Reply to this topicStart new topic
> Как се открива скрито име на безжична мрежа (SSID)?
remus
публикация 22.07.2012г. в 00:33ч.
Коментар: #1

Новак
*

Група: Потребители
Съобщения: 4
Дата на регистрация: 21.07.2012г.
Потребител # 22 209

Здравейте! Как мога да открия скрито име на безжична мрежа? Мрежата е отключена и излъчва сигнал, само ѝ е скрито името... Ако някой знае как точно става - с каква програмка и по какъв команден ред, ще му бъда изключително благодарен! Не зная дали съм поставил темата в правилния раздел, затова ви се извинявам! Ако не е на правилното място, моля, преместете я! Моля ви помогнете! Много търсих в Нета но така и не открих изчерпателна и разбираема информация.... Имам Live CD на BackTrack-5, както и програмите NetStumbler, InSSIDer, CommView for Wi-Fi, Vistumbler, Kismet... Аз съм с операционна система Уиндоус 7 Ултимейт - 32 битова, ако това има значение... Моля кажете, ако някой знае как точно става?... В Нета навсякъде пишат, че ставало бързо и лесно ама аз не вярвам да е така лесно... А и така и не разбрах как точно като сканирам мрежите да прихвана и открия името на скритата мрежа... Благодаря на всички, които отговорят с намерение да ми помогнат! Благодаря! smile.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
fakeuser
публикация 22.07.2012г. в 14:08ч.
Коментар: #2

Доктор - уроци

Съобщения: 836
Дата на регистрация: 15.11.2008г.
Потребител # 6 111

Ами в действителност си е просто и лесно. Мрежата не си предава името "по въздуха", защото действително няма име, а само SSID. Знаеш ли го, можеш да се закачиш към нея. Иначе всички мрежи наоколо можеш да сканираш... Имаш backtrack? Това ако не се лъжа беше на линукс основа? Буташ го, отваряш си един терминал и пишеш
КОД
ifconfig wlan0 scan

където wlan0 е името на wifi картата, както я е разпознала операционната система. Обикновено ще е wlan0, освен ако нямаш повече от една или знам ли и аз какво... Резултатът ще е доста красноречив - показва всички видим от устройството мрежи заедно с техните имена, на кой канал е излъчването, вид на криптирането и SSID. Все пак имай предвид, че мрежата може да е само привидно отворена. Ако има MAC филтър си дотук

+Quote Post
remus
публикация 8.08.2012г. в 17:59ч.
Коментар: #3

Новак
*

Потребител # 22 209

ЦИТАТ(fakeuser @ 22.07.2012г. в 15:08ч.) *
Ами в действителност си е просто и лесно. Мрежата не си предава името "по въздуха", защото действително няма име, а само SSID. Знаеш ли го, можеш да се закачиш към нея. Иначе всички мрежи наоколо можеш да сканираш... Имаш backtrack? Това ако не се лъжа беше на линукс основа? Буташ го, отваряш си един терминал и пишеш
КОД
ifconfig wlan0 scan

където wlan0 е името на wifi картата, както я е разпознала операционната система. Обикновено ще е wlan0, освен ако нямаш повече от една или знам ли и аз какво... Резултатът ще е доста красноречив - показва всички видим от устройството мрежи заедно с техните имена, на кой канал е излъчването, вид на криптирането и SSID. Все пак имай предвид, че мрежата може да е само привидно отворена. Ако има MAC филтър си дотук

Поклон и големи благодарности за отговора!!! Аз съм на работа в чужбина и тук Нета е много скъп... А и на мен все не ми достигат пари. Едва успявам за квартирата и за храна да си отделя... Исках просто да се свързвам с нашите от България, за да ги чуя отвреме-навреме... Много благодаря за изчерпателния отговор!
Направо нямам думи... Много се рових в Нета но така и не успях да намеря информация по този въпрос, а то не било толкова трудно все пак... Ами ако едната е кодирана с WEP? С BackTrack-a става ли пак и как точно? Извинявам се, че отново ви занимавам... И има ли начин да се промени филтрирането по Мак адрес - може би трябва да се влезе в рутера? Чувал съм, че става някак ама май няма да се справя... Може и да не ми отговорите, но все пак ви благодаря и за това! Вие сте златен!!!!!!!!!!!!!!!
ПОКЛОН!
С уважение и огромен респект:
ваш Веселушко. cool.gif

Това съобщение е било редактирано от remus на 8.08.2012г. в 18:02ч.

