2 Страници: V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Какъв фотоапарат да си взема
beshkous
публикация 29.09.2006г. в 08:00ч.
Коментар: #1

Новак
*

Група: Потребители
Съобщения: 10
Дата на регистрация: 28.09.2006г.
Потребител # 1 117

Хора и аз имам много въпроси но ще започна с най-важният , искам да ме посъветвате какъв фотоапарат да си взема , който прави снимки с много добро качество препоръчайте ми марка и модел моля ви защото нищо не разбирам а имам желание да започна smile.gif но не знам от къде ? знам че цените им са високи но да речем до 2000лв кой е най-добрият според вас , или поне дайте няколко примера ако можете , благодарско предварително smile.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
Ele
публикация 29.09.2006г. в 08:47ч.
Коментар: #2

vip member

Съобщения: 469
Дата на регистрация: 13.04.2006г.
Потребител # 175

няма - май-добър фотоатарат. Има лоши, добри, много добри и отлични. А освен това има 4 категорий: лентов( който също се разделя на следващите 3 категории) , любителски, полупрофесионален и професионален. Та... ако уточниш точкакъв искаш - ще те посъветвам. Уточни и до каква сума.

+Quote Post
sun_sweet
публикация 29.09.2006г. в 10:00ч.
Коментар: #3

Новак
*

Съобщения: 17
Дата на регистрация: 29.09.2006г.
Потребител # 1 120

ЦИТАТ(Ele @ 29.09.2006г. в 09:47) *
няма - май-добър фотоатарат. Има лоши, добри, много добри и отлични. А освен това има 4 категорий: лентов( който също се разделя на следващите 3 категории) , любителски, полупрофесионален и професионален. Та... ако уточниш точкакъв искаш - ще те посъветвам. Уточни и до каква сума.

Има си сайтове за тази работа .Виж в : photo-forum.net и photo-cult.com
Разгледай форумите им и сам прецени какъв апарат да си вземеш
Успех smile.gif

+Quote Post
beshkous
публикация 29.09.2006г. в 10:47ч.
Коментар: #4

Новак
*

Потребител # 1 117

ok тогава питам за професионален да речем до 2000лв ? smile.gif

+Quote Post
popurs
публикация 29.09.2006г. в 12:57ч.
Коментар: #5

Новак
*

Съобщения: 14
Дата на регистрация: 23.09.2006г.
Потребител # 1 085

Виж този Олимпус - Клик

+Quote Post
syntrillium
публикация 29.09.2006г. в 15:40ч.
Коментар: #6

Новак
*

Съобщения: 30
Дата на регистрация: 24.04.2006г.
Потребител # 226

Професионален до 2000 няма как да стане, освен ако не е лентов или на старо. Обаче има страхотни полупрофесионални дигитални със сменяема оптика, които се побират в тази цена. Canon 300D; 350D са едни от абсолютните фаворити според мен като съотношение цена качество.
Nikon D50; D70s също заслужават респект (не съм сигурен втория дали не надвишава сумата)
Olimpus и Sony някяк си не се ползват често от професионалисти, но лично аз нямам нищо против да ми подарят Sony DSLR-A100 smile.gif
Макар, че ако можех да избирам бих взел Canon - 400D smile.gif
Не забравяй обаче, че самия апарат е само половината от покупката.
За да го ползваш пълноценно ти трябват поне два обектива (широкоъгълен и теле) и сносна външна светкавица - като е гарга да е рошава smile.gif
Една светкавица се движи м/у 500 и 1000 лв.(всъщност горната граница може да е доста висока) а обектив може да се намери и за 200 лв. но хубавите често са по-скъпи от апаратите за които стана дума по горе.

