3 Страници: V  < 1 2 3  
Reply to this topicStart new topic
> Защо изобщо ползвате Линукс ?
ko_drugo
публикация 18.05.2007г. в 14:08ч.
Коментар: #31

Новак
*

Група: Потребители
Съобщения: 8
Дата на регистрация: 18.05.2007г.
Потребител # 2 855

ЦИТАТ(angelovarna @ 20.12.2006г. в 20:09) *
Да с това съм напълно наясно, но инсталацията на XP и Виста си протича по напълно автоматизиран начин.

Ха! Затова от 2 дни се мъча да инсталирам ХР
Go to the top of the page

+Quote Post
danaildr
публикация 21.01.2008г. в 12:12ч.
Коментар: #32

Новак
*

Съобщения: 2
Дата на регистрация: 21.01.2008г.
Потребител # 4 726

Ползвам Линукс защото така ми харесва. има една приказка "как изглежда перфектната съпруга?-послушна , прави каквото и кажеш, не те командва , не ти казва какво да купуваш , и не иска пари. -А значи да се оженя за компютър с линукс."
Когато колумб тръгнал на запад всички му се подигравали и го мислели за луд. Въобще хората отричат иновациите, страхуват се от новото. Линус написал кода на едно ядро за забавление. Идеята се харесала на други хора и сега имаме най-бързо развиващия се проект правен някога. Линукс гледа в будещето , това е едно от неговите предимства. Ние потребителите на Линукс смятаме . че земята е кръгла. Земята обикаля около слънцето , Слънцето обикаля около центъра на галактиката. Това знаем но не ни стига. Иакаме да знаем нашата галактика около какво обикаля. Бил Гейтс иска хората да вярват че няма извънземни , а слънцето е център на вселената. В Уиндоус няма нови идеи, всичко е или копирано или откраднато от нкъде.Отдавна майкрософт не са новатори , а просто крадът или купуват дадена идея.

+Quote Post
snts
публикация 25.02.2008г. в 14:41ч.
Коментар: #33

Потребител
**

Съобщения: 70
Дата на регистрация: 22.02.2008г.
От: в &quot;мрежата&quot;
Потребител # 5 025

Здравейте и от мен,
хех много забавна тема мога да кажа, но както на всякаде така и тук ВХОДА > определя > ИЗХОДА или малко по дълго казано:
Какво смяташ да направиш с парите дадени за hardware-ни части?
Ако смяташ да играеш игрички и да броузукликаш си инсталираи си Windows ( и моля не питайте другите хората защо тичат по парковете, та нали вече имало автомобили.. gosh ) biggrin.gif. Ммда има много дизайнери работещи на win това е така, и то само по причината че големите производители на такъви програми са заложили на widows-a. Това е така най вероятно поради факта, че по този начин облекчава живота на техните програмисти ( понеже има само няколко версий на Windows), или поскоро за спестяване на пари, по конкретно просто по малко пари за работни човеко-часове. И като закючение мога да кажа, че точно същите тези дизайнери използват сървъри с линукс (лично мнение). Каде за сигурност на данните, безотказна работа, за съхранение на фаилове, хостване на сайтове, бази данни за програмите им и т.н., винаги има алтернативи под прозореца но там ще ви трябват сериозни капиталовложения biggrin.gif, а кой ги обича.
Колкото до линукса .. емм тук няма да ми стигне деня за да кажа това което мисля по въпроса ще се опитам да бъда кратък .. laugh.gif
Това е операционна система за хората който обичат следната фраза:
Всичко което се прави е строго определено и се знае какво е !!!
( "а не просто кликни и е готово / или рестартираи и ще се оправи ... tongue.gif ?? В крайна сметка какво се случва ... тайна майна blink.gif ")
Тук стигаме до темата за OpenSource-a ммда предимството на този клас продукти, е че ти дава право свободно да видиш програмният код на операционната ти система и всичките приложни модули/програми. Еххх много по спокоен бих бил ако питеината вода минаваше през прозрачни тръби и всеки може да види аджиба какво пие... . (из мечти).Друго важно нещо е като имаш проблем винаги има най-малко една дузина постове на тази тема и то отворени за всеки ...a не от типа AХAAA ТОЗИ ПРОБЛЕМ ИМА РЕШЕНИЕ !!! СТАНИ ЧЛЕН НА НАШИЯТ САЙТ И ТИ ЩЕ МОЖЕШ ДА ГО ВИДИШ веднага след като платиш промоционалната такаса за Premium account..... <_< dont u hate that ... (сорка за капса ама много се дразна на тези сайтове), по дразнещ е прблема с обартната връзка хехе "Съпорта " предполагам има такива които са званяли по M$ call center.. голяма веселба.. Въпрос 1 кажете си лизцензионният номер на продукта OMG ( в случаи че имаш проблем и искаш да ти помогнат с него OMFG WTF !!!!!) Докато за линукс е няма call center ама не вярвам някои да е питал нещо от рода как дан направя " каквото и да било" под линукс и да не се е намерил поне един човек да му обясни нещата както трябва, и то не само по българските форуми но и по чуждите там вече няма начин да няма решение на проблема ти.. smile.gif Е винаги остава варианта да влезеш във форум за windows и да попиташ "как да си инсталираш като втора операционна система линукс" -- ето тук може да не ти отговорят с нещо полезно .. (може и да греша).
Общо взето за да ползваш линукс трябва да знаеш какво искаш да постигнеш с него и от там се виждат разликите в нужните железа (hardware) за постигане на еднакви резултати под линукс и уиндолс. Както и принципа настроиваш веднъж и забравяш за него. Под прозореца това много трудно се случва, докато за линукса, е това нормалният принцип на работа ... wink.gif

