Reply to this topicStart new topic
> Курсова работа по ПИК-2
loneguardian
публикация 9.12.2015г. в 19:52ч.
Коментар: #1

Новак
*

Група: Потребители
Съобщения: 1
Дата на регистрация: 9.12.2015г.
Потребител # 24 569

Здравейте, имам нужда от помощ във връзка със задача по ПИК. Задачата е следната:
Съставете програма с функции за:
а) Въвеждане от клавиатура във файл и в масив(чрез добавяне) данни за корабни превози(до 20) - БМФ Варна: маршрут, кораб-име, начална дата, крайна дата, име на капитана, брой контейнери със съответен товар, обща сума на приходите от транспортирането. Извеждане текущото съдържание на масива(файла) на екран.;
б) Извеждане на екран данните за превозите на кораб по въведено от клавиатурата име на кораб(със запитване за нова справка);
в)Извеждане на екран данните за корабния превоз с най-голяма продължителност.
Главна функция main() - с меню за избор на функции и проверка за състоянието на данните. Използване на глобални променливи или функции с предаване на параметри - по избор.

От прочетоно за C++ си правя изводи, че трябва да се напише със структури, но до момента не съм дефинирал такива. Това ще ми е първото писане на програма и затова ми е доста неясно. Задочник съм в ТУ-Варна и времето никак не ми стигна да ги науча на лекциите, затова опитах на самообучение, но се оказва доста трудно и времеемко. Моля за помощ чрез пояснения по задачата, например как да дефинирам структурите. Поне началото на задачата за да мога да хвана нишката. Наистина се затруднявам с писането на масив за първи опит. Благодаря предварително! Ще опитам да започна задачата, ако стигна до някъде ще кача решението си тук smile.gif smile.gif smile.gif.
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

RSS Олекотена Версия Сега е: 10:07 - 26.08.2026г.

Калдейта Ком ЕООД - © 2003-. Всички права запазени.