![]() ![]() |
14.03.2008г. в 17:07ч.
Коментар:
|
|
|
Бакалавър ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Съобщения: 455 Дата на регистрация: 8.03.2007г. Потребител # 2 317 |
Използвайки фактът, че в JavaScript функциите са обекти, можем лесно да подменим метода document.getElementById() с глобалната променлива $, като по този начин значително намалим размера на скриптовете си и мемъри лийковете в тях, и увеличим производителноста им: КОД <script type="text/javascript">
function $(stringId) { return document.getElementById(stringId); } </script> |
|
|
28.08.2012г. в 11:04ч.
Коментар:
|
|
|
Новак ![]() Група: Потребители Съобщения: 12 Дата на регистрация: 15.02.2012г. Потребител # 21 761 |
Да обаче за тази цел трябва предварително да сме заредили jQuery. Ако ни трябва малък скрипт, който не използва jQuery е най-добре да си използваме DOM модела - document.getElementById().
|
|
|
28.08.2012г. в 14:37ч.
Коментар:
|
|
![]() Доктор - уроци ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Съобщения: 836 Дата на регистрация: 15.11.2008г. Потребител # 6 111 |
ЦИТАТ(simeon4o @ 28.08.2012г. в 11:04ч.) ![]() Да обаче за тази цел трябва предварително да сме заредили jQuery. Напротив. Дадения код в първия пост дефинира функцията $ като псевдоним именно на document.getElementById. Дори за малки скриптове това е добър подход, тъй като е много по-лесно да се допусне правописна грешка в дългото име, отколкото в $. Относно jQuery - там дадения код не бива да се използва, библиотеката сама си декларира функция $, която не е аналог на document.getElementById, а я използва, за да получи обект от DOM-a, разширява неговия прототип и едва след това го връща на потребителя. |
|
|
21.11.2013г. в 23:14ч.
Коментар:
|
|
|
Новак ![]() Група: Потребители Съобщения: 3 Дата на регистрация: 21.11.2013г. Потребител # 23 564 |
Аз не съм много на ти с това, но понякога getElementById не ми работи а с jQuery работи. Може би нещо съм омотала, но понякога е по добре да се ползва само jQuery защото с по-малко писане се допуслат по-малко грешки
|
|
|
![]() ![]() |