Reply to this topicStart new topic
> Проблем с база!
rharalamov
публикация 17.02.2012г. в 15:56ч.
Коментар: #1

Новак
*

Група: Потребители
Съобщения: 2
Дата на регистрация: 17.02.2012г.
Потребител # 21 786

Първо се извинявам защото познанията ми са малко и твърде вероятно да съм смешен. Проблема е следният - как може да се отвори база данни с excel /за предпочитане/, или access. Информацията е важна а не мога да я ползвам както искам. С excel мога да филтрирам и да ползвам доста неща. Благодаря на всички.
Go to the top of the page

+Quote Post
fakeuser
публикация 17.02.2012г. в 23:19ч.
Коментар: #2

Доктор - уроци

Съобщения: 836
Дата на регистрация: 15.11.2008г.
Потребител # 6 111

С Ексел можеш да отваряш само поддържани формати електронни таблици (списъка зависи от версията), а с Access - само поддържани формати бази данни. Отговора на въпроса е нееднозначен, тъй като не посочваш типа на файла (базата от данни), която се опитваш да отвориш smile.gif Общия отговор - за Excel е необходимо конвертиране (например през CSV файл и импортиране), а за Access - или просто ще го поддържа, или отново ще е необходимо някакво конвертиране...

+Quote Post
rharalamov
публикация 21.02.2012г. в 11:13ч.
Коментар: #3

Новак
*

Съобщения: 2
Дата на регистрация: 17.02.2012г.
Потребител # 21 786

Така да дам малко информация - базата е с разширение fdb. Инсталиран е - Firebird 2.0. Ще кажа какво искам в общи линии - тя си е с програма която работи нормално, но има много информация и аз не мога да я ползвам както ми се ще - да правя много различни справки. Та за целта към даден момент да ползвам част от базата ако има възможност на excel. Да се копира някъде файла с базата и да се конвертират таблици. Това съм го правил с други бази dbf.
Идеята е ако е сравнително лесно това конвертиране да се прави ежемесечно. Ако някой може да помогне ще бъда благодарен. Предпочитам да комуникираме на с лични съобщения или по скайп.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

RSS Олекотена Версия Сега е: 08:11 - 25.08.2026г.

Калдейта Ком ЕООД - © 2003-. Всички права запазени.