![]() ![]() |
28.01.2013г. в 00:45ч.
Коментар:
|
|
|
Новак ![]() Група: Потребители Съобщения: 2 Дата на регистрация: 28.01.2013г. Потребител # 23 037 |
Та имам един уебсайт. Той е за обяви и мисълта ми е, когато някой потребител си хареса обява и цъкне на нея да види подробното й описание, разгледа я и след това даде бутона "Назад" горе в браузъра, да го отведе до там, където е стигнал. А не да зарежда цялата страницата на ново. Ако не разбирате какво имам в предвид в cars.bg(не е реклама) са го направили по този начин... Ако това е в тайна как се прави, поне ми кажете как може да стана тая работа... Благодаря Ви предварително! Smile |
|
|
28.01.2013г. в 03:25ч.
Коментар:
|
|
![]() Доктор - уроци ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Съобщения: 836 Дата на регистрация: 15.11.2008г. Потребител # 6 111 |
Доколкото помня, нарича се hashtag навигация. Изгражда се посредством JavaScript и асинхронни извиквания на скриптовете на сървъра. Правил съм го в сайта си за генериране на QR кодове, ако искаш разгледай му сорса (използвал съм библиотеката jQuery). Иначе като цяло беше нещо такова:
Важно за подобна навигация е да не забравяш, че макар и лесно да се забравя, възможно е потребителя да няма JS или да не го поддържа (примерно ако имаш мобилни потребители, не всички браузери се справят добре). За това е хубаво навигацията да работи като хората и без JS (т.е. със стандартно пренасочване на страниците и сесии). П.с. за посочения сайт не гарантирам че ползва това, защото не съм гледал. Има и други технологии (и библиотеки), но винаги става посредством JS. Ако този вариант не ти харесва - smartClient, Echo, GoogleWebToolkit си имат свои решения. |
|
|
28.01.2013г. в 13:23ч.
Коментар:
|
|
|
Новак ![]() Група: Потребители Съобщения: 2 Дата на регистрация: 28.01.2013г. Потребител # 23 037 |
Мерси за обяснението.
|
|
|
![]() ![]() |