![]() ![]() |
9.12.2015г. в 19:52ч.
Коментар:
|
|
|
Новак ![]() Група: Потребители Съобщения: 1 Дата на регистрация: 9.12.2015г. Потребител # 24 569 |
Здравейте, имам нужда от помощ във връзка със задача по ПИК. Задачата е следната: Съставете програма с функции за: а) Въвеждане от клавиатура във файл и в масив(чрез добавяне) данни за корабни превози(до 20) - БМФ Варна: маршрут, кораб-име, начална дата, крайна дата, име на капитана, брой контейнери със съответен товар, обща сума на приходите от транспортирането. Извеждане текущото съдържание на масива(файла) на екран.; б) Извеждане на екран данните за превозите на кораб по въведено от клавиатурата име на кораб(със запитване за нова справка); в)Извеждане на екран данните за корабния превоз с най-голяма продължителност. Главна функция main() - с меню за избор на функции и проверка за състоянието на данните. Използване на глобални променливи или функции с предаване на параметри - по избор. От прочетоно за C++ си правя изводи, че трябва да се напише със структури, но до момента не съм дефинирал такива. Това ще ми е първото писане на програма и затова ми е доста неясно. Задочник съм в ТУ-Варна и времето никак не ми стигна да ги науча на лекциите, затова опитах на самообучение, но се оказва доста трудно и времеемко. Моля за помощ чрез пояснения по задачата, например как да дефинирам структурите. Поне началото на задачата за да мога да хвана нишката. Наистина се затруднявам с писането на масив за първи опит. Благодаря предварително! Ще опитам да започна задачата, ако стигна до някъде ще кача решението си тук |
|
|
![]() ![]() |