3 Страници: V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Поръчайте си УРОК!, Ако искате да питате нещо само кажете и ще Ви отговорим!!!
antileri
публикация 27.08.2006г. в 22:58ч.
Коментар: #1

3D Animator

Група: Потребители
Съобщения: 146
Дата на регистрация: 25.04.2006г.
От: In The 3D World
Потребител # 230

Е те т'фа е - само питайте и ще Ви помогнем с каквото можем!!!
Go to the top of the page

+Quote Post
novohodonosor
публикация 27.08.2006г. в 23:59ч.
Коментар: #2

Потребител
**

Съобщения: 86
Дата на регистрация: 13.03.2006г.
От: Earth://Bulgaria/Sofia_Land/
Потребител # 90

"Поръчката" ми за урок може и малко сложна да е , но мен това си ме интересува smile.gif , примерно един урок за нещо като сфера и прилепен около нея текст като при логото на Юнивъсъл пикчърс и това цялото нещо да се вирти около оста на сферата (анимация като за лого примерно), ако е прекалено много за един урок, може да бъде направено и нещо като поредица малка докато се постигне желания ефект, мисля че ще е интересно и на другите начинаещи smile.gif

+Quote Post
lush
публикация 28.08.2006г. в 00:49ч.
Коментар: #3

Новак
*

Съобщения: 24
Дата на регистрация: 10.08.2006г.
Потребител # 723

A бре народе тука за 3Д МАХ ли става дума , че аз вече полудях маь синема блендери нз си кви незнам каде са smile.gif

+Quote Post
antileri
публикация 28.08.2006г. в 12:33ч.
Коментар: #4

3D Animator

Потребител # 230

ЦИТАТ(lush @ 28.08.2006г. в 01:49) *
A бре народе тука за 3Д МАХ ли става дума , че аз вече полудях маь синема блендери нз си кви незнам каде са smile.gif

Да става дума за 3DS MAX.Ако искаш питай нещо! biggrin.gif

ЦИТАТ(novohodonosor @ 28.08.2006г. в 00:59) *
"Поръчката" ми за урок може и малко сложна да е , но мен това си ме интересува smile.gif , примерно един урок за нещо като сфера и прилепен около нея текст като при логото на Юнивъсъл пикчърс и това цялото нещо да се вирти около оста на сферата (анимация като за лого примерно), ако е прекалено много за един урок, може да бъде направено и нещо като поредица малка докато се постигне желания ефект, мисля че ще е интересно и на другите начинаещи smile.gif

Така, као поне малко си се занимажал с МАХА то ще ме разбереш biggrin.gif
1.Направи си една сфера : Create>Standart Primiteives>Sphere
2.Направи си текст: Create>Shapes>Text
3.Кликни на текста и от модифай панела(този отдясно) дай стрелката надолу и избери Extrude и от Amount ( малко по-долу ) си увеличи колкото искаш!
4.Така...до тук добре biggrin.gif ! Сега пак от модифаи панела избери Bend и пак от Angle си избери колко да е огънат. Между другото отдолу си избери Bend Axis: X
5.Кликни на сферата с дясното копче и най-долу ти излиза Convert To: От там дай Editable Poly biggrin.gif
6.Приближи текста до сферата колкото искаш biggrin.gif
7.От сферата долу в има един бутон Attach.Кликни на нея и избери текста.
8.Те вече са едно цяло.Сега с десен бутон избери Rotate и си го върти както искаш.

+Quote Post
iordan_93
публикация 28.08.2006г. в 13:55ч.
Коментар: #5

Бакалавър
Group Icon

Група: Глобални модератори
Съобщения: 454
Дата на регистрация: 22.08.2006г.
От: България, Котел
Потребител # 831

Аз искам да питам как да направя един тест активен- да изчислява точки, да има радиобутони...

+Quote Post
The_Fallen
публикация 28.08.2006г. в 14:04ч.
Коментар: #6

Редовен потребител

Съобщения: 256
Дата на регистрация: 19.08.2006г.
Потребител # 805

В тая категория ли трябва да питаш това?!

Това съобщение е било редактирано от The_Fallen на 28.08.2006г. в 14:07ч.

+Quote Post
novohodonosor
публикация 28.08.2006г. в 16:33ч.
Коментар: #7

Потребител
**

Потребител # 90

antileri мерси за аламинутния урок smile.gif разбрах го, ама аз май по скоро трябваше да питам въобще как мога да направя "някакав" обект (който примерно бях споменал да е тая там сфера) та този обект да се върти в анимация (записано като филм4е, флаш или там каквото доиде smile.gif ) демек анимирано ротационно движение около оста на обекта smile.gif

+Quote Post
публикация 28.08.2006г. в 16:48ч.
Коментар: #8

Новак
*

Съобщения: 1
Дата на регистрация: 28.06.2006г.
Потребител # 574

Здравейте , моята порачка е малко по трудна .Порачката ми е ако може да направите тутуриалите в 3d MAX-а на видео уроци , штото като не мога да намеря нешто от тутуриала и ми се прецаква всичко mad.gif .
10x предварително.

+Quote Post
antileri
публикация 28.08.2006г. в 17:57ч.
Коментар: #9

3D Animator

Потребител # 230

ЦИТАТ(' date='28.08.2006г. в 17:48 @ 28.08.2006г. в 17:48) *
Здравейте , моята порачка е малко по трудна .Порачката ми е ако може да направите тутуриалите в 3d MAX-а на видео уроци , штото като не мога да намеря нешто от тутуриала и ми се прецаква всичко mad.gif .
10x предварително.

