Reply to this topicStart new topic
> Блог - Помощ..
juewstt
публикация 8.09.2011г. в 02:04ч.
Коментар: #1

Новак
*

Група: Потребители
Съобщения: 8
Дата на регистрация: 8.09.2011г.
Потребител # 20 569

Здравейте. Искам да си направя един блог, но не знам как знам Html и малко Css който може да ми помогне благодаря предварително !
biggrin.gif
Информация : Личен блог
Go to the top of the page

+Quote Post
fakeuser
публикация 8.09.2011г. в 03:39ч.
Коментар: #2

Доктор - уроци

Съобщения: 836
Дата на регистрация: 15.11.2008г.
Потребител # 6 111

Само с HTML и CSS историята няма да мине, трябва ти и база данни и сървър-сайд език. Освен ако искаш всяка статия да си я пишеш в отделен HTML файл и след това да променяш всички вече готови страници...

От друга страна можеш да използваш вече готова система. Google it wink.gif Избора е твой - избери си сайт, който ти дава готова система и хостинг, или пък си свали система и я инсталирай на твоя машина. Готово избори - много. Блогър, google blogs, wordpress.. дори в този сайт (уроци.нет) можеш да започнеш блог (виж си в профила wink.gif )

+Quote Post
juewstt
публикация 8.09.2011г. в 16:52ч.
Коментар: #3

Новак
*

Потребител # 20 569

ЦИТАТ(fakeuser @ 8.09.2011г. в 03:39ч.) *
Само с HTML и CSS историята няма да мине, трябва ти и база данни и сървър-сайд език. Освен ако искаш всяка статия да си я пишеш в отделен HTML файл и след това да променяш всички вече готови страници...

От друга страна можеш да използваш вече готова система. Google it wink.gif Избора е твой - избери си сайт, който ти дава готова система и хостинг, или пък си свали система и я инсталирай на твоя машина. Готово избори - много. Блогър, google blogs, wordpress.. дори в този сайт (уроци.нет) можеш да започнеш блог (виж си в профила wink.gif )

Ами аз искам да си направя от WordPress обаче някой трябва да ми помогне и не знам от къде да намеря готова система с хостинг.

+Quote Post
fakeuser
публикация 9.09.2011г. в 00:42ч.
Коментар: #4

Доктор - уроци

Потребител # 6 111

ЦИТАТ(juewstt @ 8.09.2011г. в 16:52ч.) *
Ами аз искам да си направя от WordPress обаче някой трябва да ми помогне и не знам от къде да намеря готова система с хостинг.

ами.. какво по-добро място, от самия wordpress тогава? Предлагат ти безплатен домейн и безплатен хостинг за твоя акаунт. Като гледам с четенето се оправяш, а инструкциите за регистрация са си на български. Хвърли едно око тук wink.gif https://bg.wordpress.com/signup/

+Quote Post
juewstt
публикация 9.09.2011г. в 01:26ч.
Коментар: #5

Новак
*

Потребител # 20 569

ЦИТАТ(fakeuser @ 9.09.2011г. в 00:42ч.) *
ами.. какво по-добро място, от самия wordpress тогава? Предлагат ти безплатен домейн и безплатен хостинг за твоя акаунт. Като гледам с четенето се оправяш, а инструкциите за регистрация са си на български. Хвърли едно око тук wink.gif https://bg.wordpress.com/signup/

Благодаря ще пробвам ! smile.gif Обаче ако искам да си го направя .info ? Как да стане ако ми обесниш x10 smile.gif

Чувал съм че към е107 сайтовете, се купува домейн и се качва и така ставало обаче не знам ;c

+Quote Post
fakeuser
публикация 9.09.2011г. в 13:54ч.
Коментар: #6

Доктор - уроци

Потребител # 6 111

Ще ти се наложи да си купише освен .info домейна и отделен хостинг. Трябва да свържеш закупения .info адрес със сървъра, на който ще помещаваш сайта си. На него ще качиш инсталационните файлове на Wordpress и след това... ще следваш инструкциите smile.gif

+Quote Post
juewstt
публикация 9.09.2011г. в 18:45ч.
Коментар: #7

Новак
*

Потребител # 20 569

ЦИТАТ(fakeuser @ 9.09.2011г. в 13:54ч.) *
Ще ти се наложи да си купише освен .info домейна и отделен хостинг. Трябва да свържеш закупения .info адрес със сървъра, на който ще помещаваш сайта си. На него ще качиш инсталационните файлове на Wordpress и след това... ще следваш инструкциите smile.gif

Звучи малко трудно speak.gif но какво да се прави ще уча още малко.

ти правил ли си блог ?

АКО ИМА НЕЩО ВИДЕО АЛА БАЛА ЩЕ Е СУПЕР blink.gif

+Quote Post
fakeuser
публикация 9.09.2011г. в 21:18ч.
Коментар: #8

Доктор - уроци

Потребител # 6 111

Блог не съм правил, правил съм сайтове. Сайт на личен хостинг също съм качвал, както съм и администрирал. Сутринта инсталирах и един WordPress, от зор да видя какво може да му се променя. За видео не мога да ти помогна, мога да ти препоръчам да "потренираш" на сухо предварително. Идеята: .info домейна и хостинга се плащат. Няма смисъл да ги плащаш, ако не знаеш как и съответно не можешда ги ползваш.

