Reply to this topicStart new topic
> 000webhosting.com проблем - ъпдейт на сайта ! ИСКРЕНО ВИ МОЛЯ ЗА ПОМОЩ
yordanstefanovko...
публикация 29.10.2012г. в 12:27ч.
Коментар: #1

Новак
*

Група: Потребители
Съобщения: 0
Дата на регистрация: 29.10.2012г.
Потребител # 22 633

Промяна на сайта от ".comoj.com" към ".com" без правене на сайта наново.
Имам нужда от помощ . Регистрирал съм се в 000webhosting.com и съм си направил сайта много хубав - така както на мен ми харесва и сега искам да го ъпдейтна от ".comoj.com" на ".com". Готов съм да платя , но имам нужда от ваща помощ . Искам да ми обясните как да го ъпдейтна без да правя сайта на ново и т.н.т . БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО.
Go to the top of the page

+Quote Post
fakeuser
публикация 29.10.2012г. в 21:25ч.
Коментар: #2

Доктор - уроци

Група: Потребители
Съобщения: 836
Дата на регистрация: 15.11.2008г.
Потребител # 6 111

Влез си в cpanel и използвай опцията за Backup на файловете и базата данни (ако ползваш такава). Ще те сдобие с един архив и един текстов файл с разширения .sql.

След това използвай опцията Add domain (или както там го бяха кръстили) и попълни новия си адрес. От теб се очаква да направиш и DNS настройките на мястото, от което си купуваш домейна.

След като новия адрес е откриваем (т.е. показва се страница), използвай Restore опцията от cPanel-a. Провери дали всички е наред. Ако е така следва по-досадната (и незадължителна, но все пак препоръчителна част)

Вместо да изтриваш стария адрес (респективно сайт) използвай пренасочване с код 301 (Преместено за постоянно) от страниците на стария адрес към страниците на новия адрес. Това ще спомогне потребителите да бъдат автоматично пренасочвани към новия адрес, както и търсачки да намерят новия адрес и да не го сметнат за дупликация. (Съответно ако ползваш Analytics или нещо подобно не се отказвай от собственост над стария сайт)

П.с. да, знам, че ти се иска просто да смениш адреса, обаче ooowebhosting не го поддържат (или поне не официално). Политиката им е да си го направиш сам ръчно, чрез добавяне на новия домейн

Това съобщение е било редактирано от fakeuser на 29.10.2012г. в 21:26ч.
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

RSS Олекотена Версия Сега е: 08:05 - 26.08.2026г.

Калдейта Ком ЕООД - © 2003-. Всички права запазени.