Reply to this topicStart new topic
> снимка с произволна форма
kwazimodo
публикация 9.01.2008г. в 21:57ч.
Коментар: #1

Новак
*

Група: Потребители
Съобщения: 4
Дата на регистрация: 17.07.2007г.
Потребител # 3 314

Здравейте ;-)

Как мога на една брошура с background примерно наподобяващ дърво, да сложа снимки, които да не са с стандартната си форма, а примерно овални, назъбени, замъглени в краищата и прочее така че снимката да не е в бял правоъгълник, а непосредствено зад формата и да се вижда background-a ?

Т.е въпроса ми е как да направя самите снимки с нестандартни форми да са на transperent background ?

Благодаря предварително на този дето ще отдели време да ми обясни:-)
Go to the top of the page

+Quote Post
pesho_p
публикация 8.03.2008г. в 18:14ч.
Коментар: #2

Новак
*

Дата на регистрация: 8.03.2008г.
Потребител # 5 150

Въпросът ти би трябвало да бъде постнат в темата на Фотошоп. Но и Корела ще ти свърши работа.
Относно формата на снимките.
1Използваш инструмента Elipse Tool (F7) за направата на овална форма.
2Използваш инструмента Freehand (F5) за направата на назъбена форма, като внимаваш кривата да е непрекъсната.
3Селектираш снимката и с натиснат десен бутон на мишката я пускаш върху желаната от теб форма.От излязлото меню избираш Power clip inside.
4 Снимката е поместена.
За замъглеността и други ефекти използвай филтрите в приложението Corel Foto-Paint
Успех!!!

+Quote Post
pesho_p
публикация 8.03.2008г. в 19:11ч.
Коментар: #3

Новак
*

Дата на регистрация: 8.03.2008г.
Потребител # 5 150

ЦИТАТ(kwazimodo @ 9.01.2008г. в 22:57ч.) *
Здравейте ;-)

Как мога на една брошура с background примерно наподобяващ дърво, да сложа снимки, които да не са с стандартната си форма, а примерно овални, назъбени, замъглени в краищата и прочее така че снимката да не е в бял правоъгълник, а непосредствено зад формата и да се вижда background-a ?

Т.е въпроса ми е как да направя самите снимки с нестандартни форми да са на transperent background ?

Благодаря предварително на този дето ще отдели време да ми обясни:-)

Въпросът ти би трябвало да бъде постнат в темата на Фотошоп. Но и Корела ще ти свърши работа.
Относно формата на снимките.
1Използваш инструмента Elipse Tool (F7) за направата на овална форма.
2Използваш инструмента Freehand (F5) за направата на назъбена форма, като внимаваш кривата да е непрекъсната.
3Селектираш снимката и с натиснат десен бутон на мишката я пускаш върху желаната от теб форма.От излязлото меню избираш Power clip inside.
4 Снимката е поместена.
За замъглеността и други ефекти ползвай Corel Foto- paint.
Успех!!!!

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

RSS Олекотена Версия Сега е: 15:36 - 5.06.2026г.

Калдейта Ком ЕООД - © 2003-. Всички права запазени.