Жалкото е че наистина има много хора ползващи windows и непрекъснато упрекващи другите, които ползват линукс ... Защо ? питам аз ... всеки има право на свободен собствен избор!! та точно подобни хора измислят .... грешка правят проучвания от този тип :

+Quote Post
zarov2
публикация 5.01.2009г. в 18:01ч.
Коментар: #34

Новак
*

Съобщения: 49
Дата на регистрация: 17.12.2008г.
От: Костенец
Потребител # 6 296

аз съм на Уиндоус но единствената причина е че много неща не работят на линукс иначе това е най добрия избор smile.gif можеби слет 1,2 години като линукс се затвърди и почнат повечето програми да вървят и на него ще е предпочитан пред бъгавия Уин

+Quote Post
danaildr
публикация 7.09.2010г. в 12:57ч.
Коментар: #35

Новак
*

Дата на регистрация: 21.01.2008г.
Потребител # 4 726

ЦИТАТ(fix3d @ 1.02.2006г. в 13:21ч.) *
Съпер ми е странно защо изобщо има хора които ползват Линукс. Има една странна група хора които са дакажем фанатици на темата Отворен код и се мъчат като грешни дяволи само и само да работят с програми с отвоерн код. Дали линукскарите са от тази странна прослоица незнам и това питам ?smile.gif

Еха тема от преди 4 години smile.gif fix3d още ли е актуален въпроса ти? Стигнал ли си вече до истината, защо даден човек ползва Линукс?
Аз ще кажа само
1. Не крада софтуер.
2. Получавам всичко необходимо за да работя.
3. Получавам всичко което ми е необходимо да се забавлявам (музика, филми дори игри)
4. Не съм платил никакви пари за софтуера, само 60ст. за CD-то на което съм записал инсталационния диск на ОС.
5. Прозорците ми се виждат малко сложни за прост човек като мен. Как може за да изгасиш компютъра да се налага да натискаш бутона Старт, не мога да си го обясня това, но явно то е за по-умни от мен хора.
Има и други ама ме мързи да пиша, а и това е една от причините.

+Quote Post
kioki
публикация 7.09.2010г. в 20:39ч.
Коментар: #36

Магистър

Съобщения: 591
Дата на регистрация: 20.03.2008г.
От: Стара Загора/София
Потребител # 5 216

Ми дърпай си кабела, за да ти е по-просто... o.O

Аз:
1. Не крада софтуер.
2. Получавам всичко необходимо за да работя.
3. Получавам всичко което ми е необходимо да се забавлявам (музика, филми дори игри)
4. Не съм платил никакви пари ... ОС-а идва инсталиран...

Точно с това ли излезна против Windows??