+Quote Post
Ele
публикация 29.09.2006г. в 22:13ч.
Коментар: #7

vip member

Съобщения: 469
Дата на регистрация: 13.04.2006г.
Потребител # 175

ЦИТАТ(syntrillium @ 29.09.2006г. в 16:40) *
Професионален до 2000 няма как да стане, освен ако не е лентов или на старо. Обаче има страхотни полупрофесионални дигитални със сменяема оптика, които се побират в тази цена. Canon 300D; 350D са едни от абсолютните фаворити според мен като съотношение цена качество.
Nikon D50; D70s също заслужават респект (не съм сигурен втория дали не надвишава сумата)
Olimpus и Sony някяк си не се ползват често от професионалисти, но лично аз нямам нищо против да ми подарят Sony DSLR-A100 smile.gif
Макар, че ако можех да избирам бих взел Canon - 400D smile.gif
Не забравяй обаче, че самия апарат е само половината от покупката.
За да го ползваш пълноценно ти трябват поне два обектива (широкоъгълен и теле) и сносна външна светкавица - като е гарга да е рошава smile.gif
Една светкавица се движи м/у 500 и 1000 лв.(всъщност горната граница може да е доста висока) а обектив може да се намери и за 200 лв. но хубавите често са по-скъпи от апаратите за които стана дума по горе.

Ти направо ме разби! За 2000 можеш да си вземеш: Konica Minolta DiMAGE A200
- около 1400 , Sony Cyber-shot DSC-H5 - около 1000, Sony Cyber-shot DSC-H1
- около 900 , и т.н. естествено и до 10 000 можем да стигнем. Освен това тези фотоапарати се продават с обектив. А цените паднаха много за последните месеци. А ако си го уреди и от USA - ще му излезе на човечеца и по-евтино.

+Quote Post
Гост_pi design_Гост
публикация 30.09.2006г. в 12:45ч.
Коментар: #8

Гост

Отново се нагледах на разни и разнообразни мнения , но за това е шарен света smile.gif!
Ако , наистина искаш нещо качествено ти давам две възможности , които специално съм ги съобразил с изискванията ти.
С единия не се включваме много в цеата , но щом може да се отделят 2000 могат да се отделят и 2700 така че не е болка за мрене smile.gif! а Фотоапаратчето си струва smile.gifsmile.gifsmile.gif , аз лично съм снимал и с двата и това е оптималното между цена качество , като изключваме от това число , професионалните фотоапарати на Канон !
Мисля въобще да коментирам други марки , защото всички си имат предимства и недостатъци , но по лично мое усмотрение , недостатъците при канон са максимално заобиколени , ако мога така да се изразя
Надявам се да съм бил полезен smile.gifsmile.gifsmile.gif .....

Виждам че има хора които споменават Коника минолта , неко се уточнят - нека обяснят какви са предимствата пред всички останали , защото аз лично не съм доволен от нищо на минолта , или просто съм голям карък хахахах
ПОГЛЕДНИ ТУК!

Това съобщение е било редактирано от pi design на 30.09.2006г. в 12:47ч.

+Quote Post
syntrillium
публикация 30.09.2006г. в 17:04ч.
Коментар: #9

Новак
*

Съобщения: 30
Дата на регистрация: 24.04.2006г.
Потребител # 226

ЦИТАТ
Ти направо ме разби! За 2000 можеш да си вземеш: Konica Minolta DiMAGE A200
- около 1400 , Sony Cyber-shot DSC-H5 - около 1000, Sony Cyber-shot DSC-H1
- около 900 , и т.н. естествено и до 10 000 можем да стигнем. Освен това тези фотоапарати се продават с обектив. А цените паднаха много за последните месеци. А ако си го уреди и от USA - ще му излезе на човечеца и по-евтино.