Виж, даже ще съм добър и ще ти дам съвет какво да направиш smile.gif
  • Избери си безплатен домейн от (например fakewordpress.tk).
  • регистрирай си безплатен хостинг в - внимавай, трябва да избереш опцията да използваш личен домейн нейм (адрес). Ще ти покаже кои са domain nameserver-ите на сайта, трябва да ги копираш в настройките на dot.tk акаунта си
  • източи си wordpress от
  • На страницата, от която ще източиш архива има линк с инструкции как се инсталира. Натисни го.
  • Трябва да създадеш база данни и потребител за базата данни в 000webhost. Става от cPanel-a
  • Попълни данните за сървъра и базата данни в конфигурационния файл на Wordpress
  • Качи всички файлове през FTP. Детайлите за достъп може да видиш в cPanel-a на 000webhost. Ако нямаше FTP client, google it. Аз лично ползвам FileZilla. Не е най-доброто, но е добро
  • достъпи инсталационната страница. Измисли си име на блога и администраторски акаунт...

И в общи линии е това. Като успееш да го направиш, значи вече можеш. След това вече може да си закупиш друг хостинг с info адрес. Можеш да инсталираш wordpress наново там, а ако вече си развил блога си, можеш и просто да го преместиш (Backup функцията от cPanel-a на 000webhost).

Действай, пък да видим кво ще ти се получи. Всичко ти е безплатно от горните стъпки, тъй че и да забиеш, винаги може да почнеш отначало.. laugh.gif

+Quote Post
juewstt
публикация 9.09.2011г. в 22:37ч.
Коментар: #9

Новак
*

Потребител # 20 569

ЦИТАТ(fakeuser @ 9.09.2011г. в 21:18ч.) *
Блог не съм правил, правил съм сайтове. Сайт на личен хостинг също съм качвал, както съм и администрирал. Сутринта инсталирах и един WordPress, от зор да видя какво може да му се променя. За видео не мога да ти помогна, мога да ти препоръчам да "потренираш" на сухо предварително. Идеята: .info домейна и хостинга се плащат. Няма смисъл да ги плащаш, ако не знаеш как и съответно не можешда ги ползваш.

Виж, даже ще съм добър и ще ти дам съвет какво да направиш smile.gif
  • Избери си безплатен домейн от (например fakewordpress.tk).
  • регистрирай си безплатен хостинг в - внимавай, трябва да избереш опцията да използваш личен домейн нейм (адрес). Ще ти покаже кои са domain nameserver-ите на сайта, трябва да ги копираш в настройките на dot.tk акаунта си
  • източи си wordpress от
  • На страницата, от която ще източиш архива има линк с инструкции как се инсталира. Натисни го.
  • Трябва да създадеш база данни и потребител за базата данни в 000webhost. Става от cPanel-a
  • Попълни данните за сървъра и базата данни в конфигурационния файл на Wordpress
  • Качи всички файлове през FTP. Детайлите за достъп може да видиш в cPanel-a на 000webhost. Ако нямаше FTP client, google it. Аз лично ползвам FileZilla. Не е най-доброто, но е добро
  • достъпи инсталационната страница. Измисли си име на блога и администраторски акаунт...

И в общи линии е това. Като успееш да го направиш, значи вече можеш. След това вече може да си закупиш друг хостинг с info адрес. Можеш да инсталираш wordpress наново там, а ако вече си развил блога си, можеш и просто да го преместиш (Backup функцията от cPanel-a на 000webhost).

Действай, пък да видим кво ще ти се получи. Всичко ти е безплатно от горните стъпки, тъй че и да забиеш, винаги може да почнеш отначало.. laugh.gif

thumbsupsmileyanim.gif Супер си. Но аз имам един приятел Kenny може да си го чувал той каза че ще ми направи всичко под всичко имам предвид това което каза ти и аз вече да си го редактирам. Искам да си направя блог като на : ! Защото много ми хареса блога
И сега пробвах ама не мога не знам трудно ми е нещо speak.gif

Това съобщение е било редактирано от juewstt на 9.09.2011г. в 22:47ч.

+Quote Post
fakeuser
публикация 9.09.2011г. в 22:42ч.
Коментар: #10

Доктор - уроци

Потребител # 6 111

Е, и това е начин smile.gif Приярно блогване тогава

+Quote Post
juewstt
публикация 10.09.2011г. в 01:10ч.
Коментар: #11

Новак
*

Потребител # 20 569

ЦИТАТ(fakeuser @ 9.09.2011г. в 23:42ч.) *
Е, и това е начин smile.gif Приярно блогване тогава

Много ти благодаря и на тебе blink.gif

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

RSS Олекотена Версия Сега е: 06:10 - 25.08.2026г.

Калдейта Ком ЕООД - © 2003-. Всички права запазени.