Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Web страница с Word

Violete   трудност:    видян: 37837


Стъпка 4: Оцветяване на табличката. Това става лесно от менюто Format Bakground, където се оцветява целия лист. Ако искате да оцветите само табличката или редове от нея това става като ги маркирате и от менюто Table/Table Properties / Borders and Shading /Bakground или маркирате клетката, щракате десен бутон и от Cells Properties/Bakground. Ако не успеете от 1 път не се отчайвайте има и по-лесен начин от лентата за форматиране А- Font Color като щракнете на стрелката оцветява текст, като е подчертана с цвета, който сме избрали. Моливът оцветява рамките на таблицата- Border Color, а кофата- Shading Color и вършат същата работа на първо време.

Специалистите съветват преди запишем текстовия документ да изтрием таблицата от Table/Proporties/Table/Borders and Shading/None. Ако искаме да ги възстановим същия път само последното е All.

Стъпка 5: Създаване на хипервръзки.
Това става като маркирате съответната дума, която искате да ползвате за връзка и от падащото менюто Insert/ Hyperlinks в отворената диалогова кутия избирате съответната папка и за файла от нея сменяте разширението doc с htm. Ако се объркате или някоя от връзките не води където искате изберете Remove Hyperlinks и после опитайте отначало с Browsed Pages.

За връзки към външни сайтове на вашата страница изписвате целия адрес от URL прозорчето.

За връзка с вашия мейл изписвате mailto:vcusheva@abv.bg и съответно сменяте с вашия мейл за връзка.

Стъпка 6: Записване на документ от WORD като htm файл. Това става ако версията ви на Word e от по-новите след 1998 г. Отваряте текстовия документ и от менюто File/Save as.. в диалоговата кутия в полето Tipe File маркирате с мишката Web Page*.htm, *.html или просто изписвате от клавиатурата и избирате същото разширение или All Files в зависимост от версия та на Word.

Не ви съветвам да триете текстовите документи веднага щом ги запишете за интернет като htm файлове, защото ако се наложи редакция редактирате документа от Word и после го презаписвате. Също така връзките работят само в htm след като ги презаредите.

След като сте направили страничката остава да я публикувате. Най-лесно това става в geocities.com, ако имате поща в Yahoo.com не е нужно дори да се регистрирате, ако нямате създавате си пощенска кутия и паролата ви служи за достъп до вашия сайт.

За да качите сайта изберете Manage /File Manager/Open File manager и в прозорчето срещу Browse чрез натискане от диалоговата кутия избирате папката, в която сте записали файловете и ги прикачвате последователно, като е добре да започнете с index.htm. След като качите и последния файл натискате Upload.

След като сте качили страницата, ако искате и другите да я посещават я регистрирайте в dir.bg, gbg.bg, google.com, all.bg.


Не качвам картинки защото страничката можете да я видите на http://geocities.com/pght_4b

-Това е основното, ако нещо от страницата ви не тръгне веднага помислете какво бъркате, опита е най-добрият учител. Ще успеете да продължите стига да сте любознателни, ако владеете английски няма да имате никакви проблеми сигурна съм.

Опита си сподели: VioleteЗа


Страници: «1 2

Коментари (9)

pandoki на 25.12 2006 в 16:41ч.
много добър урок за начинаещи като мен,продължавайте напред Благодарноси
Честита коледа и весели празници
ddragon на 20.01 2007 в 01:04ч.
Супер сте,давайте в същия дух:)
bobijoe на 23.01 2007 в 02:41ч.
Нищо не разбрах,но си знаех,че няма да разбера,просто го прочетох от любопитство,но има хора,които ще разберат и мога да ти кажа VioleteЗа : браво,хубав урок,браво :)
love_in_1_girl на 17.02 2007 в 21:22ч.
сега и аз пи6а само че с картинки и думи
Marti96 на 27.02 2007 в 11:47ч.
да с катртинки по лесно
jokolino23 на 15.05 2007 в 14:15ч.
Като материя може да е за начинаещи,но представянето е направено така, че ако не си запознат предварително за какво става дума,просто нищо няма да разбереш!А иначе урока наистина е полезен.
mitkomm на 19.06 2008 в 15:30ч.
Урока е много добър но практически не можах да го реализирам, а желая.Ако не ви затруднява бихте ле описали по- подробно, точно къде се подготвя самият проект и как се реализира в действителност
azerot на 25.07 2008 в 14:27ч.
ВИЖТЕ ПИЧОВЕ сайт с WORD не може да си направи! Ще тръгва като хората единствено на IE! С Mozilla и Opera е насъвместим! Аз съм истински програмист и правя сайтовете си на Notepad! Всичко останало - Dreamweaver и т.н. са боклуци!!!
manika123 на 28.12 2009 в 14:22ч.
Обаче аз съм с Word2007. Това Manage /File Manager/Open File manager къде трябва да се намира?

Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: Национален Бизнес | Bomba.bg | IT Новини | Диплома.бг | TRAVEL туризъм | Реферати | AmAm.bg | Иде.ли | Курсови работи | Фото Форум | Spodeli.net | Фото-Култ | Atol.bg | Elmaz.com | MobileBulgaria.com | Казанлък.Com