Ele, всичко, което споменаваш тук, минава към любителски клас или леко се доближава до полупрофесионалния. Съгласен съм, обаче с теб че апаратите не са лоши, ма човека питаше за професионални и аз за това уточних, че за тая цена няма как... Е да верно е, че се продават с обектив, но това е широкоъгълен в повечето случаи, и само той няма да е достатъчен за всички цели. Идеята на поста ми беше по-скоро да обесня, че момчето няма нужда от професионален апарат, още повече, че сега започва да се занимава с фотография.
Е да, можем да спорим какво точно наричат про апарат. Не е казано, че колкото повече екстри има толкова по-про е. Напротив. Един прикрасен пример е Epson R-D1 $3000 само тялото. За този апарат мисля, че няма по-евтин обектив от същата цена. Всъщност апарата е създаден специално за този тип обективи ( Leica M type) Досешаш се няма автоматичен фокус, експозиция и всички глезотии, с които може да се похвалят и най-евтините модели на пазара. Този апарат е професионален. Има и много примери още, като съм много далеч от "извръщенията" в бранша smile.gif Като например 39 мегапикселовия Hasselblad, или наскоро излезлият 160 мегапикселов Seitz 6x17 Digital
В присъствието на такива чудовища се налага да сме по-внимателни с определението "професионален". Но дори и такъв апарат в мойте ръце няма да ме направи професионалист tongue.gif тей, че ако идеята е "професионален краен резултат" - да - всеки апарат с ръчни настройки може да се нарече професионален smile.gif Зависи само в какви ръце попадне smile.gif

pi design с теб сме на едно мнение - konica minolta sucks ; Canon rules wink.gif

+Quote Post
beshkous
публикация 1.10.2006г. в 12:55ч.
Коментар: #10

Новак
*

Потребител # 1 117

Леле хора много ви благодаря, от толкова много отговори и разнообразни всичките се чувствам доста объркана явно изборът е доста голям съшто като при телефоните ... мерси много надявам се да направя най-добрия за мен избор smile.gif благодаря ви пак smile.gif

+Quote Post
danzel_bg
публикация 29.03.2007г. в 18:54ч.
Коментар: #11

Новак
*

Съобщения: 32
Дата на регистрация: 28.02.2007г.
Потребител # 2 263

купи си PANASONIC FZ50

+Quote Post
julsyto
публикация 4.04.2007г. в 14:45ч.
Коментар: #12

Новак
*

Съобщения: 25
Дата на регистрация: 21.02.2007г.
Потребител # 2 212

значи един приятелна когото баща му е професионален фотограф си взе Canon,но не знам точно какъв модел.Ако искаш може да го попитам и да ти кажа smile.gif

+Quote Post
naeg
публикация 27.08.2007г. в 13:04ч.
Коментар: #13

Новак
*

Съобщения: 1
Дата на регистрация: 27.08.2007г.
Потребител # 3 650

Аз снимам с това и съм много доволен smile.gif

Nikolan D80 + kit 18-55mm

+Quote Post
stanimirp
публикация 27.08.2007г. в 13:45ч.
Коментар: #14

Потребител
**

Съобщения: 81
Дата на регистрация: 20.12.2006г.
От: България
Потребител # 1 721

ЦИТАТ(naeg @ 27.08.2007г. в 14:04ч.) *
Аз снимам с това и съм много доволен smile.gif

Nikolan D80 + kit 18-55mm

Най накрая един да каже че има такъв апарат. С включения в кита обектив работи ли функцията автофокус? До колкото знам този обектив е без мотор и следователно не може да се ползва тази функция. А цената на един обектив с мотор не е за пренебрегване. Доколкото знам и тялото е без мотор, както на Canon EOS 350 D, така че дайте повече информация за тези детайли. Ако ще е само "купи си този апарат....", аз бих казал купи си апарат за 400 лв.

+Quote Post
djart1
публикация 9.02.2009г. в 18:17ч.
Коментар: #15

Новак
*

Съобщения: 2
Дата на регистрация: 9.02.2009г.
Потребител # 6 646

За какво ще ти трябва този апарат, думите като професионален, полу-професионален и т.н. ... Гледаш обектвите след това гледаш тялото, 80% снима обектива... Кажи какво ще снимаш, ако искаш просто да си щракаш по-добре си вземи един канон Г9, хем компактен, хем добри снимки прави, кажи ми какво ще снимаш, за да мога да ти кажа, какво да вземеш.
Поздрави.

+Quote Post

2 Страници: V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
2 потребители преглеждат тази тема в момента (2 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

RSS Олекотена Версия Сега е: 20:33 - 5.06.2026г.

Калдейта Ком ЕООД - © 2003-. Всички права запазени.