![]() ![]() |
6.03.2008г. в 06:49ч.
Коментар:
|
|
|
Новак ![]() Група: Потребители Съобщения: 3 Дата на регистрация: 6.03.2008г. Потребител # 5 132 |
Мъчих се да намеря този знак за инверсия, едиственото което намерих е функцията Phonetic Guild , обаче може да се досетите, че след като ми се налага да слагам инверсия, ще ми се наложи да слагам и двойна инверсия... С тази функция няма как да стане това. Във символите неможах да намеря такъв символ, а не искам да използвам Drawing-a защото: 1-во не може да се сложи на точното искано място, то по някакъв начин се намества на определени места (все едно местиш една папка или файл в директория и тя заема едно от двете квадратчета в зависимост от това къде е по-близко...) 2-ро ако се наложи да изтрия един ред от написаното от мен мястото на линията за инверсия ще се промени и сами си представяте каква огромна редакция ме очаква заради един ред. Ако някой знае друг начин за изобразяване на "горна черта" инверсия ще съм много благодарен да ми каже |
|
|
6.03.2008г. в 10:04ч.
Коментар:
|
|
![]() Потребител ![]() ![]() Група: Потребители Съобщения: 70 Дата на регистрация: 22.02.2008г. От: в "мрежата" Потребител # 5 025 |
Здрасти,
аз позвам Office 2003, а ти ? При мене го има във Insert>Symbol ако съм те разбрал правилно. (снимал съм ти го) Колкото до Drawing-a там също има решение. Изкарваш си Drawing tool bar-a и там си отваряш настройките на Grid. В тях си променяш стъпката за изместване на обектите. Примерно от 0,32 см я променяш на 0,10 или 0,01 И другото което се сещам е ч можеш да провериш дали го има в М$ EQUATION (ако ти е инсталиран този addon), търсиго в Insert>Object>Ms equation 3.0 . С този addon se пишат математическите формули в M$ Word Желая ти успех и ако имаш още въпроси пиши. Поздрави
Прикачени файлове
invers.JPG ( 62.69 килобайта )
Брой сваляния: 50
invers2.JPG ( 11.21 килобайта )
Брой сваляния: 42
invers3.JPG ( 21.04 килобайта )
Брой сваляния: 35 |
|
|
6.03.2008г. в 16:30ч.
Коментар:
|
|
|
Новак ![]() Група: Потребители Съобщения: 3 Дата на регистрация: 6.03.2008г. Потребител # 5 132 |
Благодаря ти от все сърце. Equation-а се оказва най-добрия вариант, малко бавно, но за сметка на това без грешка. Drawing-а също е добре, може би даже еднакво бавно, защото за всяко символче трабва Copy-Paste, но пък за да ги направиш на еднакво разтояние си е играчка. За курсовата ми работа ще има доста такива инверсии и май ще го направя с Equation. За Gird-a да идялно се получава при 0.01, за друг път ще зная като ми потрябва за нещо малко. Колкото до Insert Symbol-не ми вършат тази работа
|
|
|
7.03.2008г. в 09:54ч.
Коментар:
|
|
![]() Потребител ![]() ![]() Група: Потребители Съобщения: 70 Дата на регистрация: 22.02.2008г. От: в "мрежата" Потребител # 5 025 |
Здрасти,
радвам се, че съм успял да ти помогна Поздрави |
|
|
14.03.2008г. в 11:07ч.
Коментар:
|
|
|
Здрасти отново. Появява се друг въпрос. Понеже във формулите които пиша, отделни части са свързани с таблици бих искал по някакъв начин отделните части на формулите да ги правя в различен цвят, за да покажа към коя част от таблицата се отнасят. Ползвам Equation Editor, обаче за жалост тази функция я няма там
|
|
|
14.03.2008г. в 17:53ч.
Коментар:
|
|
ЦИТАТ(dionysuss @ 14.03.2008г. в 11:07ч.) ![]() Здрасти отново. Появява се друг въпрос. Понеже във формулите които пиша, отделни части са свързани с таблици бих искал по някакъв начин отделните части на формулите да ги правя в различен цвят, за да покажа към коя част от таблицата се отнасят. Ползвам Equation Editor, обаче за жалост тази функция я няма там Здрасти, в M$Word-a можеш да задаваш фон на обекта Rclick > Format object > Colors and Lines > Fill (секцията), та чак можеш да му задаваш прозрачност за по-добра визия. Единственият недостатък, е че на един обект може да се задава само един цвят. Приложил съм ти пример по долу Поздрави P.S. ех-х надвишил съм лимита за прикачане |
|
|
![]() ![]() |