![]() ![]() |
3.08.2012г. в 18:15ч.
Коментар:
|
|
|
Новак ![]() Група: Потребители Съобщения: 3 Дата на регистрация: 4.05.2012г. Потребител # 22 029 |
Добър ден, Направих 3 форума на 3 езика английски,френски и български. Въпроса ми е как да направя да избере езика сам? Пример като някой англичанин влезе във форума да отиде на en.saita.com или ако някой българин като влезе да отиде на bg.saita.com ???? |
|
|
9.08.2012г. в 15:57ч.
Коментар:
|
|
|
Новак ![]() Група: Потребители Съобщения: 6 Дата на регистрация: 24.08.2011г. Потребител # 20 318 |
ЦИТАТ(awes @ 3.08.2012г. в 19:15ч.) ![]() Добър ден, Направих 3 форума на 3 езика английски,френски и български. Въпроса ми е как да направя да избере езика сам? Пример като някой англичанин влезе във форума да отиде на en.saita.com или ако някой българин като влезе да отиде на bg.saita.com ???? Братленка, това което ти е нужно да направиш с езиците е просто едни бисквитки. Например цъка english и му прави бисквитка $_COOKIE['lang'], която е равна на 'en' и така с останалите в индекса имплементирай (или в някой стартер префеч файл) if (strcmp($_COOKIE['lang'], 'en') === 0) { header('Location: en.website.com'); } else if (strcmp($_COOKIE['lang'], 'bg') === 0) { header('Location: bg.website.com'); } else if (strcmp($_COOKIE['lang'], 'fr') === 0) { header('Location: fr.website.com'); } else { header('Location: default_lang.website.com'); } Успех! |
|
|
![]() ![]() |