Reply to this topicStart new topic
> Помощ за Word - инверсия ( горна черта )
dionysuss
публикация 6.03.2008г. в 06:49ч.
Коментар: #1

Новак
*

Група: Потребители
Съобщения: 3
Дата на регистрация: 6.03.2008г.
Потребител # 5 132

Мъчих се да намеря този знак за инверсия, едиственото което намерих е функцията Phonetic Guild , обаче може да се досетите, че след като ми се налага да слагам инверсия, ще ми се наложи да слагам и двойна инверсия... С тази функция няма как да стане това. Във символите неможах да намеря такъв символ, а не искам да използвам Drawing-a защото:

1-во не може да се сложи на точното искано място, то по някакъв начин се намества на определени места (все едно местиш една папка или файл в директория и тя заема едно от двете квадратчета в зависимост от това къде е по-близко...)

2-ро ако се наложи да изтрия един ред от написаното от мен мястото на линията за инверсия ще се промени и сами си представяте каква огромна редакция ме очаква заради един ред.

Ако някой знае друг начин за изобразяване на "горна черта" инверсия ще съм много благодарен да ми каже smile.gif . Тази функция Phonetic Guild става за един път инверсия, търся нещи за втори път или за обща инверсия на няколко аргумента (символа) благодаря предварително...
Go to the top of the page

+Quote Post
snts
публикация 6.03.2008г. в 10:04ч.
Коментар: #2

Потребител
**

Съобщения: 70
Дата на регистрация: 22.02.2008г.
От: в "мрежата"
Потребител # 5 025

Здрасти,
аз позвам Office 2003, а ти ? blink.gif wink.gif
При мене го има във Insert>Symbol ако съм те разбрал правилно. (снимал съм ти го)
Колкото до Drawing-a там също има решение. Изкарваш си Drawing tool bar-a и там си отваряш настройките на Grid. В тях си променяш стъпката за изместване на обектите. Примерно от 0,32 см я променяш на 0,10 или 0,01 smile.gif зависимост как искаш да се движат обектите (по играй си да видиш как ти е най-удобно, също го има в снимките).
И другото което се сещам е ч можеш да провериш дали го има в М$ EQUATION (ако ти е инсталиран този addon), търсиго в Insert>Object>Ms equation 3.0 . С този addon se пишат математическите формули в M$ Word wink.gif
Желая ти успех и ако имаш още въпроси пиши.
Поздрави
Прикачени файлове
Прикачи файл  invers.JPG ( 62.69 килобайта ) Брой сваляния: 50
Прикачи файл  invers2.JPG ( 11.21 килобайта ) Брой сваляния: 42
Прикачи файл  invers3.JPG ( 21.04 килобайта ) Брой сваляния: 35

+Quote Post
dionysuss
публикация 6.03.2008г. в 16:30ч.
Коментар: #3

Новак
*

Потребител # 5 132

Благодаря ти от все сърце. Equation-а се оказва най-добрия вариант, малко бавно, но за сметка на това без грешка. Drawing-а също е добре, може би даже еднакво бавно, защото за всяко символче трабва Copy-Paste, но пък за да ги направиш на еднакво разтояние си е играчка. За курсовата ми работа ще има доста такива инверсии и май ще го направя с Equation. За Gird-a да идялно се получава при 0.01, за друг път ще зная като ми потрябва за нещо малко. Колкото до Insert Symbol-не ми вършат тази работа smile.gif , а и малката колибка която си оградил незнайно защо я нямам. Между другото и аз съм с Office 2003. Благодаря отново! Всичко хубаво smile.gif

+Quote Post
snts
публикация 7.03.2008г. в 09:54ч.
Коментар: #4

Потребител
**

Потребител # 5 025

Здрасти,
радвам се, че съм успял да ти помогна laugh.gif. Пожелавам ти успех с курсовата ти работа wink.gif
Поздрави

+Quote Post
dionysuss
публикация 14.03.2008г. в 11:07ч.
Коментар: #5

Новак
*

Потребител # 5 132

Здрасти отново. Появява се друг въпрос. Понеже във формулите които пиша, отделни части са свързани с таблици бих искал по някакъв начин отделните части на формулите да ги правя в различен цвят, за да покажа към коя част от таблицата се отнасят. Ползвам Equation Editor, обаче за жалост тази функция я няма там sad.gif. Какво би ме посъветвал? Свикнах с Equation Editor ама незнам как да постъпя...та има ли начин да правя част от формула червена, друга част зелена и т.н.

+Quote Post
snts
публикация 14.03.2008г. в 17:53ч.
Коментар: #6

Потребител
**

Потребител # 5 025

ЦИТАТ(dionysuss @ 14.03.2008г. в 11:07ч.) *
Здрасти отново. Появява се друг въпрос. Понеже във формулите които пиша, отделни части са свързани с таблици бих искал по някакъв начин отделните части на формулите да ги правя в различен цвят, за да покажа към коя част от таблицата се отнасят. Ползвам Equation Editor, обаче за жалост тази функция я няма там sad.gif. Какво би ме посъветвал? Свикнах с Equation Editor ама незнам как да постъпя...та има ли начин да правя част от формула червена, друга част зелена и т.н.

Здрасти,
в M$Word-a можеш да задаваш фон на обекта Rclick > Format object > Colors and Lines > Fill (секцията), та чак можеш да му задаваш прозрачност за по-добра визия. Единственият недостатък, е че на един обект може да се задава само един цвят. Приложил съм ти пример по долу wink.gif. Успех с писането.
Поздрави

P.S. ех-х надвишил съм лимита за прикачане biggrin.gif, ето ти линковете към снимките. Линк1, Линк2

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

RSS Олекотена Версия Сега е: 09:27 - 25.08.2026г.

Калдейта Ком ЕООД - © 2003-. Всички права запазени.