+Quote Post
fakeuser
публикация 8.09.2010г. в 15:27ч.
Коментар: #37

Доктор - уроци

Съобщения: 836
Дата на регистрация: 15.11.2008г.
Потребител # 6 111

ЦИТАТ(kioki @ 7.09.2010г. в 21:39ч.) *
4. Не съм платил никакви пари ... ОС-а идва инсталиран...

не точно.. дойде с почти инсталиран пакет Глисти, който 4 часа твърдеше, че еееей след две минути макс ще тръгне и накрая ме зарадва с добрия стар bsod.. нали уж го нямаше вече? о.О

П.с. няма да се хваля, че линукса тръгна като пушка.. Ще кажа, че седмака поне прилича на операционна система доволно стабилна и хубава.. Жалко, че не дойде инсталиран с това, сега борбата с trial верисиите е безмилостна biggrin.gif

Отворен въпрос - ако Windows наистина няма какво да вземе от разните му там линукси, защо тогава във всяка следваща версия се появяват все повече краднати неща? Да, всички откраднахме табовете от Опера, наистина.. Обаче изискването на администраторски права за извършване на определени операции си е запазено за super user в *nix. (Интересно защо ако текущия потребител е админ, той само трябва да потвърди екзекутирането с администраторски права, без да въвежда парола.. sucks). Красотата е в това, че даже и разните визуални благинки са почнали да ги копират като нищо - preview панела като задържиш мишката върху минимизиран прозорец в TaskBar-a, мазния стил на сменяне на фокусирания джам (Win + Tab).. Тия неща поне в Ubuntu си ги има от години.

П.с. Най-готиното е, че вече може да си разместваш джамовете по TaskBar-a! laugh.gif

Edit: изправих някви правописни грешки, ако има и други, благодарете на хубавия хардуер от Microsoft... Тази прекрасна клавиатура я спечелих само преди няколко месеца на олимпиада, а вече реагира доста странно..

Това съобщение е било редактирано от fakeuser на 8.09.2010г. в 15:29ч.

+Quote Post
kioki
публикация 8.09.2010г. в 20:05ч.
Коментар: #38

Магистър

Потребител # 5 216

Ебати... сякаш са копирали сорс кода...

+Quote Post
fakeuser
публикация 9.09.2010г. в 14:17ч.
Коментар: #39

Доктор - уроци

Потребител # 6 111

Няма да е голяма изненада, кода е отворен и без това... laugh.gif

+Quote Post
kioki
публикация 10.09.2010г. в 22:16ч.
Коментар: #40

Магистър

Потребител # 5 216

мхм... Windows 7 е 1 към 1 краден от някоя линукс дистрибуция... 1 към 1 !!!!

+Quote Post
iso
публикация 9.11.2010г. в 11:06ч.
Коментар: #41

Новак
*

Дата на регистрация: 29.05.2009г.
Потребител # 7 203

За работна станция нищо (поне за момента) не може да ме накара да използвам линукс (най-малкото доста играя на игрички). За тези които казват, че Windows е платен, ще им кажа, че цената не е нещо непосилно и който уважава работата на другите, ще го разбере.
За съврърна машина обаче нищо неможе да ме накара да ползвам windows (там вече цената е непосила и неоправдана поне за мен). Една от най-важните причини за това е сигурността, малкото системни ресурси които иска линукса (при прекомпелиране на ядрото и без друг софтуер заемa 32MB RAM. Ако някой ми каже, че заема много повече, ще му кажа, че никога не слагам X с KDE/GNOME... дори отдавна не съм виждал как изглеждат).

+Quote Post
aneliaivanova86
публикация 15.06.2011г. в 17:53ч.
Коментар: #42

Новак
*

Съобщения: 6
Дата на регистрация: 15.06.2011г.
Потребител # 19 073

Здравейте и поздрави за наистина интересната тема. Та значи да започна и аз. Първо един съквартирант, много добър мой приятел се е занимавал с Линукс манията години наред и е стигнал да следния извод: Изключително слаба възможност за използване на всякакви приложения, поради простата причина, че всичко излиза за Macintosh i Windows. Относно бъговете, за които всички говорите.... ТЕ вече са минало. От близо 2 години ми сложиха Windows 7 и мога да ви кажа само с една (1) единствен антивирусна се справям чудесно! Нямам нито един вирус, нямам нито един бъг ! Всичко си ми върви перфектно, нямам нужда от рестарти и т.н. Може би за разработчици и разни други специалисти Линукс е по-доброто решение, поради отворения код, но за масовите потребители... не мисля! В противен случай Линукс щеше да е номер 1 по продажби на ОС в Света, но не е....

