Reply to this topicStart new topic
> Сумиране в Ексел
safko
публикация 8.09.2014г. в 09:20ч.
Коментар: #1

Новак
*

Група: Потребители
Съобщения: 2
Дата на регистрация: 8.09.2014г.
Потребител # 24 004

Помощ при сумиране в Ексел

ЦИТАТ(safko @ 8.09.2014г. в 10:12ч.) *

Моля за помощ. Имам следната задача:
Имам четири междинни суми, които трябва да събера в общ тотал.
Всяка междинна сума е сбор от средноаритметични стойности. Средноаритметичните стойности имат и нула и има и клетки, в които няма още въведени данни. Когато нямам стойност или/и имам и нула ми дава #DIV/0!. Съответно междинните суми не ми се изчисляват за останалите средноаритметични, в които вече имам нанесени числа и съответно и крайната сума на междинните ми дава #DIV/0!
Каква формула трябва да задам, така че, да ми излизат временните резултати?

Go to the top of the page

+Quote Post
safko
публикация 8.09.2014г. в 12:08ч.
Коментар: #2

Новак
*

Съобщения: 2
Дата на регистрация: 8.09.2014г.
Потребител # 24 004

ЦИТАТ(safko @ 8.09.2014г. в 10:20ч.) *

Моля за помощ. Имам следната задача:
Имам четири междинни суми, които трябва да събера в общ тотал.
Всяка междинна сума е сбор от средноаритметични стойности. Средноаритметичните стойности имат и нула и има и клетки, в които няма още въведени данни. Когато нямам стойност или/и имам и нула ми дава #DIV/0!. Съответно междинните суми не ми се изчисляват за останалите средноаритметични, в които вече имам нанесени числа и съответно и крайната сума на междинните ми дава #DIV/0!
Каква формула трябва да задам, така че, да ми излизат временните резултати?

МОЛЯ за помощ!

Как да получа средноаритметично число, като в някои от клетките може да има нула, в други число, а в трети дори да няма стойност?
давам пример: за период от седем години в трябва да изчисля средно колко служители има в един отдел. Първата година например има 2 служители, втората няма щат, т.е в клетката ще въведа 0, следващата година има трима служителя и т.н. Това е за отдел А. Има и отдел Б, а има и отдели, които все още не са подали своите данни. Като накрая трябва да сумирам получените средноаритметични стойност от всички отдели.

+Quote Post
naskobk
публикация 8.09.2014г. в 15:05ч.
Коментар: #3

Редовен потребител

Съобщения: 115
Дата на регистрация: 7.09.2006г.
Потребител # 964

ЦИТАТ(safko @ 8.09.2014г. в 12:08ч.) *
МОЛЯ за помощ!

Как да получа средноаритметично число, като в някои от клетките може да има нула, в други число, а в трети дори да няма стойност?
давам пример: за период от седем години в трябва да изчисля средно колко служители има в един отдел. Първата година например има 2 служители, втората няма щат, т.е в клетката ще въведа 0, следващата година има трима служителя и т.н. Това е за отдел А. Има и отдел Б, а има и отдели, които все още не са подали своите данни. Като накрая трябва да сумирам получените средноаритметични стойност от всички отдели.

Прикачи екселски примерен фаил, за да видим точно къде е проблема,
пробва ли с функцията AVERAGE, или събираш общия брой на служителите и делиш на получения сбор.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

RSS Олекотена Версия Сега е: 08:04 - 26.08.2026г.

Калдейта Ком ЕООД - © 2003-. Всички права запазени.