![]() ![]() |
22.08.2006г. в 19:01ч.
Коментар:
|
|
![]() Новак ![]() Група: Потребители Съобщения: 16 Дата на регистрация: 23.05.2006г. Потребител # 392 |
ЦИТАТ гостеее 2.то дет си писал антивирусна че ти трябва явно си се излъгал щото ти требва wink.gif колкото до външня вид влезни в stardock.com май беше страницата да видим дали windows неможе да си го смениш до неознваемост smile.gif firewall зависи кой как се уреди зимаш си рутер или firewall и си затваряш портовете па да видим тогаз кво става нали некой ще влезне smile.gif[quote]Точно антивирусна програма въобще не ми трябва.Тоя дето твърди обратното явно даже не е виждал какво е Линукс система. Троянски коне може да има,но те са лесни за хващане,още повече,че защитната стена е желязна.А Уиндоус и Линукс(и то няколко)могат да се инсталират на един компютър.От Линукс мога да виждам и да манипулирам уиндоуските дялове,обратното не става.Единствено игри (3D) не могат да се играят качествено на Линукс.Всичко друго може и то доста удобно,безопасно и сигурно.Освен това предпазва от затъпяване и мързел. |
|
|
2.09.2006г. в 22:01ч.
Коментар:
|
|
![]() 3D Animator ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Съобщения: 146 Дата на регистрация: 25.04.2006г. От: In The 3D World Потребител # 230 |
Накратко .... LINUX RULEZZZZZ
|
|
|
4.09.2006г. в 13:57ч.
Коментар:
|
|
|
Новак ![]() Група: Потребители Съобщения: 3 Дата на регистрация: 4.09.2006г. Потребител # 944 |
За мен по-големия проблем е това, че Adobe още не са почнали да пускта прогамите си за Линукс. Дано това стане скоро..
@antileri рулз, рулз... ама Макс-а го забрави Това съобщение е било редактирано от draka на 4.09.2006г. в 14:27ч. |
|
|
16.12.2006г. в 22:15ч.
Коментар:
|
|
|
Новак ![]() Група: Потребители Съобщения: 3 Дата на регистрация: 12.12.2006г. Потребител # 1 674 |
Вин за олигуфрени
Лин за хура които не искат да ги питат по 100 пъти за очевидни неща и които неискат да преинсталират бози на 2 седмици и не искат антивърусни, които пък искат сериини номера и кракове....... |
|
|
18.12.2006г. в 14:50ч.
Коментар:
|
|
|
Новак ![]() Група: Потребители Съобщения: 47 Дата на регистрация: 6.11.2006г. Потребител # 1 416 |
win е за windows потребители
ами научи се (да,ти -последния) да пишеш правилно, че с този правопис кой знае и как си компилираш програмите. Техниката се подобрява във всяко отношение с цел живота ни да се улеснява все повече и повече, а тука банда шайки решили да си го затрудняват допълнително. Линукса го смятам за ОС, предназначена за любители, стоящи по не 24 ами 25часа в денонощието пред компютъра, и като направят нещо все едно са родили хипопотам. |
|
|
20.12.2006г. в 07:49ч.
Коментар:
|
|
![]() Новак ![]() Група: Потребители Съобщения: 16 Дата на регистрация: 23.05.2006г. Потребител # 392 |
ЦИТАТ Линукса го смятам за ОС, предназначена за любители, стоящи по не 24 ами 25часа в денонощието пред компютъра, и като направят нещо все едно са родили хипопотам. Еми много грешиш.Това е предубеждение,останало от миналото. Първо-инсталацията на повечето съвременни Линукс системи отдавна е улеснена максимално и в някои случаи минава по-безпроблемно от инсталиране на Уиндоус.Примери-Сусе,Мандрива,Убунту и др.Разбира се нужни са знания за файловите системи и манипулиране на дялове на хард диск.Обаче тези знания са необходими и за инсталацията на Уиндоус. Второ-При инсталацията на Линукс имаш вариан за пълна инсталация(препоръчва се за новаци)при която се инсталира всичко и след това почти нищо не се налага да се пипа.Тоест веднага почваш да си ползваш системата.При това с всички необходими програми.Никакви 24 часа не се налага да хвърляш.Докато при Уиндоус след инсталиране получаваш гола ОС и трябва да инсталираш допълнителни неща. Трето-В съвременните Линукс ОС задължителен и определящ елемент е мениджерът на пакети.Тази програма отговаря за инсталирането и деинсталирането на софтуера и улеснява неимоверно живота на потребителя.Това е възможно,тъй като всяка дистрибуция има така наречените хранилища,където се съхраняват всичките пакети.Така че инсталирането на програмки е елементарно-избираш,задаваш и другото оставаш на мениджера на пакети. Четвърто-За така наречените "маниаци" има дистрибуции,които наистина могат да инсталират по трудния начин,но щом им прави кеф,защо не. Пето-Естествено трябва да се правят настройки на някои неща,но за първо време може и без това.Ползваш и се учиш.В последствие като те засърбят пръстите да оптимизираш нещата има безкрайно много възможности. |
|
|
20.12.2006г. в 19:09ч.
