Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Дизайн на layout с Fireworks CS4

SolidSoul   трудност:    видян: 6139

В този урок ще научите как да направите показания layout С Fireworks CS4.

 

Крайния резултат

 

Изисквания: Adobe Fireworks CS4

 

Аз обичам Fireworks и през последните 8 години непрекъснато го използвам за дизайн на уебсайтове. Той е чудесен инструмент предназначен за такава работа.От всички версии тази най много ми харесва защото са прибавени много нови и удобни функции, като например изнасяне (export) в CSS,правене на главна страница и отделни страници, които могат да се свържат по между си, както в Dreamweaver и всичко това само в един документ. Когато излезе новата CS4 нямах търпение да я изпробвам. Този сайт, който е горе го направих докато изпробвах новостите във Fireworks CS4.

 

Сега ще ви покажа как направих този сайт.

 

Стъпка 1: Дизайн на основния Layout

 

Когато започна да правя сайт посещавам ето тази хубава страница www.colourlovers.com, в която има много цветове и картинки за фонове, които ми дават идеи за нещо ново.За урока е използвана тази картинка.

 

Отворете Fireworks CS4 и изберете file/new от менюто горе.Направете размерите на документа си 850 x 600.Запазете документа, като PNG.Запомнете клавишната комбинация Ctrl+S за да си запазвате бързо и лесно промените по време на работа.

 

Копирайте картинката, която ще използвате за фон в документа. Аз реших да завъртя моята картинка и така да я използвам.Вкарайте картинката в документа, като отидете във File/Import.Цветовете на фона са подходящи за картинка с жена.

 

Картинката, която виждате от ляво е оригиналната а от дясно е поправената. Лесно е да направите този ефект. Когато вкарате картинката върху фона изберете я и отидете в Properties панела от падащото меню (blend mode) променете от Normal на Darken.

 

Оригинал и променена

 

Като сте готови изберете Text Tool (иконата със символ T в панела за инструменти) и напишете името на сайта си на втория цвят от горе на долу във фона.Името на шрифта който използвам аз е Scriptina и можете да го изтеглите от тук

 

Отново с Text Tool напишете страницие, които ще има в сайта ви.Аз ще имам Home, About, Services и Contact а между имената съм сложил малки точки, които да ги разделят. Още една полезна функция на Fireworks CS4 е smart guides, която помага за наместването на един обект спрямо другите. Можете да видите за какво говоря в картинката долу.

 

Smart Guides

 

В долната част напишете информация за сайта.Например Copyright © 2008.

 

До тук нашия Layout изглежда по този начин:

 

Резултата от първа част

 

Стъпка 2 Създаване на уебсайт страници във Fireworks CS4

 

Източник www.entheosweb.comРегистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: IT Новини