
hantodor
публикация 30.07.2007г. в 08:03ч.
Коментар: #29

Новак
*

Потребител # 3 384

[/quote]

Зъболекарския го правил сина на зъболекарката, т.е. аз. Ако прецените го изключете от състезанието, не се сърдя.

+Quote Post
bugz_sy
публикация 30.07.2007г. в 10:02ч.
Коментар: #30

Dr. Help

Съобщения: 262
Дата на регистрация: 13.03.2007г.
От: Стола пред компа
Потребител # 2 363

ЦИТАТ(hantodor @ 30.07.2007г. в 09:03ч.) *
Зъболекарския го правил сина на зъболекарката, т.е. аз. Ако прецените го изключете от състезанието, не се сърдя.

WTF?!
Защо да го изкючват blink.gif

+Quote Post

5 Страници: V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

RSS Олекотена Версия Сега е: 09:39 - 10.10.2026г.

Калдейта Ком ЕООД - © 2003-. Всички права запазени.