Коментар:
|
|
|
Новак ![]() Група: Потребители Съобщения: 47 Дата на регистрация: 6.11.2006г. Потребител # 1 416 |
Да с това съм напълно наясно, но инсталацията на XP и Виста си протича по напълно автоматизиран начин. Прав си обаче, че нямаме правото за избор на допълнителни пакети/програмни продукти, които да инсталираме(или не), но това не зависи само и от Майкрософт, понеже там нещата стоят коренно различно (от законова гледна точка).
Вярно е, че има мениджъри на пакети. Но не винаги си вършат работата и много пъти се налага да си пускаш конзолката и от там да си вършиш работата за да не се получи накрая боза. Давам ти пример - ти примерно си ламер(или аз или които и да е,това е пример) и имаш видео карта Radeon, Линукс дистрибуцията не ти я разпознава коректно и работи по default режим (800х640/16bit colors, 65Hz честота на опресняване на монитора). Тогава какво прави драгия не-до-толкова-разбиращ човечец? |
|
|
20.12.2006г. в 19:26ч.
Коментар:
|
|
|
Редовен потребител ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Съобщения: 256 Дата на регистрация: 19.08.2006г. Потребител # 805 |
много интересно ..и тъпо хвърлихте се на инсталация и глупости а защо се използва линукс ...1во защото е безплатна тука разни геймърчета( и аз играя ама рядко) ще реват че линукс е боклук(пък не са го пускали ..фън) защото не им вървят игричките и тн ама те не дават пари за нищо даже и за игрите си това важи и за останалите ...после сигурен е .досега е създаден само 1 вирус за него и то експериментално да видят дали може да се направи ...от антивирусна компания ...(ако го изпуснат ще стане лошо ...много лошо) ..после всичко свързано с него е безплатно ..е има няколко платени дистрибуции ама те са по специални ......забелязал съм че "живите" дистрибуции на един диск хващат доста драйвери пък за всичко може да намерите обяснение стъпка по стъпка "как" а аз съм имал (и още имам) проблеми с драйвери с ХР ..абе за една фирма или потребител, който не му трябват игри може да почне да прави каквото и да е на пц със стартов капитал от ...хм 10 лв или пък 30тина за книга със двд с дистрибуция за която е книгата ...а и вижте това филмчето е от един приятел със suse 10.1(тва е линукс дистрибуция за непросветените) ..благодаря за вниманието ..беше забавно
|
|
|
20.12.2006г. в 20:03ч.
Коментар:
|
|
Така,ето какво.Не съм казал да си махате Уиндоса и директно да скачате да ползвате Линукс.Самото използване на Х сървър предопределя,че 3D игри няма да вървят особено добре,още повече и през wine.Но отдавна има визуални ефекти,реализирани под Линукс,дето са в проект при Виста.И то без някакви нечовешки хардуерни изисквания.Единствено заради това ти трябва примерно видео ускорение и да вземеш да се ровичкаш да си инсталираш драйвери за видеокартата.Другите дейности спокойно си ги вършиш с модула,който е инсталиран.Резолюции и тем подобни се настройват абсолютно по същия начин като в уиндоус-има си в менюто къде да цъкнеш.Е трябва да поразгледаш малко,а не веднага да дигаш ръце.