+Quote Post
fakeuser
публикация 16.06.2011г. в 12:14ч.
Коментар: #43

Доктор - уроци

Потребител # 6 111

Аз пък съм dualboot Win7/Ubuntu Linux. Горе-долу от една година. Бих казал,, че стандартните проблеми си ги има. За времето, за което съм ползвал седмака видях едва ли не всичко, присъщо на XP-то:
  • Увисващи процеси (нещо повече, Windows вече смята, че бавно отговарящите процеси за бознати и предлага да ги убие. Ценно. Особено ако не е важна изчислителна програма, хабяща ресурси laugh.gif )
  • Изчезващия индикатор за езика. Доста е досадно да се налага да дрраснеш някоя буква, за да знаеш езика. Е< тука поне индикатора не само изчезва сам, но и по някое време пак се появява
  • Изчезващия TaskBar. Няма нищо по-досадно от това да натиснеш Win + D, за да преместиш файл, седящ на десктопа в отворена папка, само за да осъзнаеш, че няма как да достъпиш отворената папка laugh.gif
  • Compatibility issues. Докога смятат, че могат да поддържат и софтуер, правен за Win 98? Просто вече не става...
  • Изчезващи настройки - бих се заклел, че в началото избрах да използвам Firefox, а не Explorer. Бих се заклкел и че барнах в настройките за браузер по подразбиране. Защо тогава всички линкове от скайп се мъчат да се отворят в Explorer? o.O
  • BSOD. Добрия стар син екран, йеее! Тъкмо ми липсваше laugh.gif

Изобщо казано Win си е Win. Доста по-стабилен е, признавам, но да се говори, че всичко е останало в миналото... Не, може и да са ползвали Linux ядро за база, но все пак олигофрените от Microsoft са го развили. Няма да ви хваля линукса отново, само ще ви кажа, че не, и линукса не е безгрешен, и там има различни проблеми.
P.s. В отговор на горния пост: трудно е Linux дистрибуция да стане номер едно по продажби, тъй като масово използваните дистрибуции са безплатни. Даже може да пратиш един мейл на администрацията им, за да да ти пратят луксозно опаковано CD/DVD с въпросната операционна система, безплатно smile.gif (за Ubuntu говоря). Иначе компютри вече се продават и с Линукс. Даже са по-евтини. Има даже някви оферти да ти сложат български линукс като за 10 кинта. Не се лъжете, инсталирайте си го сами, безплатно laugh.gif Освен това по Европа (където хората действително плащат за софтуер), Linux е започнал да навлиза и да се налага като операционна система за администрацията и училищата. А ний тука продължаваме да си лижем задника на майкрософт и да им превеждаме годишно по два-три пъти повече пари, отколкото заслужават, за да може всеки ученик/студент да има право на безплатна силно орязана версия Windows, достъпна... абе така и не се заинтересувах откъде да си я взема laugh.gif

P.p.s.И на двете съм без антивирус. Ама само на линукса не ме е страх въобще от факта

Това съобщение е било редактирано от fakeuser на 16.06.2011г. в 12:15ч.

+Quote Post
kocett
публикация 26.03.2013г. в 16:04ч.
Коментар: #44

Новак
*

Съобщения: 4
Дата на регистрация: 26.03.2013г.
Потребител # 23 145

Използвам го защото мисля че е по качествен!

+Quote Post
karishkata
публикация 13.11.2013г. в 10:07ч.
Коментар: #45

Новак
*

Съобщения: 3
Дата на регистрация: 13.11.2013г.
Потребител # 23 537

Аз не го използвам.
________
метални решетки

+Quote Post

3 Страници: V  < 1 2 3
Reply to this topicStart new topic
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

RSS Олекотена Версия Сега е: 07:29 - 25.08.2026г.

Калдейта Ком ЕООД - © 2003-. Всички права запазени.