![]() ![]() |
4.02.2008г. в 16:59ч.
Коментар:
|
|
|
Бакалавър ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Съобщения: 365 Дата на регистрация: 26.10.2006г. От: Ловеч Потребител # 1 326 |
може ли да се редактират с particleillusion 3.0 видео ефекти без да се слага фонов видо материал когато генерирам файл и го поставя на видео канал във видео редактор фона е черен а ми трябва транспарантен идеята ми е да ползвам предварително създадени файлове като библиотека на particleillusion 3.0 при видео обработка с наслагванe по време на редактирането с Adobe Premiere Pro |
|
|
5.02.2008г. в 00:07ч.
Коментар:
|
|
|
Новак ![]() Група: Потребители Съобщения: 10 Дата на регистрация: 4.02.2008г. Потребител # 4 854 |
ЦИТАТ(bogomilz @ 4.02.2008г. в 17:59ч.) ![]() може ли да се редактират с particleillusion 3.0 видео ефекти без да се слага фонов видо материал когато генерирам файл и го поставя на видео канал във видео редактор фона е черен а ми трябва транспарантен идеята ми е да ползвам предварително създадени файлове като библиотека на particleillusion 3.0 при видео обработка с наслагванe по време на редактирането с Adobe Premiere Pro При експорт с PI няма начин да генерираш прозрачен файл, просто липсва такава настройка (или поне аз не съм я намерил все още, а съм се занимавал доста с нея).Специално в Premiere имаш два варианта.От полето с ефекти отиваш на Keying > Chroma Key или Keying > Color Key.Ефектите имат еднаква функция, но настройките им се различават леко.След като добавиш един от двата ефекта с колор пикъра селектираш цвета, от който искаш да се оттървеш и той изчезва.После трябва да си поиграеш с настройките като feather и тем подобни, за да изглежда всичко както трябва.Аз лично предпочитам да правя така начречения кийнг в After Effects, тъй като предлага доста повече контрол върху изолирането на цветовете, а също така притежава и нещо, което липсва в Premiere - blending modes. |
|
|
5.02.2008г. в 08:12ч.
Коментар:
|
|
|
Бакалавър ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Съобщения: 365 Дата на регистрация: 26.10.2006г. От: Ловеч Потребител # 1 326 |
ЦИТАТ(g0rg3ous @ 5.02.2008г. в 01:07ч.) ![]() При експорт с PI няма начин да генерираш прозрачен файл, просто липсва такава настройка (или поне аз не съм я намерил все още, а съм се занимавал доста с нея).Специално в Premiere имаш два варианта.От полето с ефекти отиваш на Keying > Chroma Key или Keying > Color Key.Ефектите имат еднаква функция, но настройките им се различават леко.След като добавиш един от двата ефекта с колор пикъра селектираш цвета, от който искаш да се оттървеш и той изчезва.После трябва да си поиграеш с настройките като feather и тем подобни, за да изглежда всичко както трябва.Аз лично предпочитам да правя така начречения кийнг в After Effects, тъй като предлага доста повече контрол върху изолирането на цветовете, а също така притежава и нещо, което липсва в Premiere - blending modes. благодаря за отговора - тава наистина е решение - мисля че ще се получи задоволително така - ще пробвам |
|
|
![]() ![]() |