![]() ![]() |
17.02.2012г. в 15:56ч.
Коментар:
|
|
|
Новак ![]() Група: Потребители Съобщения: 2 Дата на регистрация: 17.02.2012г. Потребител # 21 786 |
Първо се извинявам защото познанията ми са малко и твърде вероятно да съм смешен. Проблема е следният - как може да се отвори база данни с excel /за предпочитане/, или access. Информацията е важна а не мога да я ползвам както искам. С excel мога да филтрирам и да ползвам доста неща. Благодаря на всички. |
|
|
17.02.2012г. в 23:19ч.
Коментар:
|
|
![]() Доктор - уроци ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Съобщения: 836 Дата на регистрация: 15.11.2008г. Потребител # 6 111 |
С Ексел можеш да отваряш само поддържани формати електронни таблици (списъка зависи от версията), а с Access - само поддържани формати бази данни. Отговора на въпроса е нееднозначен, тъй като не посочваш типа на файла (базата от данни), която се опитваш да отвориш
|
|
|
21.02.2012г. в 11:13ч.
Коментар:
|
|
|
Новак ![]() Група: Потребители Съобщения: 2 Дата на регистрация: 17.02.2012г. Потребител # 21 786 |
Така да дам малко информация - базата е с разширение fdb. Инсталиран е - Firebird 2.0. Ще кажа какво искам в общи линии - тя си е с програма която работи нормално, но има много информация и аз не мога да я ползвам както ми се ще - да правя много различни справки. Та за целта към даден момент да ползвам част от базата ако има възможност на excel. Да се копира някъде файла с базата и да се конвертират таблици. Това съм го правил с други бази dbf.
Идеята е ако е сравнително лесно това конвертиране да се прави ежемесечно. Ако някой може да помогне ще бъда благодарен. Предпочитам да комуникираме на с лични съобщения или по скайп. |
|
|
![]() ![]() |