![]() ![]() |
7.01.2016г. в 11:05ч.
Коментар:
|
|
|
Новак ![]() Група: Потребители Съобщения: 1 Дата на регистрация: 7.01.2016г. Потребител # 24 604 |
Здравейте, Трябва ми помощ при създаването на една таблица. Ще ви дам един прост пример за това как трябва да изглежда тя. Искам да има едно поле, да кажем А2, от което да се избере (или въведе) чрез падащо меню името на някоя държава. В съседмите полета, В2, C2, D2 и т.н. да бъдат изписани различни критерии за тази държава, като например население, площ, столица и т.н. Как да направя базата данни, на отделен Sheet ли? Какъв е синтаксиса и трябва ли да се използва Pivot таблица. Опитах си IF формула и няколко аргумента, но не става, тъй като държавите са много. Ще съм много благодарен, ако някой успее да ми помогне. Ще има и възнаграждение по PayPal, тъй като ми трябва за работа! БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО! Това съобщение е било редактирано от avramov на 7.01.2016г. в 11:07ч. |
|
|
8.01.2016г. в 01:43ч.
Коментар:
|
|
|
Редовен потребител ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Съобщения: 115 Дата на регистрация: 7.09.2006г. Потребител # 964 |
Здравейте, Трябва ми помощ при създаването на една таблица. Ще ви дам един прост пример за това как трябва да изглежда тя. Искам да има едно поле, да кажем А2, от което да се избере (или въведе) чрез падащо меню името на някоя държава. В съседмите полета, В2, C2, D2 и т.н. да бъдат изписани различни критерии за тази държава, като например население, площ, столица и т.н. Как да направя базата данни, на отделен Sheet ли? Какъв е синтаксиса и трябва ли да се използва Pivot таблица. Опитах си IF формула и няколко аргумента, но не става, тъй като държавите са много. Ще съм много благодарен, ако някой успее да ми помогне. Ще има и възнаграждение по PayPal, тъй като ми трябва за работа! БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО! Направих ти програмката с избор на континенти след това държава и отдолу в табличен вид изписва някой от основните критериии като население, площ, столица и т.н. Програмата работи до 31.01.2016г. , сложил съм ти демо база да тестваш, като може и да добавиш още няколко държави в базата данни за да видиш как работи, Държавите които са вкарани в базата са първите три държави от континент Европа, Австралия Албания Андора Цената на разработката е 35лв. ако те удовлетворява тази цена пиши ми на емаила ми: [email protected] и ще ти дам сметка на която да преведеш парите, имам онлайн банкиране така че като видя превода ще ти изпратя веднага програмката отключена, за да може да си разгледаш формулите и да си направиш базата както на теб ти харесва. За да разбереш че съм сериозен може да видиш мои разработки в сайта ми на Ексел разбира се (infosoftbg.com) Изпращам ти линк към програмата................
kontinenti.zip ( 11.07 килобайта )
Брой сваляния: 7 |
|
|
![]() ![]() |