![]() ![]() |
17.07.2008г. в 09:54ч.
Коментар:
|
|
|
Новак ![]() Група: Потребители Съобщения: 2 Дата на регистрация: 17.07.2008г. Потребител # 5 582 |
От скоро се занимавам с PHP и MySQL. Проблема ми е следния: През контролния панел (на хоста) като създам БД и таблицата с колоните в нея после през сайта нямам проблем за въвеждането на инфото НО ако се опитам да я създам същата таблица но с PHP код нещо не става. тоест: Създава БД, но след това като трябва да я селиктира за да създаде таблицата не го прави, освен това по този начин създадена(?) през контролния панел (на хоста) не ми я показва като съществуваща. това е кода в които не ми дава грешка но... ? <?php $connect = mysql_connect ("localhost","root","") or die ("Връзката със сървара е неуспешна !"); echo "Връзката със сървара успешна !<br>"; $createdb = mysql_create_db ("g") or die ("Създаването на БД неуспешно !"); echo "БД g е създадена успешно<br>"; echo "Селектиране на БД...<br>"; $selectdb = mysql_select_db("g",$connect) or die ("Избирането на БД неуспешно"); echo "Селектирането успешно<br>"; $sqlquery = "create table if not exist book (id int(5) auto_increment primary key, vreme timestamp, name varchar(40), email varchar (30), komentar text)"; $queryresult = mysql_query($sqlquery) or die ("Създаването на таблицата неможа да си изпълни"); echo "Таблицата BOOK в Базата Данни G е създадена успешно"; ?> |
|
|
![]() ![]() |