![]() ![]() |
5.12.2007г. в 17:45ч.
Коментар:
|
|
|
Новак ![]() Група: Потребители Съобщения: 1 Дата на регистрация: 5.12.2007г. Потребител # 4 371 |
Моля всеки който разбира формулите. Задачата е следната: 2 Sheet-a, в единият има нуменклатурни таблици за валутно бюро, на другия - таблица за дневните операции (покупка, продажба и тн.) Формулата която ми трябва е тази която да изчисли при покупка или продажба на валута на какъв курс става според ден и фиксинг. Т.е. като напиша "USD" и съм задал код"1" (пр. покупка), да ми изкара фиксинг купува на долара за деня. [email protected] <- ако нещо не е съвсем ясно Прикачвам и файл с инфо! Мерси предварително.
Прикачени файлове
|
|
|
6.12.2007г. в 21:14ч.
Коментар:
|
|
|
Новак ![]() Група: Потребители Съобщения: 12 Дата на регистрация: 19.04.2007г. Потребител # 2 655 |
=VLOOKUP(J3;B2:H8;IF(K3="USD";IF(L3=1;2;3);IF(K3="EUR";IF(L3=1;5;6);"ERROR")))
Набързо за това се сетих. B2:H8 е таблицата е която колона1 е датата, колона2 е курс продава, колона3 купува, колона4 е валута, колона5 е продава, колона6 – купува, колона7 втората валута и т.н. В J3 пишем датата, К3, валутата(USD, EUR), L3 – кода операция а в M3 е формулата, която значи: Намери в таблицата датата от клетка J3 и за нея: [/indent]Провери каква валута е: [/indent]Ако е USD, то провери дали купува или продава(клетка L3) и ако продава изведи стойността на колона2, ако не(купува) – колона3 [/indent]Ако е ЕUR, то провери дали купува или продава(клетка L3) и ако продава изведи стойността на колона5, ако не(купува) – колона6. По същата логика за N-броя валути. [/indent]Ако ли не – грешка! Може да има и нещо по-тарикатско, ама неам време. |
|
|
![]() ![]() |