Reply to this topicStart new topic
> Разработвам и продавам CMS система за форуми, отворена апи поддръжка и др.
wallflips
публикация 14.07.2012г. в 12:57ч.
Коментар: #1

Новак
*

Група: Потребители
Съобщения: 6
Дата на регистрация: 24.08.2011г.
Потребител # 20 318

Здравейте, от 8 месеца разработвам CMS система за форуми, целта ми е да създам система, която да позволява невъзможното или много трудното на phpBB да бъде възножно да се направи и да се имплементира лесно. Позволява огромен javascript support без да има нужда от custom имплементаций, което ще рече, че има страшно разширено php и javascript апи с което можете лесно да разработвате закупеният продукт. За в момента е все още в развитие но е стабилен и за употреба, ако има желаещи за продължение на разработката или желаете да закупите, моля разгледайте демото по-долу:

www.worldofcoldblooded.eu/projects/forum2/

контакти:

[email protected]
Go to the top of the page

+Quote Post
fakeuser
публикация 14.07.2012г. в 13:52ч.
Коментар: #2

Доктор - уроци

Съобщения: 836
Дата на регистрация: 15.11.2008г.
Потребител # 6 111

Имам някои дребни коментари:
  • На старата ми машинка цялата история върви изключително бавно и сече.. Би било добра идея, ако има и light версия, която има по-малко благинки от JS, въпреки че те са в основата на проекта. На новия лаптоп всичко е добре.
  • Прави ми впечатление, че цялата навигация се осъществява посредством JS и бисквитки. Аз лично се обърках, когато при използване на същия линк не отидох на индекса на форума, а в секцията, която последно съм разглеждал (не съм използвал опцията за запазване на местоположението ми, каквото и да прави тя). Освен това поставям въпрос: ако не се променя адреса при натискане на препратка, то как се очаква да споделиш с някого точно определена статия (или пост) от целия форум?
  • В допълнение към липсата на промяна в адреса - не се променя и историята на браузера. Съответно няма опции back и forward, които много хора намират за ценни. Според мен при невъзможност да се използват глобалните такива бутони (на самия браузер) е редно да се вградят в рамките на сайта (форума).
  • Предполагам, че ще има и поддръжка на други визуални теми? Дадената в примера ми допада, но има прекалено много място между постовете. Или може би просто не съм свикнал да виждам форум в bubble layout, знам ли smile.gif
  • Линковете post reply не работят, може би ще е добре в демото да има опция за вписване, за да видим как изглежда системата и ако не сме просто читатели. И още нещо, би било хубаво, ако тези линкове са видими по принцип, оставяйки възможността да се "сгънат", а не да са "сгънати" и потребителя сам да се досети, че ги има

Иначе поздравления за работата. Изглежда доста приятно и разчупено, късмет по-нататък!

+Quote Post
wallflips
публикация 15.07.2012г. в 02:36ч.
Коментар: #3

Новак
*

Съобщения: 6
Дата на регистрация: 24.08.2011г.
Потребител # 20 318

ЦИТАТ(fakeuser @ 14.07.2012г. в 14:52ч.) *
Имам някои дребни коментари:
  • На старата ми машинка цялата история върви изключително бавно и сече.. Би било добра идея, ако има и light версия, която има по-малко благинки от JS, въпреки че те са в основата на проекта. На новия лаптоп всичко е добре.
  • Прави ми впечатление, че цялата навигация се осъществява посредством JS и бисквитки. Аз лично се обърках, когато при използване на същия линк не отидох на индекса на форума, а в секцията, която последно съм разглеждал (не съм използвал опцията за запазване на местоположението ми, каквото и да прави тя). Освен това поставям въпрос: ако не се променя адреса при натискане на препратка, то как се очаква да споделиш с някого точно определена статия (или пост) от целия форум?
  • В допълнение към липсата на промяна в адреса - не се променя и историята на браузера. Съответно няма опции back и forward, които много хора намират за ценни. Според мен при невъзможност да се използват глобалните такива бутони (на самия браузер) е редно да се вградят в рамките на сайта (форума).
  • Предполагам, че ще има и поддръжка на други визуални теми? Дадената в примера ми допада, но има прекалено много място между постовете. Или може би просто не съм свикнал да виждам форум в bubble layout, знам ли smile.gif
  • Линковете post reply не работят, може би ще е добре в демото да има опция за вписване, за да видим как изглежда системата и ако не сме просто читатели. И още нещо, би било хубаво, ако тези линкове са видими по принцип, оставяйки възможността да се "сгънат", а не да са "сгънати" и потребителя сам да се досети, че ги има

Иначе поздравления за работата. Изглежда доста приятно и разчупено, късмет по-нататък!

Здравей, благодаря за коментара. Пропуснах да кажа, че за да публикуваш отговор по тема, трябва да си се логнал, не е добършен логин логаут чека на менютата. Логин с акаунт: test и password: test ще свърши работа. Също така в момента се разработва тази light версия, която е с почти никакъв js www.worldofcoldblooded.eu/projects/forum . Както и кратък отговор на това със споделянето: потребителят ще може сам да избира дали да използва препратка към отделни линкове или да използва single-session surfing чрез динамичен инпут с авто-генериран линк за споделяне (в процес на разработка).

ПОДЧЕРТАВАМ, не е завършено но е с идея да стане добро и полезно. Затова предложих, ако има кандидати да го развием и да позволим на хората да имат повече избор.

Също така, remember my board position запомня вашата последна позиция във форума, също така подпомага поправкара при чупене в бисквитките, което много форуми нямат, а бисквитките често може да се променят/изтриват, защото са динамични. Ако не е активирано това копче, винаги при влизане ви изпраща на борд индекса (cookie security feature). Също да допълня, докъто е жив прозореца или таба, помни последната позиция при рефреш.

Относно визуалните теми и JS това зависи от темата, CMS-a е едно апи с няколко engine-a за разработка на данните по модела на MCV, демек може всякаква визуална тема да бъде направена бързо и лесно.

Също така има doubleclick имплементация и hotkeys.

shift+t = scroll top
shift+b = scroll bottom
shift+p = post reply

Това съобщение е било редактирано от wallflips на 15.07.2012г. в 02:48ч.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

RSS Олекотена Версия Сега е: 06:10 - 25.08.2026г.

Калдейта Ком ЕООД - © 2003-. Всички права запазени.