![]() ![]() |
25.01.2008г. в 09:08ч.
Коментар:
|
|
|
Новак ![]() Група: Потребители Съобщения: 1 Дата на регистрация: 24.01.2008г. Потребител # 4 750 |
надявам някой да помогне. В една доста солидна база данни ме интересува, след маркирането на (Data - Filter - AutoFilter) на наименованието на съответните полета, след това как мога да филтрирам по повече от един показател??? (Пример: в първа колона имам клиенти от магазин1, магазин2......магазин125 и т.н. Искам да съртирам с Filter магазин5, магазин15, магазин22 и т.н., но как да го направя наведнъж, а не едно по едно) А дали въобще това е начинът? |
|
|
27.01.2008г. в 21:28ч.
Коментар:
|
|
|
Новак ![]() Група: Потребители Съобщения: 12 Дата на регистрация: 19.04.2007г. Потребител # 2 655 |
Ако искаш да филтрираш до 2 критерия от 1 поле(колона) ползвай Custom, след като си включил Auto Filter.
Ако критериите са повече, добра идея е да ползваш една помощна колона, която да замени "Магазин1" например с код "1", а "Магазин125" с код 125. Тогава има няколко вида неравенства, за да извлечеш необходимия ти диапазон от магазини(<, >, =, <+ и т.н.) от Custom Auto Filter. A, за да направиш горното ползвай функцията VLOOKUP, като помниш, че в помощната таблица от 2 колони - "КОД" и "ИМЕ НА МАГАЗИН", кодовете трябва да са сортирани възходящо. Успех! P.S. Не ми е ясно точно каква е идеята, но има разлика между филтриране и сортиране. |
|
|
![]() ![]() |