Като нещо ново и непознато е добра идея предварително да се запознаеш с какво ще се зблъскаш.Да поровиш из нета,да попрочетеш.След това като си инсталираш Линукса(и си запазиш Уиндоус)ще имаш две ОС на компютъра и ще можеш плавно и без нерви да се запознаваш и свикваш с едната ОС,а на другата да си играеш любимите игри.Така няма да се лишиш от нищо,само ще получиш. На упреците,че Линукс бил много сложен и трябвало много четене-така е донякъде.Просто дори и в Уиндоус като искаш да ползваш някаква програма(непозната за теб)пак трябва да четеш какво да правиш.Та нали за компютърна грамотност се води умение за работа с текстови редактор и как да се разхождаш из директориите.И курсове организират хората,и книжарниците пълни с книжки как се бачка с Уиндоус.Така че аз лично не виждам разлика. А защо ползвам Линукс: Първо-Кефи ме. Второ-Не изпитвам чувство на вина че крада нещо Трето-Чувствам се в безопасност в интернет,без да товаря и без това хилавата си машинка с антивирусни програми. Четвърто-Никога не дефрагментирам-няма нужда. Пето-Интересно ми е да научавам нови неща. Шесто-Имам всичко което ми е нужно като програми,с изключение на 3D игрите,но Уиндоус е на съседния дял. Седмо-Имам неща,дето не мога без тях,а в Уиндоус ги няма.Виртуални десктопи и разни други глезотии. Осмо-Разнообразие.На компа си имам 3 Линукса и пада яко игра с тях.Просто ме кефи да ги изтезавам от ръчкане и ровичкане.И все готини и сърце не ми дава да махна някой. Ми сигурно има още причини,ама дълго стана. |
|
|
21.12.2006г. в 16:32ч.
Коментар:
|
|
|
Редовен потребител ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Съобщения: 176 Дата на регистрация: 21.10.2006г. От: Hell Потребител # 1 287 |
ЦИТАТ Накратко .... LINUX RULEZZZZZ
|
|
|
6.01.2007г. в 00:28ч.
Коментар:
|
|
![]() Новак ![]() Група: Потребители Съобщения: 36 Дата на регистрация: 6.01.2007г. От: Пловдив<=>Разград Потребител # 1 847 |
LINUX = = = = Свобода
WINDOWS: "Направете това, направете онова ..." - не може ли аз да казвам какжо да прави машината ми,а не Тя да ни нарежда какжо да правя! |
|
|
12.01.2007г. в 18:19ч.
Коментар:
|
|
![]() Новак ![]() Група: Потребители Съобщения: 2 Дата на регистрация: 8.10.2006г. Потребител # 1 174 |
ЦИТАТ(kabura @ 6.01.2007г. в 01:28) ![]() LINUX = = = = Свобода WINDOWS: "Направете това, направете онова ..." - не може ли аз да казвам какжо да прави машината ми,а не Тя да ни нарежда какжо да правя! Интересна позиция |
|
|
12.01.2007г. в 21:01ч.
Коментар:
|
|
Позицията е много правилна.Обаче за да кажеш на машината какво да прави трябва да знаеш.Да знаеш какво искаш и как да го направиш.Ето това не се харесва на повечето хора и си остават на Уиндоус,щото там няма нужда да знаят.
|
|
|
16.01.2007г. в 16:55ч.
Коментар:
|
|
|
Аз като web design group manager Windows XP с Macromedia Dreamweaver, Macromedia Flash, Adobe Phoshop и т.н. ми върши страхотна работа. Без този всичкия софтуер работата ми става невъзможна. Тогава какво може да ми помогне Линукса (признавам gimp, който е близка алтернатива на Photoshop)?
Вкъщи се прибирам от работа и единственото, което искам е да си прегледам мейла, да си пусна някое филмче и общо взето да поотпочина(не че под линукса е невъзможно или по-сложно), не да седна да чета книги и да се образовам на тема Linux. Игри не играя (не си давам парите за глупости за деца). Софтуера който ползвам на работа и вкъщи е лицензиран. И съм доволен от полученото срещу инвестираните от мен пари. Казвам инвестирани - понеже ги инвестирам в повече свободно време(а не да го убивам висейки пред компютъра). |
|
|
16.01.2007г. в 21:08ч.
Коментар:
|
|
Еми всичко е въпрос на мерак.Като нямаш мерак да научиш нещо ново-толкоз.Имал си мерак и си чел за уеб десинг-научил си се и бачкаш с това.Аз нямам толкоз време,но попочитам за html(не професионално) и резуптата е това-
Не е нищо особено,но е направено само в Линукс среда.И под Уиндоус ще е същото,щото програмката я има и за двете ОС -NVU.Дреамуавера ми се струва свръхсложна програма-доста по трудна,отколкото да понауча Линукса да го ползвам. Разни хора,разни ..... Всеки луд с номера си.. |
|
|
![]() ![]() |