Може,дори сме пробвали с fix3d,ала за МАХА уроците са доста по-големи от тези за Photoshop и нали разбираш biggrin.gif

ЦИТАТ(novohodonosor @ 28.08.2006г. в 17:33) *
antileri мерси за аламинутния урок smile.gif разбрах го, ама аз май по скоро трябваше да питам въобще как мога да направя "някакав" обект (който примерно бях споменал да е тая там сфера) та този обект да се върти в анимация (записано като филм4е, флаш или там каквото доиде smile.gif ) демек анимирано ротационно движение около оста на обекта smile.gif

novohodonosor, предполагах ,че ще попиташ и за това. Така значи трябва да виждаш по-долу два бутона:Auto Key , Set key.
Така,сега слайдерат ти е на нулев кадър т.е. там кадето виждаш числата 0...10...20... та онова правоъгълниче над тях е слайдера ,който може да се мести.Такаа .... направи си сверата в първоначалната позиция ,която искаш.Hатисни Set Key и полето трябва да ти стане червено.След това дай на които кадър искаш( 30 кадъра са 1 секунда),ротация на сферата ,колкото искаш и натисни пак Set Key.Така за всеко движение на каквото и да е ще го правиш по този начин.
Накратко:
Set KEy>Set Key>Position/Rotation/Scaling>Set Key.Това е системата...но не се бъркайе ... това НЕ Е ПРОФЕСИОНАЛНО АНИМИРАНЕ а просто един от начините.

Ако с прекалено омалните си обяснения съм засегнал някого да се обади.

+Quote Post
novohodonosor
публикация 28.08.2006г. в 18:08ч.
Коментар: #10

Потребител
**

Потребител # 90

аз се ОБАЖДАМ!!! tongue.gif , но за да Благодаря smile.gif

+Quote Post
antileri
публикация 28.08.2006г. в 18:14ч.
Коментар: #11

3D Animator

Потребител # 230

Дано да съм помогнал да направиш това ,което искаш biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

+Quote Post
flam3r
публикация 14.10.2006г. в 22:28ч.
Коментар: #12

Редовен потребител
Group Icon

Съобщения: 163
От: София
Потребител # 835

Много бих се радвал да пуснете един подробен урок за създаване на character, дори да е на части(глава, ръце, крака, тяло и т.н) мога да ви дам видео урока и вие да го направите за сайта.

А иначе нещо да попитам по - лесно искам, ако можете да ми обясните(гледам един видео туториал и пича казва) какво значи: " Click the box between the X and Y witch will lock into professional move mode..." значи това е квадратчето между стрелките за вертикално и хоризонтално местене, но пича в тут-а почва един PLANE да го копира в смисъл, само с едно натискане и се създава продължение на предишния plane и така създава обекти от няколко plane-a прави обект. Искам да знам как става това.Ако не разбирате ще пратя клипчето на този, който иска да ми обясни.

Още един въпрос, как мога да рендърна обект със мрежата(wireframe) както си е докато се едит-ва в макс-а? Ако не разбирате въпроса питайте и ще го доуточна, както мога.

Това съобщение е било редактирано от flam3r на 14.10.2006г. в 22:28ч.

+Quote Post
mitashki76
публикация 15.10.2006г. в 09:48ч.
Коментар: #13

Новак
*

Съобщения: 41
Дата на регистрация: 4.10.2006г.
Потребител # 1 150

"Още един въпрос, как мога да рендърна обект със мрежата(wireframe) както си е докато се едит-ва в макс-а? Ако не разбирате въпроса питайте и ще го доуточна, както мога."

в material editor имаш опция wireframe, просто сложи отметка и рендвай.
Колкото до създаването на обект от PLANE, много не разбрах за какво точно става въпрос, но все пак си мисля че човека е конвертирал PLANE в poly и в подобектно ниво edges е започнал да копира ръбовете с натиснат клавиш shift, но можеш да пратиш туториала да видя за какво иде реч.

+Quote Post
flam3r
публикация 15.10.2006г. в 15:47ч.
Коментар: #14

Редовен потребител
Group Icon

Потребител # 835

ЦИТАТ(mitashki76 @ 15.10.2006г. в 10:48) *
"Още един въпрос, как мога да рендърна обект със мрежата(wireframe) както си е докато се едит-ва в макс-а? Ако не разбирате въпроса питайте и ще го доуточна, както мога."

в material editor имаш опция wireframe, просто сложи отметка и рендвай.
Колкото до създаването на обект от PLANE, много не разбрах за какво точно става въпрос, но все пак си мисля че човека е конвертирал PLANE в poly и в подобектно ниво edges е започнал да копира ръбовете с натиснат клавиш shift, но можеш да пратиш туториала да видя за какво иде реч.

Мерси за отговора за мрежата, а тоя точно нещо такова направи, би ли ми обяснил как точно става? Подробно като на лумпен.

+Quote Post
flam3r
публикация 15.10.2006г. в 16:46ч.
Коментар: #15

Редовен потребител
Group Icon

Потребител # 835

Мерси отново, оправих се. Ако имам още въпроси определено ще ги задам отново в ТОЗИ ФОРУМ, защото в другите не получавам никакъв конкретен отговор!

+Quote Post

3 Страници: V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

RSS Олекотена Версия Сега е: 18:16 - 5.06.2026г.

Калдейта Ком ЕООД - © 2003-. Всички права запазени.