+Quote Post
fakeuser
публикация 10.08.2012г. в 19:39ч.
Коментар: #4

Доктор - уроци

Съобщения: 836
Дата на регистрация: 15.11.2008г.
Потребител # 6 111

Вероятно да, с backtrack би могла да се разбие WEP защита. За WPA/WPA2 обаче не бих залагал на успех. Как точно се прави това не мога да обясня, защото в действителност не съм се пробвал, но след като работите в чужбина, предполагам английския не ви е проблем. Backtrack имат широка отворена общност и биха ви помогнали. Дори предполагам, че има разни tutorials в техния форум. Относно MAC филтъра - да, бихте могъл да го промените, стига да имате конфигурационен достъп до рутера. Това в общи линии значи да имате физически достъп до него (например по кабел или възможност да му натиснете копченцето reset) и да знаете на кой адрес се намира конфигурационната страница, както и с кои име и парола е защитена. Тези данни, ако не са сменени, лесно можете да откриете посредством google, стига да знаете марката и модела на рутера. Вероятно би ви се сторило по-лесно да маскирате вашия MAC адрес като друг, който се допуска от рутера. Това обаче пък е свързано с откриване на такъв MAC адрес. Всъщност всичко, което аз ви казвам, можете да откриете в мрежата, като просто перефразирате въпроса си от "как да заобиколя MAC филтър" на "как да конфиигурирам рутера си". Напомням, че дори backtrack твърдят, че техният софтуер трябва да се използва само с познавателна цел върху устройства, които притежавате. В противен случай нарушавате някой закон, а разбиването на WEP парола, както и промяната на настройките на даден рутер далеч не са действия, които не могат да бъдат забелязани. Продължавате на своя глава wink.gif

+Quote Post
remus
публикация 12.08.2012г. в 13:25ч.
Коментар: #5

Новак
*

Потребител # 22 209

ЦИТАТ(fakeuser @ 10.08.2012г. в 19:39ч.) *
Вероятно да, с backtrack би могла да се разбие WEP защита. За WPA/WPA2 обаче не бих залагал на успех. Как точно се прави това не мога да обясня, защото в действителност не съм се пробвал, но след като работите в чужбина, предполагам английския не ви е проблем. Backtrack имат широка отворена общност и биха ви помогнали. Дори предполагам, че има разни tutorials в техния форум. Относно MAC филтъра - да, бихте могъл да го промените, стига да имате конфигурационен достъп до рутера. Това в общи линии значи да имате физически достъп до него (например по кабел или възможност да му натиснете копченцето reset) и да знаете на кой адрес се намира конфигурационната страница, както и с кои име и парола е защитена. Тези данни, ако не са сменени, лесно можете да откриете посредством google, стига да знаете марката и модела на рутера. Вероятно би ви се сторило по-лесно да маскирате вашия MAC адрес като друг, който се допуска от рутера. Това обаче пък е свързано с откриване на такъв MAC адрес. ........

Благодаря! smile.gif
Ееее... Аз не съм тръгнал да се правя на хакер!.... Просто съм си любопитен и исках да знам как се прави...
tongue.gif vacation1.gif
Благодаря ви все пак! cool.gif Много благодаря! wink.gif beer.gif thumbsupsmileyanim.gif Не съм на ти с някои от програмите... shake_puter.gif
computer2.gif
Имам и други въпроси за видеообработка, но ще трябва да отворя друга тема в друг раздел... friends1.gif
Благодарен съм, че има хора като вас - да ни помагат с каквото могат... При това БЕЗПЛАТНО! vacation1.gif handshake.gif

+Quote Post
miliev
публикация 15.04.2013г. в 12:24ч.
Коментар: #6

Новак
*

Съобщения: 5
Дата на регистрация: 15.04.2013г.
Потребител # 23 207

здравейте, от любопитство започнах да се занимавам с БЕЙНИ и БАКТРАК 5 Р3. От начало всичко вървеше добре,и може би късмет на начинаещия с бактрака паднаха няколко мрежи-по точно с приложението ривър.Само ,че когато навлизаш по навътре в материята разбираш колко много има да се учи. попаднах на мрежа с която ударих на камък , а крастата и ината са велики сили. Имам следния проблем с ривъра: Detected AP rate limiting... и не мога да го преодолея. Променях времена на изчакване ,включвах и изключвах асоцийрането ,но не и не. Има някакъв начин с разпознаването на чуждия мак на рутера,с който искам да се свържа и с промяната на моя физически с виртуален такъв за лъжливо асоцийране ,но тук нещо ми убягва. ако имате някакви идеи помогнете. Аз също мога да кажа това онова. поздрави на всички.

+Quote Post
miliev
публикация 15.04.2013г. в 12:24ч.
Коментар: #7

Новак
*

Съобщения: 5
Дата на регистрация: 15.04.2013г.
Потребител # 23 207

здравейте, от любопитство започнах да се занимавам с БЕЙНИ и БАКТРАК 5 Р3. От начало всичко вървеше добре,и може би късмет на начинаещия с бактрака паднаха няколко мрежи-по точно с приложението ривър.Само ,че когато навлизаш по навътре в материята разбираш колко много има да се учи. попаднах на мрежа с която ударих на камък , а крастата и ината са велики сили. Имам следния проблем с ривъра: Detected AP rate limiting... и не мога да го преодолея. Променях времена на изчакване ,включвах и изключвах асоцийрането ,но не и не. Има някакъв начин с разпознаването на чуждия мак на рутера,с който искам да се свържа и с промяната на моя физически с виртуален такъв за лъжливо асоцийране ,но тук нещо ми убягва. ако имате някакви идеи помогнете. Аз също мога да кажа това онова. поздрави на всички.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

RSS Олекотена Версия Сега е: 09:28 - 25.08.2026г.

Калдейта Ком ЕООД - © 2003-. Всички права запазени.