![]() ![]() |
8.06.2014г. в 14:40ч.
Коментар:
|
|
|
Новак ![]() Група: Потребители Съобщения: 2 Дата на регистрация: 6.06.2014г. Потребител # 23 881 |
Имам нужда от помощта Ви. Имам таблица, която трябва да отразява, как е усвоена сумата от извършените плащания. Колоните са следните: А. Документ за изравн. (номера на документа с на извършеното плащане) B. Дата осчетоводяване (ако е плащане - това е дата на която е направено, ако е фактура или лихва - това е дата на издаване) C. Описание (типа на документа - плащане, фактура, лихва) D. Реф.номер документ (плащанията нямат такъв, ако е фактура е нейния номер, ако е за лихва - това е номера на фактурата към която е излязла лихвата) E. Сума - (стойността на извършеното плащане или ако е за фактура или лихва - взетата стойност от съответното плащане, която е усвоена по фактурата или лихвата) В момента таблицата е сортирана така, че показва под всяко плащане съответните документи по които е усвоено. Единственото което трябва да се направи е плащанията със съответните платено от тях документи да бъдат подредени по датата на плащане. В Corew dral има вариант за групиране на изображения, в ексел има ли подобна опция с която да се групират оградените редове за да бъдат разпознати като един и след това да бъдат подредени? Ако няма такава опция, има ли друг вариант да постигна подредбата по дата на плащане, без да се разбърква последователността на плащане - усвоени с плащането документи? Линк към таблицата () Това съобщение е било редактирано от petqqg на 8.06.2014г. в 15:03ч. |
|
|
8.06.2014г. в 21:47ч.
Коментар:
|
|
|
Редовен потребител ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Съобщения: 115 Дата на регистрация: 7.09.2006г. Потребител # 964 |
ЦИТАТ(petqqg @ 8.06.2014г. в 14:40ч.) ![]() Имам нужда от помощта Ви. Имам таблица, която трябва да отразява, как е усвоена сумата от извършените плащания. Колоните са следните: А. Документ за изравн. (номера на документа с на извършеното плащане) B. Дата осчетоводяване (ако е плащане - това е дата на която е направено, ако е фактура или лихва - това е дата на издаване) C. Описание (типа на документа - плащане, фактура, лихва) D. Реф.номер документ (плащанията нямат такъв, ако е фактура е нейния номер, ако е за лихва - това е номера на фактурата към която е излязла лихвата) E. Сума - (стойността на извършеното плащане или ако е за фактура или лихва - взетата стойност от съответното плащане, която е усвоена по фактурата или лихвата) В момента таблицата е сортирана така, че показва под всяко плащане съответните документи по които е усвоено. Единственото което трябва да се направи е плащанията със съответните платено от тях документи да бъдат подредени по датата на плащане. В Corew dral има вариант за групиране на изображения, в ексел има ли подобна опция с която да се групират оградените редове за да бъдат разпознати като един и след това да бъдат подредени? Ако няма такава опция, има ли друг вариант да постигна подредбата по дата на плащане, без да се разбърква последователността на плащане - усвоени с плащането документи? Линк към таблицата () Пробвай с пивот таблица с нея би трябвало да стане |
|
|
9.06.2014г. в 14:54ч.
Коментар:
|
|
|
Новак ![]() Група: Потребители Съобщения: 2 Дата на регистрация: 6.06.2014г. Потребител # 23 881 |
ЦИТАТ(naskobk @ 8.06.2014г. в 22:47ч.) ![]() Пробвай с пивот таблица с нея би трябвало да стане Не съм запозната до такава степен, и не мога да се справя сама с обобщена таблица |
|
|
9.06.2014г. в 17:34ч.
Коментар:
|
|
|
Редовен потребител ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Съобщения: 115 Дата на регистрация: 7.09.2006г. Потребител # 964 |
_____________.zip ( 87.73 килобайта )
Брой сваляния: 6ЦИТАТ(petqqg @ 9.06.2014г. в 14:54ч.) ![]() Не съм запозната до такава степен, и не мога да се справя сама с обобщена таблица Виж прикачения фаил, за да ти работи както трябва, би следвало да си подредиш правилно базата данни които ползва пивотката, надявам се донякъде да ти свърши работа. лек ден ти пожелавам |
|
|
![]() ![]() |