Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Създаване на уеб страници във Fireworks CS4

SolidSoul   трудност:    видян: 15346

В този урок ще научите как да направите главна страница и подстраници със Fireworks CS4
Това е част от урока в който направихме показания layout със Fireworks CS4

 

Layout от първа част на урока

 

Изисквания: Adobe Fireworks CS4

 

Стъпка 1: Създаване на Layout

 

Стъпка 2: Създаване на уеб страници със Fireworks CS4

 

В предишния урок ние направихме layout. Всички тези елементи, които направихме, като име на сайта,навигационно меню,фон и другите ще се използват във всяка една подстраница.
  Затова тази страница ще я направим, като основна.Десен бутон върху първа страница (page 1) в панела за страници и изберете Set as Master Page.Аз я преименувах, като Layout.

 

Панел за страници

 

Master Page

 

Обичам тази нова опция във Fireworks CS4.Оновната страница ще показва всичките си елементи върху всяка нова страница направена от нас.Тази страница всъщност играе роля на шаблон (template) на всички страници и промените от шаблона се показват автоматично и в останалите страници, както е в Dreamweaver.

 

Сега след като имаме основна страница можем да направим останалите много по лесно. За да направим нова страница кликнете десен бутон върху панела за страници и изберете New Page.

 

Направете 4 нови страници. Кликнете два пъти върху новите страници за да им смените имената.Имената, които ще сложите са тези, които използвахме за навигационното меню Home, About, Services и Contact.
Ще изглежда ето така.

 

Всички страници, които имаме до тук

 

Не можете да променяте елементите на основната страница през другите страници. Те са заключени. За да промените нещо от основната страница трябва да я изберете. Сега трябва да помислите кое е уникалното на всяка една страница, както например е информацията, която ще сложите. Тя няма да е еднаква на всякъде. Изберете страница и напишете някаква информация в празното място.

 

Информация

 

Стъпка 3: Създаване на slices,свързване на страниците и изнасяне на layout като PDF файл с връзките използвани във Fireworks CS4

 

Източник: www.entheosweb.comРегистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: IT Новини